Meripoikki meit varjelkkon daevas!

Tänään Nuutinpäivänä ovat lapset pukeutuneet naamiasasuihin ja kiertäneet talosta taloon. Esittäneet laulun ja saaneet tästä palkaksi karkkia. Niin myös meidän kuopus ilmoitti halukkuudestaan lähteä nuuttipukiksi. Hieman häntä jännitti, onneksi isotveljet lähtivät seuraksi ja tueksi. 


Roolivaatteet levitettiin lattialle ja jokaiselle saatiin kerättyä kiva kokonaisuus, merikapteeni sekä matruusit. Ei muuta kuin kenraaliharjoitus esityksen suhteeen ja sitten kierrokselle. Autolla käytiin tervehtimässä isovanhemmat sekä tädit ja sedät hieman kauempana, minkä jälkeen keskimmäinen lähti vielä kavereiden kanssa kiertämään lähialueen taloja.
"Kon duul puhku ja aallo nep pauha,
Sillo meill aika armoton dyä,
Sillo miähill ei suadakka rauha
Olkkom bäev sitt taikk syyspimi yä."
-Meripoikkatte veis, kirjoittanut; Hj. Nortamo-
Jokaisen palkkapussi (karkkipussi) on sen verran suuri, että kunnon sokeriöverit on saatu. No, meneehän tämä lauantai-ilta näinkin, samalla kun olemme saaneet nauttia muutamasta nuuttipukista jotka ovat meillä käyneet esiintymässä. Onko teille nuuttipukit tuttuja ja onko nuuttipukkeja näkynyt?

Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa!

Kaisa

Kommentit

 1. Meillä kävi tänä vuonna Nuuttipukkeja vain vähän verrattuna viime vuoteen. meidän poika ei innostunut lähtemään enää liikenteeseen. On tämä vaan hauska Länsi-Suomalainen perinne ja teidän pojilla on kyllä ollut mahtavat asut! Pääsikö kuski karkkiosingoille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä kuskikin sai oman osuutensa karkeista! :)

   Poista
 2. Voi ihanuus miten suloisia nuuttipukkeja siellä onkaan:)♥ Täällä meidän suunnalla ei tuollaisia ole lainkaan liikkeellä, ei itse asiassa ole ollut ikinä...kiva kyllä olisi laulua kuunnella ja karkkiakin löytyisi ihan varmasti:) Mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taitaa tämä perinne olla vain täällä Satakunnassa.

   Poista
 3. Kuulin viikolla radiosta tällaisesta tavasta lopettaa joulu. Minulle tämä oli ihan uusi juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun on erilaisia perinteitä eripuolella maatamme. Toisaalla virvotaan pääsiäisenä, mikä taas täällä meillä on harvemmassa!

   Poista
 4. Meillä täällä ovella oli nuuttipukkeja välillä jonoksi asti :)
  Omat pojat kävivät myös lähinaapureissa kiertämässä, laulut olivat sujuneet hyvin ja saalistakin oli tullut runsaasti :)
  Söpikset meriboja 💙💙💙

  VastaaPoista
 5. Eipä ole täällä kaakossa koskaan näkynyt nuuttipukkeja, eikä näkynyt aikanaan Espoossa ja Kirkkonummellakaan. Saa nähdä leviääkö tämä perinne ajan myötä sieltä lännestä laajemmallekin :)
  Kyllä noin söpöjen meripoikien esityksen olisin minäkin mieluusti kuunnellut ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä mukava kun kuopus sai isoveljet mukaansa, oli isovanhukset kovin tyytyväisiä.

   Poista
 6. Oi itku miten suloisia pikkaraisia ja ihanaa leikin iloa. <3 Mukavaa uutta viikkoa Kaisa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taisi olla viimeinen vuosi kun esikoinen lähti mukaan nuutittamaan. Vaikka alunperin nuutitus on ollut aikuisten miesten perinne. Silloin palkatkin oli hieman erilaisia. ;)

   Poista
 7. Onpa hauska perinne, erityisesti tuo laulaminen! Täällä päin ei tuollaista tapaa olekaan. Tuota laulua laulettiin muuten ala-asteella ja edelleen muistan sen ulkoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauska juttu, laulu sinulle koulusta tuttu!

   Poista

Lähetä kommentti