Unohtunut postaus
Vapun jälkeen lupailin laittaa reseptiä tarjottavistamme, mutta olen kokonaan unohtanut. Kunnes lapset tiedustelivat, milloin teen taas nugetteja ja ranskalaisia heille. No, nyt voin tehdä kun olen teillekin reseptin jakanut.
Eli, tässä olkaa hyvät:
NUGETIT
Maustamattomia kanafileitä
Rasvatonta piimää
TUC-keksejä
Pilko fileet palasiksi ja laita kulhoon. Kaada päälle piimää, niin että fileepalat peittyvät. Peitä kulho ja laita jääkaappiin. Annetaan "marinoitua" yön yli.
Murskaa TUC-keksit. Olen käyttänyt ihan perinteisiä keksejä, mutta maustetuilla kekseillä saa makua nugetteihin.
Valuta marinoituneet fileet hyvin ja pyörittele murskassa. Levitä uunivuoalle, ei päällekkäin. Uuniin 225 astetta ja noin 25 min. Olen lopuksi vääntänyt uunin vielä grillivastuksille, pinta saanut kauniin ruskeanvärin.
Valuta marinoituneet fileet hyvin ja pyörittele murskassa. Levitä uunivuoalle, ei päällekkäin. Uuniin 225 astetta ja noin 25 min. Olen lopuksi vääntänyt uunin vielä grillivastuksille, pinta saanut kauniin ruskeanvärin.
RANSKALAISET ja BATAATTITIKUT
1 kg jauhoisia perunoita ja bataatti
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Pese perunat huolellisesti (kuorisin kyllä vanhat perunat, uudensadon perunoille riittää varmasti peseminen) ja kuori bataatti, paksuiksi viipaleiksi.
Siirrä perunat omaan kulhoon ja bataatit omaan, pyöräytä öljyssä. Mausta suolalla. Kaada perunat sekä bataatti leivinpaperin päälle pelille ja levitä ne yhteen kerrokseen. Paista 225 asteessa kiertoilma noin 30 minuuttia, kunnes on kypsiä. Käännä lastalla kypsentämisen puolessa välissä.
1 kg jauhoisia perunoita ja bataatti
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Pese perunat huolellisesti (kuorisin kyllä vanhat perunat, uudensadon perunoille riittää varmasti peseminen) ja kuori bataatti, paksuiksi viipaleiksi.
Siirrä perunat omaan kulhoon ja bataatit omaan, pyöräytä öljyssä. Mausta suolalla. Kaada perunat sekä bataatti leivinpaperin päälle pelille ja levitä ne yhteen kerrokseen. Paista 225 asteessa kiertoilma noin 30 minuuttia, kunnes on kypsiä. Käännä lastalla kypsentämisen puolessa välissä.
Lisukkeeksi vielä kurkkua ja tomaattia. Olen tehnyt pari erilaista dippiä, lasten toiveiden mukaisesti. Näillä dipeillä saa mukavasti lisämakua nugetteihin.
Ja, jälleen kerran helppo valmistaa sekä tekee kauppansa niin vauvasta vaariin!
Rentouttavaa viikonloppua teille kaikille lukijoilleni!
Kaisa
Namskis! Ihana ohje!
VastaaPoistaNugetteja pitää ensi viikolla kokeilla!
Kiitos ja hyvää viikonloppua!
Kokeilepa ihmeeessä! :)
PoistaNams mitä herkkuja :) Mä tein viime viikolla Mozzarella sticks! Tuli niin hyviä!
VastaaPoistaOi, Mozzarella sopisi tähän kattaukseen myös. Miten teit?
PoistaKiitos ohjeista. Yksinkertaista ja varmasti maistuvaa koko sakille. Nugetit ihan uusi juttu minulle. Pidän tämän mielessä :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä. Ja, dipeillä saa jokainen makunsa mukaan lisää makua!
PoistaMinun täytyy ehdottomasti kokeilla tuota kananugettiohjetta, kun tuntuu, että kanaa(kin) teen aina saman ohjeen mukaan. Tällaiset helpot ohjeet ovat ihan mun juttuja. Näistä minäkin innostun...ja ehkä onnistun. Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaJoo, helppoa ja sellaista että kaikki voi syödä. Kokeilehan ihmeessä!
PoistaOnpa kiva ohje. Kaikki aineet löytyisi kaapista...hmm, taidan kokeilla. Piimä tosin ei ole rasvatonta. Mikähän sen piimän tarkoitus tässä muuten on? Kivaa viikonloppua! :)
VastaaPoistaHyvä kysymys, piimä murentaa ja mehevöittää lihaa. Jos joku lukija osaa/ tietää enemmän niin laittakaahan kommenttia.
PoistaJa, ei piimän rasvaton ole pakko olla. Varmasti onnistuu tavallisestakin piimästä.
Ei muuta kuin testaamaan!
Kiitos hyvästä ohjeesta, menee kokeiluun :)
VastaaPoistaOleppa hyvä!
PoistaTäytyypä testata jossakin kohtaa, kivoja ohjeita!
VastaaPoistaHyviä ja helppoja on. Ja, tekee kauppansa yleensä kaikille!
PoistaKiitos ohjeesta, pitää kokeilla.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.
Oleppa hyvä! Ja, kiitos arvonta vinkkauksesta!
Poista