Puuhakas sunnuntai


Nyt on ollut kyllä ulkoiluilmat kohdallaan, aurinko paistanut lähes pilvettömältä taivaalta ja pakkasta on ollut juuri sopivasti. Eilen kävimme hiihtelemässä järven jäällä, aurinko lämmitti mukavasti selkää ja poskenpäät sai kauniin punan. Jäälle oli ajettu kunnon latu, joten kilometrejäkin tuli huomaamatta kun olosuhteet oli kunnossa.

Tänään aamulla jokaiselle oli ajatus päivän ohjelmasta, kuka halusi lähteä hiihtämään, kuka laskettelemaan ja kenen ajatuksissa oli kylpylä reissu. Ihan kenen suunnitelman vaan olisimme voineet toteuttaa, mutta myös kotiaskareet odottivat tekijäänsä. Vaikka jokainen suunnitelma oli houkuttelava, eikä ketään olisi innostanut tarttuminen pakollisiin ja hieman tylsiinkin kotiaskareisiin, päädyimme jäämään kotiin.


Pakkasten paukkuessa myös polttopuut ovat huvenneet ja näin löytyi työ kotiaskareiden listalta. Joten, työhön oli tartuttava ja lähdettävä hakemaan lavallinen polttopuita. Yhteistuumin tartuimme lavan tyhjentämiseen, osa täytti kottikärryjä ja osa latoi puita puukatokseen. Lava tyhjeni nopeasti, kun pojat keksivät hauskan liukuhihnan. Pojat nostivat vanhan liukumäen lavalle ja sieltä kuopus sai liuttaa puita kottikärryihin. Kärryt täyttyivät nopeasti ja puiden latojilla olikin kova työ pysyä samassa vauhdissa kun toiset kärryt jo täyttyivät. 

Joten, jos vielä joku väittää että klapien siirtäminen lavalta puukatokseen on tylsää, niin voinen väittää että tämäkin työ on asennekysymys. Tänään tuntui siltä että puut loppuivat keksen ja intoa työhön olisi ollut vielä toisenkin lavallisen verran. 


Jälleen on yksi kotiaskare tekemättömien töiden listalla vähemmän ja mukava perheen yhteinen puuhastelu päivä takana. Niin paljon nauroimme liukuhihna työskentelyä, että klapien kanto vei voiton kaikilta muilta aktiviteeteilta. 

Nyt on puita varastossa ja pakkasten edelleen paukkuessa saamme takassa poltettua puita sekä ihanan lämmön kotiin. Viikonloppu sujui mukavasti, nyt vaan täytyy keksiä muihinkin kotiaskareisiin yhtä hauska toteutustapa!

Mites teidän viikonloppu on sujunut?

Kaisa
Kommentit

 1. Täällä jouduttiin siirtämään suunniteltua ja varattua kylpylälomaa :( molemmat pojat kovassa kuumeessa ja nyt vaan toivon itse pääseväni väjän vähemmällä, sillä tämä päivä on mennyt aikalailla makoillessa...
  Teillä on hommat sujuneet reippasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, työt sujuivat kyllä reippaasti! :)
   Voi harmi, toivotaan että tauti jättää teidät pian rauhaan! <3

   Poista
 2. Wau! Näyttää ja kuulostaa kivalta, ja tosi hienoa että pojat keksivät ihan itse noin hauskan tavan siirtää puut lavalta kärryihin :)
  Me olemme ulkoilleet paljon meren jäällä niin kävellen kuin kenkäillen. Paljon on ollut kansaa liikkeellä kuka milläkin menopelillä ja mikäs sen mukavampaa kun säät ovat suosineet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppuna oli kyllä niin hieno ilma. Täälläkin oli runsaasti väkeä ulkoilemassa ja jäällä. Ihanaa tämä valon lisääntyminen!

   Poista
 3. Ihan samoissa merkeissä, tosin ei ihan noin innovatiivisesti. Pulkka ja kottarit kyllä käytössä ja koko perhe valjastettu hommaan. Nopeasti oli peräkärryllinen ladattu kasaan ja mies totesi, että olipas niitä puita vähän ;)
  Siinä sitten päätin, että NYT kaadetaan se pihan vanha pihlaja...ja tuolla se on pinossa autotallin nurkalla. Oli ihan älyttömän mukava sää olla ulkona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt on ollut ihanat ilmat ulkoilulle ja mukaville puuhasteluille ulkosalla. Meillä on myös yksi puu mikä tulisi kaataa, saa nähdä milloin moottorisaha meilläkin käynnistyy ja yksi kuivunut puu kaatuu pihallamme.

   Poista
 4. Puuhommat ovat aina mukavaa ja palkitsevaa puuhaa koko perheelle!
  Kaunista viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä talvena on puita kulunut runsaasti, nyt saadaan taas nauttia ihanasta lämmöstä ja takkatulesta!

   Poista
 5. Onpas teillä ollutkin hauska idea puiden kärräämiseen.
  Lapsilla on kyllä hyviä ideoita!
  Lämpimiä hetkiä takkatulen ääreen sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pojat keksivät hauskoja ideoita. Ja, mikäs siinä kun työt saadaan suoritettua hymyssäsuin!

   Poista
 6. Ihana kun vähän tylsemmistäkin hommista saa kivaa aikaan:) Lapset varmasti nauttivat ja kiva on myös oppia jo pienestä että se työnteko voi olla ihan hauskaakin..varsinkin kun sitä saa tehdä yhdessä:) Aurinkoista alkanutta viikkoa ja Mukavaa maaliskuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se, kotitöiden tekeminen voi olla ihan kivaakin ja on hyvä oppia jo pienenä että työt kuuluvat koko perheelle.

   Poista
 7. Puuhommia on kiva tehdä yhdessä perheen kanssa.
  Nyt onkin puita kulunut paljon.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhommat ovat kivaa perheen yhteistä tekemistä!

   Poista
 8. Puutyöt on niin mukavia ja maadoittavaa askaretta! Tykkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klapihommat on kyllä niin mukavia ja ihanaa koko perheen yhteistä puuhastelua!

   Poista

Lähetä kommentti