Mautontako ruokaa?Täällä avattiin grillikausi viime viikonloppuna, hieman erilaisilla resepteillä kuin aikaisemmin. Viime syksynä pahaksi yltyneeseen migreeniini on löytynyt syy, ruoka-aineet. Olen siis ns allerginen usealla ruoka-aineelle ja allergia ilmenee järjettöminä migreenikohtauksina.

Vihdoinkin on löytynyt syy ja ruoka-aineetkin on suurimmaksiosaksi selvillä. Olen siis opetellut lukemaan kaupassa erityisentarkkaan pakettien tuoteselosteita sekä ravintoloissa/kylässä tiedustelemaan mitä mikäkin tuote sisältää. Tiedustelu tuntuu välillä hieman raskaalta, kun ei haluaisi olla epäkohtelias ruoanlaittajaa kohtaan. Mutta, parempi se on kysyä ja jättää syömättä jotakin, kuin potea kaameaa migreeniä.

Mausteet ovat pahimpia ja nykyään kun tuntuu että resepteissä on erilaisia mausteita runsaasti. Jotta, voi kokeilla jotakin uutta reseptiä on ensin täydennettävä maustekaappia. No, meillä tuo maustekaappi on nykyään hyvinkin suppea, suolaa ja pippuria myllystä. Tuoreyrtit tuovat kevään sisälle ja vihertävät keittiössä.

No, mutta onko ruokamme nykyään mautonta? Ei, meidän mielestä. Vaan paremminkin maittavampaa, kun saamme maistella aitoja ruokien makuja. Toki edelleenkin on joitakin esim valmiiksi maustettuja tuotteita, joita voin käyttää. Mutta, niidenkin kanssa on oltava tarkkana. Vaikka olisi kaksi ns samanlaista tuotetta, mutta valmistaja on eri, on tuotteiden maustamisessa käytetty erilaisia mausteita ja näin emme voi käyttää kuin sitä tiettyä merkkiä.Grillaaminen on mukavaa, vielä kun säät kunnolla lämpenevät niin ruokailunkin voi suorittaa ulkona. Viikonloppuna grillimme tarjoili lasten suosikkia lihaa sekä paistettua lehtikaalia ja parsaa. Uunin lämmössä valmistui rosmariiniperunat ja kaikkien ruokien maustamiseen oli käytetty vain nokare voita sekä suolaa ja pippuria. Raikas vihreäsalaatti lisukkeeksi ja grillikausi on avattu!

Mites siellä, joko grillit on otettu käyttöön vai odotteletteko lämpimiä ilmoja?

Kaisa

Kommentit

 1. Allergiat on tosi tylsiä kyllä ja jaan tuon saman, melkein häpeän tunteen kanssasi, ettei haluaisi olla vaivaksi :( Mutta toisaalta saatan jo etukäteen olla johonkin paikkaan yhteydessä ja kerron mitä kaikkea en voi syödä ja niin ainakin yritän varmistaa, ettei kiusallisia tilanteita synny puolin, eikä toisin :)

  Aikalailla perusmausteet täälläkin käytössä, limen mehusta tykätään paljon ja suosittelenkin sitä, jos vaan sitrukset käy :) Grillin jos saisi vapuksi - tai juhannukseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on hyvä olla yhteydessä kyläpaikkaan, jotta on mahdollisuus varautua tarjoilujen suhteen. Allergiat on tylsiä ja välillä aika vaikeitakin!

   Poista
 2. Meillä grillikausi jatkuu vuodenympäri, koska meillä on terassilla katettu 'kesä'keittiö. Grillattu siis on ja määrä vain lisääntyy kesää kohden.
  Hassua tuo allergiajuttu. Itse olen allerginen vehnälle, saan siitä kutiavaa ihottumaa ja vatsoireita. En siis ole gluteeniton, mutta vehnää tungetaan jokapaikkaan. Ihmiset taas sanoo, että kai sinä nyt yhden pullan voit syödä ja tässä on vehnää niin vähän jne....no en saa vehnästä anafylaksiaa, mutta turvonnut vatsa ja kutina iholla ei nekään ole kivoja ja vain minä ne tunnen, tosin raapimisen huomaa perhekin. Uskon, että et halua päänsärkyä itsellesi, joten olet oikeutettu kyselyihisi :)
  Ja monissa ruuissa on oma maku se paras maku!
  Kaunista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ärsyttävä ajattelutapa "kai nyt hiukan voita syödä". Allerginen kun ei voi syödä edes sitä hiukaa. Itse ainakin mieluummin söisin kaikkea, ilman rajoitteita. Eli, tuskin kukaan ruokarajoitteitaan nyt keksii.

   Poista
 3. Yrteillä saa parhaat maut ruokiin!
  Meillä grillikausi on ympäri vuoden, mutta eiköhän vapuksi taas grilli kuumene meilläkin! =)

  Aurinkoista ja viehättävää viikonvaihdetta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ei oo vielä grillattu mutta pian vois tarjeta :) Empä tiennyt että mausteet voi vaikuttaa noin kovasti. Itsekin kärsinyt migreeneistä joten aihe kiinnostaa, sitruunan yhteyden olen kyllä huomannut ja sitä välttänyt. Ennenkuin oli tapana juoda joka päivä sitruunavettä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mausteet ovat aika voimakkaita: kumina, meirami, kardemumma ovat pahimpia. Tuo on varmasti totta, sitruuna kun on voimakasta.

   Poista
 5. Puhtaat maut ovat ihania<3 Tykkään kyllä mausteustakin ruuasta, mutta raaka-aineiden omat maut tulevat parhaiten esiin vähän kevyemmällä maustamisella. Lohi on yksi, johon en laita oikeastaan mitään maustetta - tarjolla on sitten vaikka mausteinen kermaviili, jota jokainen voi halutessaan laittaa kalan päälle:)
  Tuo ainesosien etsiminen vaatii kyllä kärsivälisyyttä - tuttua puuhaa, kun lähipiirissä on paljon allergioita. Tsemppiä sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt ollaan jo vointonpuolella, kun pahimmat aiheuttajat tuntuvat olevan selvillä. Aidot maut ovat parhaita!

   Poista
 6. Niin harmillisia nuo allergiat:( Meillä ei vielä ole grilliä otettu esiin, odotellaan vielä hetki..jos vaikka äitienpäivä viikonloppuna:) Leppoisaa alkavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella harmillisia, mieluummin söisin kaikkea ruokaa!

   Poista
 7. Armas kipparini grillailee lähes ympäri vuoden "kesäkeittiössämme" ja kesää kohti tahti vaan kiihtyy ;)
  Minulla on paljon siitepölyallergiaani liittyen ns. ristiallergioita eli ruoka- lisä- ja väriaineallergioita, joten koen olevani ns. hankala asiakas. Mausteissakin on paljon lisäaineita, jotka saattavat aiheuttaa oireita. Pakkausselosteita joutuu tavaamaan ihan tosissaan, jotta onnistuu välttämään astma- allergia- ja migreenikohtaukset. Toivotan sinulle kovasti tsemppiä migreenin välttelyyn, sekä oikein mukavaa ja maukasta viikonvaihdetta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania nuo grillaavat kipparit! <3 Siitepölyallergia on myös harmillinen ja nyt on kuulemma tulossa paha kevät siitepölyjen suhteen. Tsemppiä sinulle! <3

   Poista
 8. Ihan uutta minulle, että ruoka-aineetkin voivat aiheuttaa migreeniä. Onpa harmi! Mutta onneksi syy löytyi ja siihen voi nyt vaikuttaa. Täällä ei ole vielä grillikautta aloitettu, olisi uuden grillin aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ruoka-aineetkin aiheuttavat migreeniä. En itsekään ollut aiemmin kovin perillä ja usemman vuoden olen migreenistä jo kärsinyt. No, nyt on ollut pitkä hyvä jakso, kun olen tiennyt mitä vältän ruokailuissa.

   Poista
 9. Meillä odotellaan tilaamaamme grilliä, jotta päästäisiin edes alkuun :) Kerran kiikutettiin jo ulos meidän racklette-grilli, jolla sai yhdet makkarat paistettua. Ja tosi harmillista kuulla, että ruoka-aineet voi aiheuttaa migreeniä. En ole aiemmin kuullut moisesta, mutta sinällään ei mikään yllätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti grillinne saapuu pian ja pääsette kokkaamaan uudella grillillä!

   Poista

Lähetä kommentti