Pitkin polkuja


Loikka ojan yli, hyppy kaatuneelta puun rungolta, pitkospuut ja loriseva puro. Lauantaina vedimme juoksukengät tiukasti jalkaan ja lähdimme kokeilemaan kovasti puhuttua polkujuoksua. Aurinko paistoi ja ilma oli täydellinen juoksenteluun metsässä. Mukaani sain koululaiset sekä mieheni, joten vauhtia oli tällä lenkillä. 


Suo oli pehmeä ja lenkkarit hörppivät vettä sisäänsä. Kuusikossa oja oli vielä aivan jäässä, kun pellonreunassa sai tuntea kuinka lämpimästi aurinko paistaa ja lämmittää selkää mukavasti. Pitkospuilla sai kokeilla tasapainoaan ja toivoa että selviää kuivana tästä ylityksestä. 

Vaatiiko juokseminen harjoittelua vai kartan lukeminen? Ehkä molemmat vaativat pientä harjoittelua. Ei ollut mitään yksinkertaista juosta, seurata ympäristöä sekä lukea karttaa samanaikaisesti. Joten, nyt ei muuta kuin uudestaan lenkille metsään ja harjoittelemaan.Onko sinulle tuttua tämä polkujuoksu? Tai, suunnistaminen yleensä? Itse olen juossut ja lenkkeillyt jonkunverran, mutta lähinnä asfaltilla. Suunnistamisesta pidin kouluaikoina, mutta sen jälkeen en ole pahemmin karttaa kädessäni pitänyt. 

Juokseminen metsässä, pehmeällä ja vaihtelevassa maastossa, yhdistettynä suunnistuksen kanssa oli mukava kokemus. Lenkki antoi selvästikin kipinän meidän koko porukalle, joten löydämme varmasti itsemme uudestaankin metsästä juoksulenkiltä.


Viikonloppu sujui lenkkeillen ja auringosta nauttien. Huomenna olisi normaali työpäivä ja tiistaina vapaata, toukokuu alkaa ja kesä lähenee!

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa ja tulevaa vappua!

Kaisa

Kommentit

 1. Oi, miekin haluan. Juu kyllä ystävän kanssa käydään tuossa lähimetsässä juoksemassa. Hän ei pysyty juoksemaan asfaltilla niin mennään sit pehmeälle polulle juoksemaan, onhan se ihan eri kiva fiilis siellä juosta kuin asfaltilla vaikka itse juoksen myös sielläkin. IHanaa vappua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti testaamaan polkujuoksua, jos vaan mahdollista. Itselläni selkä helposti kipeytyy asfaltilla juostessa, mutta polkujuoksun jälkeen en tällaista kokenut.

   Poista
 2. Heh, minä oon niin surkea suunnistamaan! Mun neuvojen mukaan tulijat on joskus menny aivan päinvastaiseen suuntaan. Eikä juoksukaan ole kyllä mun laji. Metsässä on muuten ihana lenkkeillä. Ihanaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä metsässä ja luonnossa liikkuminen on rentouttavaa, ei sitä juosta tarvitse.
   Mukavaa alkavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Mä en harrasta juoksemista, mutta metsässä kävelemistä kyllä. Meillä on mökillä todella kivat lenkkeilymaastot ja ihan lähellä myös suht uusi luonnonsuojelualue.

  Hilpeää vappua 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa pääset mökiltä suoraan luontoon ja kävelylle metsään. Mukavia ja rentouttavia lenkkejä!

   Poista
 4. Kivalta näyttää teidän lenkkimaastot♥ Hauskaa puuhaa yhdessä! Maastossa tulee välillä juostua ja se on kyllä mukavaa! Metsässä on niin oma tunnelmansa:) Ihanaa vapun aikaa ja alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana kuunnella juoksun lomassa kuin linnut lauloivat ja kannustivat jaksamaan maaliin saakka! :)

   Poista
 5. Metsässä samoilu, oli kävelyä tai juoksua- on niin mieltä puhdistavaa ♥ Mä en selän takia vieläkään uskalla juosta vaikka milei tekisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei sitä juosta tarvitse. Kävely tai juokseminen, metsässa rentoutuu!

   Poista
 6. Tosi kivat lenkkimaastot! Hyvää vapunpäivän iltaa ja ihanaa toukokuun alkua!

  VastaaPoista
 7. Hyvännäköiset lenkkipolut ja -maastot siellä teillä! En harrasta enää juoksemista, mutta metsässä kävelyä ja samoilua sitäkin enemmän. Suunnistaminen on tuttua, ja olenhan minä myös meidän venekunnan "virallinen meri- tai järvikortinlukija" ;)
  Lämpöisiä lenkkeilykelejä toivon myös sinne teille, sekä mukavaa alkanutta toukokuuta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnistaminen on kyllä mukavaa on sitä sitten vesillä tai metsässä. <3

   Poista
 8. Polkujuoksu kuulostaa mahtavalta!
  Pitäisikin lähteä kunnolla kokeilemaan, itse olen lähinnä hiljakseen hölkkäillyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla että omanikin menee enemmän tuohon hölkkäilyn puolelle. Ei sitä niin kiireellä aina tarvi mennä! ;)

   Poista
 9. Mä niin nautin juoksulenkeistä tuolla metsässä, parhautta :) Täällä Hakkenpään niemessä on vaihtelevaa maastoa, mikä tekee juoksusta haastavaakin. Luonto antaa niin paljon energiaa.
  Ihania toukokuun päiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun pääset juoksemaan metsään heti kotiovelta!

   Poista

Lähetä kommentti