Saaren viihdykkeet


Miten teidän pojat oikein viihtyy siellä saaressa? Saan kuulla usein kysyttävän. Ja, monesti keskustelu jatkuu kysymyksellä: Miten saatte älylaitteet ladattua? No, tottakai meillä on älylaitteita mukana paatilla, mutta aika harvoin niitä käytetään. Joskus pidemmällä merimatkalla laitteet kaivetaan esille, mutta muuten kyllä ajanvietteenä on hyvinkin perinteiset jutut. Korttipelit ja piirtäminen. Joten, eipä niitä älylaitteita niin kovasti ladata tarvitse.
 
Saaressa sitä sitten taas on usein paljonkin tekemistä ja katseltavaa. Yleensä valitsemmekin saaret niin, että jotain tekemistä löytyy kaikille. Uiminen tietysti on aina se ykkösjuttu ja usein nuo virvelitkin kaivetaan esille, saaliin toivossa. Kuopus viihtyy rannassa kiviä veteen heittämässä useamman hetken. Poikien suosiossa on toki saaret joissa on ns historiallista tutkittavaa/katsottavaa, vanhat linnakesaaret ja majakkasaaret.
 
Useassa saaressa on kesäeläimiä lampaita, kanoja, poneja. Ja, näin kaupunkilaislapsille on eläinten ruokkiminen hyvinkin mieluista puuhaa. Viikonloppuna rantauduimme tuulensuojaan, kaupungin omistamaan saaristolaistilan laituriin, Päivärantaan. Saaressa oli useampi merkattu luontopolku ja matkalla pääsi kulkemaan lammas- sekä ponilaitumien läpi. Tämän saaren eläimet olivat hyvinkin kilttejä, joten matkalla saattoi jopa päästä silittämään tai harjaamaan poneja.


Eli, saari itsessään toimi ohjelmatoimistona. Useampi kilometri tuli käveltyä ja ihmeteltyä saaristoluonnon rikkautta. Tuulinen viikonloppu oli onnistunut, vaikka suunniteltu reissu etelämpään ei toteutunutkaan. Katsotaan mistä tänä viikonloppuna löydämme itsemme!
 
Joten, oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!
 
Kaisa

Kommentit

 1. Ihanaa, että on kaikkea muuta tekemistä kuin olla älylaitteilla!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä välillä tuntuu että lapset tuijottaa erilaisia näyttöjä ihan liikaa.

   Poista
 2. Näitä kuvia katsellessa ei tarvitse miettiä miksi ei tarvitse välttämättä koko ajan sometusvälineitä/puhelinta....Ihana paikka :) Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä retkikohde oli kyllä kiva ja tekemistä olisi ollut useammaksikin päiväksi!

   Poista
 3. Allekirjoitan saman, että reissuissa ei älylaitteita juurikaan tarvita. Juuri pyöräretkeltä kotiutuneena, voin todeta, että lapset löytävät tekemistä. Iltaisin saatettiin ottaa kännykät esille, mutta muuten uitiin, pelattiin rantalentistä, jalkapalloa, minigolfia, pyöräiltiin ristiin rastiin...ja korttipelit (erityisesti UNO) on ihan ehdoton ajanviete sadepäivinä ja iltaisin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Tuo on niin huippua kun lapset innostuu tuosta perinteisestä tekemisestä! Aivan ihana kuulla 🤗

  Ihanaa viikonloppua! 💟

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kaupunkilaislapsille kaikki perinteinen tekeminen on uutta ja mielenkiintoista. Toki tällainen vaatii myös vanhemmilta enemmän! :)

   Poista
 5. Ihana paikka, kun on eläimiäkin.
  Teillä on ollut ihana päivä saarella!
  Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppu oli kyllä mukava ja viihtyisä retkikohde!

   Poista
 6. Saari tahi kesäpaikka on mielestäni pienemmille lapsille etenkin ehtymätön aarreaitta ja hyvinpä omatkin esiteinit saavat aikansa kulumaan täällä mökillä, tekemällä vaikka mitä. Niin sitä omassa lapsuudessakin päivät viuhuivat menemään ilman älylaitteita ja luonnon äärellä. :) Ihanaa viikkoa Kaisa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tekemistä kyllä riittää. Välillä miettii että mitä itse lapsena sitten oikein teki, kun ei ollut älylaitteita. Tosiaan ulkona oltiin ja uitiin! :)

   Poista
 7. Kummasti sitä vaan on meilläkin löytynyt tekemistä venereissuillamme. Poikamme on ollut pienestä pitäen niin innostunut veneen ohjaamisesta, peräaaltojen ja ohikulkevien veneiden seuraamisesta, että siinä touhussa ne matkat ovatkin menneet hänen kohdaltaan. Saarikohteissa kiertely, Aku Ankan tasukirjojen lueskelu, perheen kesken pelailu sekä tietenkin paatissa syöminen ovat aina uimisen ja rannalla puuhailun lisäksi olleet kestosuosikkeja. Lasten omat kumiveneseikkailut kuuluivat pienempänä myös ohjelmistoon.
  Itselleni tuo ilo kesäisestä yhdessäolosta on se juttu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syöminen tuosta postauksestani jäikin ihan ilman huomiota. Ja, se kun on aina oma ohjelmansa! ;)

   Poista
 8. Aivan ihana paikka, ja taatusti pojat viihtyy aivan loistavasti siellä ja ilman niitä älylaitteita. Kun saisi omankin pojan vieroitettua niistä edes hetkeksi ;) Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on kyllä ihana ja tekemistä riitti kaikille. Pihalla oli vielä nurmikenttä, joten jalkapalloakin päästiin pelaamaan.:)
   Mutta, kyllä välillä kotona tuntuu että lapset on täysin kiinni älylaitteissa.
   Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti