Kuisti valoa tulvillaan


Kevät on saapunut ja auringonsäteet tunkeutuvat sisälle. Kuistimme kylpee auringossa ja mikäs siinä on kylpiessä auringonsäteissä, remontti on valmis. Tumma tapetti sai lähteä ja tilalle maalasimme kalkkimaalilla vaalean pilvisen seinän. 

Perintöpöydän nostimme kuistille joka on nyt ansaitsemallaan paikalla. Pöydän yläpuolelle hankimme pitkään haaveena olleen ison pyöreän peilin Sisustustalo Kodinonnesta. Peili on suuri (93cm) pöytään nähden, mutta luo näin kauniin kokonaisuuden. Peiliä myydän myös pienempänä (61cm), mutta oli meidän kokonaisuuteen liian pieni. Kivijalkamyymälän etu on kotisovitusmahdollisuus, jolloin välttyy vika hankinnoilta.

Kodinonnessa asioidessani tiedustelin Johannalta apua suunnittelemaani vaatetankoon. Suunnitelmanani kun oli löytää nahkaremmit, joiden varaan ripustan katosta vaatetangon henkareille.
Nahkaremmejä olin etsinyt netistä, mutta en löytänyt mieleisiäni. Vaikka Kodinonni onkin sisustusliike, kannatti Johannalta kysyä mielipidettä suunnitelmaan. Hän kun oli juuri tilannut nahkaremmejä toiseeen sisustuskohteeseensa, joten samaan tilaukseen saimme vielä remmit minullekin. 

Kodinonnesta löytyy kauniita huonekaluja ja tekstiilejä kodin eri tarpeisiin. Sisustustavaraa on jokaisen makuun, sekä ammattitaitoista sisustusneuvontaa kodin  isompiin ja pienempiin pulmiin. Liikettä luotsaa pitkänlinjan yritttäjä Johanna Närvä. Sisustustalo Kodinonni sijaitsee idyllisessä Vanhassa Raumassa kauniissa puutalossa. Kivijalkamyymälän lisäksi liikkeestä saa tilattua tavaraa sekä tekstiilejä nettikaupan ja sähköpostin kautta. 

Nahkaremmit ja yksinkertaiset niitit tulivat Kodinonnesta. Kattokoukut sekä vanhasta vyöstä lenkit löytyivät kotoa, harjanvarsi sai mattamustan maalin. Näin suunnittelemani kuistin vaatetanko saatiin toteutettua. 

Vanhalta puupöydältä löysi paikkansa kolme erilaista kynttilänjalkaa. Puinen jalka oli jo päätymässä kierrätykseen, koska väri ja korjattu lohkeama eivät tuoneet jalalle suosiota kotonamme. Päädyin maalaamaan jalan mattamustaksi ja näin kynttilänjalka sai jatkoajan meillä. Kaikkiin jalkoihin vaihdettiin valkoiset kynttilät,  jolla saatiin yhtenäinen kokonaisuus.Kookkaalla kukkaruukulla ja viherkasvilla kokonaisuuteen saatiin korkeutta, mitä kuistimme huonekorkeus (280cm) kaipasi. Vanha aikoinaan maalattu pirtinpenkki sai Johannan suosituksesta jäädä tilaan, itse kun mietin jo penkin hävittämistä. 

Vaikka on tärkeää, että jokainen sisustaa oman kotinsa itse, omia tarpeitaan ja mieltymyksiään vastaavaksi on välillä mukava jutella asioista ammattilaisen kanssa. Ulkopuolinen näkee asiat eritavalla ja osaa nostaa esille asioita, mitä itse ei näe. Kaikkea ei tarvitse uusia, kynttilöiden vaihtaminen, tavaroiden järjestely ja tuunaamalla jo olemassaolevia tavaroita saa tilaan uutta ilmettä.

Kuistin muutos on valmis ja olenkin lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Kodinonnesta lähtiessäni, mukaani lensi vielä tämä ihastuttava Normann Copenhagenin Shorebird. Kaunis musta pelkistetty pitkäjalkainen ja -nokkainen lintu sopii täydellisesti kynttilänjalkojen viereen puupöydälle.

Kiitos Johannalle mukavasta yhteistyöstä ja ammattitaitoisista näkemyksistä!

KaisaKaupallinen yhteistyö: Sisustustalo Kodinonni

Kommentit

 1. Kaunis kokonaisuus, joka tervehtii joka päivä kotiin tullessa. Mielestäni kun lähtee remontoimaan tilaa, ei ole tarkoitus lähteäkään tekemään enää samanlaista kuin ennen. Teidän muutos miellyttää minuakin.
  Hyvää aurinkoista viikonloppus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos on kyllä kokonaisuudessaan onnistunut ja tilasta tuli valoisa, tumma seinä kun poistettiin!

   Poista
 2. Ihana tunnelma kuvissa. Olen myös mietiskellyt pitkään, että jonain päivänä vielä nappaan näkökulmaa sisustukseen myös ammattilaisilta. Tähän asti olen ottanut nuo näkökulmat inspiroitumalla ammattilaisten kädenjäljistä muualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei sisustuksen ammatilaisen avun kysyminen ole mielestäni pahasta, on mukava kun ulkopuolinen katso tilaa ja näkee vaihtoehdon ratkaisuun!

   Poista
 3. Kauniin ja ihanan näköistä. Tuollaista vaaterekkiä olen itsekin haaveillut, mutta toteutus on jäänyt.

  Kävelen joka työpäivä Kodinonnen ikkunan ohi töihin mennessäni. Siellä on kyllä niin kivoja juttuja ikkunallakin aina. Sisälle uskallan mennä vain harvoin, kun iskee liikaa himotuksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodinonni on kyllä täynnä hienoja juttuja ja sieltä saa hyviä ideoita sisustukseen. Vaaterekki oli helppo toteuttaa, kun nahkaremmit vaan löysin!

   Poista
 4. Ihanan näköinen kuisti! Itselläkin ollut suunnitelmissa tehdä tuollainen vaatetanko harjanvarresta ja nahkaremmeistä, ei vain ole vielä sopivia nahkavöitä löytynyt :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin suunnittelin tekeväni vaatetangon vanhoista vöistä, tarpeeksi pitkiä vöitä vaan en löytänyt. Onneksi tällaista nahkaremmiä myydään ns metreittäin! :)

   Poista
 5. Kaunis kokonaisuus! Kevät tuo tullessaan aina muutoshalua ja tuollaiset edulliset, vaikka isotkin ratkaisut ovat todella piristäviä! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, keväällä tulee halun pienille muutoksillekotona!

   Poista
 6. Onpa juuri täydellisen kokoinen peili, tykkään kovasti! Kaunis ja harmoninen on myös koko kokonaisuus.
  Itse muuten katselin joskus muinoin nahkaremmejä supernova-nimisestä armeijatavaran ylijäämiä myyvästä verkkokaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja, kiitos vinkistä, täytyykin muistaa tuo supernova kun seuraavankerran etsin nahkaremmejä tai vastaavaa!

   Poista
 7. Ihana kuisti ❤️ Voi kun oliskin tilaaa tuollaiselle naulakolle ja pöydälle ja peilille ja penkille ja ja ....

  VastaaPoista
 8. Ihastuttavan tyylikäs kuisti! <3
  Kauniit sävyt ja selkeät kalusteet.

  Aurinko ja valo, tervetuloa teille! =)

  VastaaPoista
 9. On kyllä niin kaunis kuisti❤ Tuo vanha puupöytä on upea! Leppoisaa alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pöytä on löytö isovanhempieni vintiltä ja todella kiva, nyt peili kruunaa kokonaisuuden!

   Poista
 10. Todella ihastuttava kokonaisuus. Minullakin ollut tuollaiset nahkaremmit, mutta en ole vielä löytänyt. Kelpaa kuistilla ottaa kevät vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuisti on valmis ottamaan kevään vastaan, toivottavasti viikonlopun kaltaiset lämpimät päivät palaavat pian!

   Poista
 11. Todella kaunista ja samalla kotoista, tykkään! <3 Ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 12. Voi miten kaunis kuisti ja tuo pöytä on upea! Ihanasti tulvii valoa sisälle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pöytä pääsee nyt oikeuksiinsa kuistilla vaalean seinän kaverina!

   Poista
 13. Tosi kaunis kokonaisuus! Hienosti onnistunut remontti. Hauskaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remontti on kyllä onnistunut ja kuisti nyt ihanan valoisa!

   Poista
 14. Voi miten kaunis ja rauhallinen kokonaisuus! Ja paljon kivoja yksityiskohtia. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 15. Voi miten ihana kuisti, aika eri maailmassa ollaan meillä, siellä kun tilaa vie mm. iso koirien häkki ja patja, lattialla risteilee hiekkaa vaikka kuinka imuroisi jne. Olisikin tuollainen ihanuus, kyllä kelpaisi kotiin tulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No, meillä kuljetaan enemmän kodinhoitohuoneesta, joten tämä kuisti pysyy aika siistinä. Perheen omat kenkäkasat ja takit kun eivät täällä kuistilla näy. :)

   Poista

Lähetä kommentti