Bataattipurilainen
Viime postauksessa ehdin hehkuttamaan, tänne länteenkin sataneesta lumesta ja ihanista keväisistä pakkaspäivistä. Mutta, kuinka kävikään. Yksi yö ja vettä satoi, lumikinokset saivat kyytiä ja maa on jälleen mustana. Tilanne on sama meillä kaikilla täällä lännessä, joten näillä mennään kohti viikonloppua.
Mikäs olisi parempi, kuin aloittaa viikonloppu ihanasti herkutellen. Meillä testattiin hitiksikin noussutta bataattipurilaista, eikä suotta. Bataatti korvaamassa sämpylän. Ihanaa, taas saatiin juureksia lisää ruokapöytäämme.
BATAATTIPURILAINEN
Iso bataatti
Oliiviöljyä
Sormisuolaa
Jauhelihaa
Mustapippuria
Suolaa
Juustoa ja sinihomejuustoa
Majoneesia (Kermaviilikastike käy myös hyvin!)
Salaattia
Tomaattia
Kurkkua
Punasipulia
Pese bataatti ja leikkaa noin sentin paksuisia kiekkoja. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskottele päälle öljyä ja suolaa. Paista uunissa viipaleita 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes kiekot ovat pehmentyneet ja saaneet hieman väriä.
Sekoita hyvin jauheliha ja mausteet. Tee sopivankokoisia pihvejä ja paista pannulla.
Asettele muut täytteet esille. Ja, sitten onkin aika koota itselle mieluisen makuinen hampurilainen.
Eli, jos vielä mietit mitä näin viikonloppuna söisit, niin tässä hyvä ja maukas vaihtoehto. Ja, ainakin meillä teki hyvin kauppansa, eikä kukaan kysynyt sämpylöiden perään.
Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua teille kaikille!
Kaisa
Oi,varmasti hyvää :)
VastaaPoistaOn kyllä niin hyvää, suosittelen testaamaan jos vaan bataatista tykkää!
PoistaTätä on pitänyt kokeilla mutta on unohtunut, kiitos kun muistutit 🤗♥️
VastaaPoistaNyt ei muuta kuin testaamaan, on todella hyvää!
PoistaOi nam! Rakastan bataattia ja tämä pitäisi kyllä testata. Meillä menee bataatti tänään osaksi kasvissosekeittoa! Muksaa viikonloppua:)
VastaaPoistaBataattikeittoa meilläkin syödään ja on todella hyvää sekin!
PoistaMun lemppariherkku:) Muu perhe ei suostu luopumaan sämpylöistä...
VastaaPoistaHampparit on niin kivoja, kun jokainen voi täyttää omien makujen mukaan. Bataatilla tai sämpylöillä, molemmat on hyviä!
PoistaOn herkun näköinen. Meillä on tänään menty keittolinjalla. Ja sitä on varmaan vielä huomennakin. Omat hampparit on parhaita.
VastaaPoistaKeitot on hyviä, mekin söimme tänään kalakeittoa!
PoistaOi että, näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselta! Rakastan nimittäin juureksia, ja bataatti on punajuuren ohella suuri suosikkini, joten tämä menee heti ensi viikolla kokeiluun :)
VastaaPoistaKiitos vinkistä Kaisa ja ihanaa viikonloppua sinne teille kaikille ♥
Oleppa hyvä! Punajuurta meillä syödäänkin aika vähän, jouluna ja porskeitossa! Eli, täytyykin katsastaa reseptejä, miten voisimme syödä enemmänkin.
PoistaLoistava vinkki, kiitos tästä♥ Näyttää kyllä niin hyvältä tuo hampurilainen, että pakko on kyllä kokeilla:) Mukavaa viikonloppua♥
VastaaPoistaOleppa hyvä!
PoistaMeillä on muutaman kerran maisteltu noita bataattihampurilaisia, ja ensimmäinen kokeilu päätyi myös postaukseen:) Ihanan herkullisen näköistä<3
VastaaPoistaJa, niin herkullista!
PoistaOhhoh, mielenkiintoinen vinkki. Kiitos :)
VastaaPoistaOleppa hyvä!
PoistaHei wow tämä lähtee kokeiluun, rakastan bataattia. On muuten varmasti täyttävä purilainen, mutta niinhän se vehnäkin täyttää. Kivaa sunnuntain jatkoa <3
VastaaPoistaKokeilehan ihmeessä ja täyttävä oli!
Poista