Merimiäste läksilaul

Täällä meillä Raumalla on vietetty Pitsiviikkoa tämä viikko. Yksi Pitsiviikon vakiintunut ohjelma, johon joka vuosi haluan osallistua on Iltasoitto. Kaupungintalon tornista kajahtava Rauman puhallinorkesteriyhdistyksen trumpetistin tulkitsema Merimiäste läksilaul. Iltasoitolla on jo pitkät perinteet, soittoa on kuultu jo vuodesta 1962 saakka ja on E. Boreniuksen säveltämä ja Hj. Nortamon sanoittama.

Iltasoittoa soitetaan koko kesän ajan, aina keskiviikko iltaisin. Ja, näin Pitsiviikolla soittoa kuullaan joka ilta. Tänä kesänä kunnian soittajana on saanut Taru Varjo.  Kuulijoita on aina kourallinen kuuntelemassa ja tämä onkin sellainen ohjelma, jonne vieraanikin haluan viedä.
 
Tänä iltana on Pitsiviikon ns päätapahtuma, kun on vuorossa Mustan pitsin yö. Kaupunki on täynnä tapahtumia, kaupat ovat Vanhassa Raumassa auki pitkälle yöhön ja samalla myös Kansainväliset suurmarkkinat ovat parkkeeraneet Raumalle. Eli, kaupungissa on paljon nähtävää sekä koettavaa. Suurmarkkinoiden osalta väkeä kaupungilla on ollut runsaasti liikkeellä jo keskiviikosta saakka. Tänään perjantaina on lisäksi käsityöläismarkkinat ja useampia esiintymislavoja.
 
Mustan pitsin iltana väkeä kokoontuu aina runsaammin kaupungintalon lähettyville, kun iltasoiton aika lähestyy. Iltasoitto kestää yhden kappaleen verran, mutta on sitäkin tunnelmallisempi!
 
Kesäinen kierros Raumalla lähestyy loppuaan, vielä on yksi paikka jonka haluan teille esitellä, joten pysykäähän kuulolla!
 
Kaisa 

Kommentit

 1. Olipas mielenkiintoista kuulla 🤗 mukava kesäperinne 🤗 täytyy laittaa korvan taakse, kun ehdottomasti retki houkuttaa 🤗

  Iloista viikonloppua 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo iltasoitto on kyllä pitsiviikon ehdoton suosikkini ja aina niin hieno kuulla! Kyllä Raumalla on katsottavaa/koettavaa, vain murto-osa tulee nyt tässä esiteltyä!

   Poista
 2. Satuin eilen olemaan paikalla, kun iltasoitto alkoi ja täytyy todeta, se kuulosti kauniilta. Hieno perinne! Olen nyt muutamana päivänä kiertänyt tuolla Vanhassa Raumassa ja siellä on niin kiva ja rento tunnelma. Pihakirppiksille en ole vielä ehtinyt, mutta jos tänään Mustan Pitsin yönä ehtisi hieman kierrellä niissäkin... Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hienoa kun olet ollut kuuntelemassa iltasoittoa. Hieno perinne, toivottavasti säilyy pitkään!

   Poista
 3. Ihanaa kun paikkakunnilla on tuollaisia tapahtumia kesäisin <3
  Kesä vain on niin ihanaa aikaa, ei voi kuin huokailla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, perinteiset tapahtumat ovat mukavia uusien rinnalla!

   Poista

Lähetä kommentti