Kevät, minne hävisit


Juuri kun olin täällä bloginkin puolella ehtinyt hehkuttamaan kuivista pyöräteistä ja kauniista kevätpäivistä, alkoi vesisade mikä muuttui rännäksi ja lumeksi. Nyt on pakkasta ja tiet liukkaita. Onneksi tänään aurinko on näyttäytynyt ja piristänyt räntäsateen jälkeen. No, tiesinhän minä tämän, että takatalvi jos toinenkin sieltä vielä tulee. Mutta, edelleen olen valmis ottamaan kevään oikein kunnolla vastaan. 


Töistä tullessani kiersin keskustan kautta ja kävin hakemassa kevään ensimmäiset helmililjat. Helmililjat pääsivät keskimmäisen aikanaan tekemään ihastuttavaan puiseen laatikkoon. Pöydälle nostin vielä muutaman pääsiäismunan sekä mangolakritsipalloja. Kauan ei nuo herkut kulhossa pysyneet, mutta onneksi edes muutama oli kuvattavana.


Kalenteriin kun katsoin, huomasin että pääsiäiseen ei ole enää kuin pari viikkoa. Mitenkä sitä osaisikaan ajoittaa oikein taas tuon rairuohon kasvattamisen. Olisi mukava nauttia rairuohosta tai ohrasta pääsiäisenä, eikä sen jälkeen. Valitettavan usein on käynyt niin, että ruoho vihertää vasta pääsiäisen jälkeen. Joten, taitaa olla syytä istuttaa ruoho heti huomennna, jotta päästään nauttimaan vihreydestä pääsiäisenä.

Mitenkäs siellä, joko pääsiäinen näkyy sisustuksessa ja onko rairuohot istutettu?

Kaisa


Kommentit

 1. Minäkin odotan kevättä jo niin paljon, etten meinaisi housuissani pysyä :) Lumet saisivat jo alkaa hiljalleen häviämään kevään tieltä - kaipaan jo niin kovasti luonnon heräämistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä meillä on lumi sulanut aika mukavasti, osa pyöräteistä on sulia ja tienpientareet näkyvät. Viime vuonna tähän aikaan (viikko 12), ensimmäiset leskenlehdet kukkivat, vielä ei niitä kyllä näy. Mukavaa kevään odotusta!

   Poista
 2. JOko teillä tosiaan on ehtinyt olemaan pyörätiet sulana?? Täällä on lunta taivaaseen saakka ja tällä viikolla tullut monena päivänä lisää. Eilen juuri tyttäreltäni kyselin että joko oikeasti reilun viikon päästä on virvonta aika. Siis ihan järkyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyörätiet olivat jo kertaalleen sulina ja eilen taas huomasin, kuinka pyörätiet ovat sulaneet uudelleen. Kyllä se kevät sieltä tulee!

   Poista
 3. Viikko sitten laittelin ensimmäiset pääsiäsikoristeet esille ja keltaiset verhotkon keittiöön:). Ohran laitoin myös viimeviikoloppuna kasvamaan ja jo pienellä taimella onkin. Sama täällä että tänä vuonna hyvissä ajoin jotta kerkii vähän nauttimaan :)- Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinä olet pitkällä pääsiäisvalmistelujen kanssa. Toivotaan että meidän ruoho myös pääsiäisenä vihertäisi tuossa olohuoneen pöydällä!

   Poista
 4. Ei kai se nyt vielä takatalvi ole, kun maaliskuu menossa =)

  VastaaPoista
 5. Itseasiassa eilen istutin ohran :) Pääsiäinen ei vielä näy mitenkään, pienesti sitä laitan ehkä ensi viikolla. Helmililjatovat suloisia, yhden jo hankin ja se kuivahtikin jo.Mukavaa tosrtaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmililjat ovat kyllä kauniita ja tuovat kevään sisälle!

   Poista
 6. Ihanat helmililjat, ne ovat ehdottomat lempparit täällä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmililjat ovat kyllä omat suosikkini näin keväisin! <3

   Poista
 7. Katsoin ensin, että uusia perunoita kulhossa :D
  Mangolakukin kyllä houkuttelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää mangolakut valkosuklaalla ovat kyllä hyviä. Mutta, kyllä uudet perunatkin maistuisivat! ;)

   Poista
 8. Ihanat Helmililjat!
  Minäkin katsoin ensin, että kipossa on perunoita.😂
  Enpä ole tuommoisia lakuja nähnyt. Varmasti on hyviä.

  Tänään ostin rairuohonsiemeniä ja multaa.

  Hyvää torstaita!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä täytyy hetki odottaa että uusia perunoita saadaan, mutta mangolakut paikkaa siihen saakka! :)

   Poista
 9. Heräsin kevään tuloon oikeastaan vasta tällä viikolla ja pääsisäisruohon kasvattaminen on vasta suunnitteluasteella... Auringon voiman tuntee jo ja uskon, että kevät tulee vielä kohisten. Mukavaa loppu viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kevät sieltä pikkuhiljaa tulee, minulle sopisi kyllä että tulisi oikein rytinällä! :)

   Poista
 10. Hihkuin innosta alkuviikosta kun satoi vettä ja oli loskaa...kevät tulee!!! Sitten kun alkoi satamaan lunta, mökötin ja ystäväni sanoi, että uusi lumi on vanhan surma...ja että kyllä se kevät vielä tulee...vaikka keikkuen. Tänään oli ihanan kuivat tiet ja kaunis aurinko, mutta se pohjoistuuli olisi saanut pysyä siellä pohjoisessa, niin olisi tarennut paremmin ;)
  Ne rairuohot yms on jo kylvämistä vaille valmiit täälläkin :D
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, uusi lumi on vanhan surma. Kunnon vesisadekin ajaa saman asian ja sitten perään muutama tuulinen päivä. :) Kevään odotusta!

   Poista
 11. Hih ei ole istutettu, pitäisikö jo. :) Onneksi tänään niin paistoi aurinko, että heti oli mieli korkeammalla. Kivaa viikkistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonlopun aurinko sulatti lisää pyöräteitä ja räystäiltä tippui vesi, ihanaa! Kyllä se kevät sieltä tulee, vaikkakin hieman myöhemmin kuin yleensä! <3

   Poista
 12. Aivan ihana kevätkoti teillä. Helmililjoja pitää kyllä hankkia kotiin. Ne on niin symppiksiä. Lumi saisi jo lähteä täältäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan aurinkoisia päiviä, jotta lumi sulaisi oikein kunnolla!

   Poista
 13. Ihana helmililja! Muutama päivä sitten istuttelin pääsiäisvihreää:) Tulisipa se kevät ja lumien sulaminen vaan äkkiä! Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumien sulamista täällä odotellaan aivan malttamattomana, saisi pukea myös hieman kevyempää päälle!

   Poista
 14. Voi ihanaa - ensimmäiset helmililjat ovat aina niin suloisia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmilijat on kyllä niin ihania, kevään merkki! <3

   Poista
 15. Meillä laitettiin itämään sekä rairuohoa että ohraa. Jälkimmäinen on jo hyvässä vauhdissa, mutta rairuohon kasvua saa hetken vielä odotella. Muuten ei kovin paljoa ole vielä pääsiäiselle ehtinyt ajatuksia suoda. Josko viikonloppuna ennättäisi suunnitella, mitä herkkuja sitä pääsiäisenä tekisi ruokapöytään :) Toivotaan, että kevät tulisi pääsiäisen myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että Pääsiäinen toisi kevään tullessaan!

   Poista

Lähetä kommentti