Nuupahtunut tulppaani


Tosinaan olo on kuin tällä nuupahtaneella tulppaanilla. Onneksi juuri silloin, puoliso ottaa vastuun arjesta sen särmikkäine muotoineen. Olen ollut kokoikäni hyvä nukkumaan ja edelleen vaadin unta riittävästi. Kun viikolle osuu yksikin normaalia aikaisempi herääminen ja pitkä päivä, vie palautuminen normaaliin rytmiin useamman päivän. Ja, jos tällaisia päiviä osuu samalle viikolle useampia, on koko viikko yhtä palautumista.

Juuri tällä viikolla olen ollut kuin tuo nuupahtanut tulppaani, unet ovat jääneet vähälle muutamana yönä, enkä ole päässyt normaaliin rytmiin. No, onneksi unien häiriintymisiin ei ole syynä mikään murhe, vaan tälle viikolle on osunut useampi meno, niin töidenpuolesta kuin siviilissäkin.

Mutta, eipä tässä kannata lähteä valittelemaan sen enempää, olenhan itse ohjelmani järjestänyt ja aikatauluttanut. Loppuviikkokin näyttää aika ohjelmoidulta, mutta onneksi on mukavaa ohjelmaa ja kohtaamisia tiedossa. 


Mies on tällä viikolla huolehtinut täysin ruokahuollostamme ja tänään töistä olikin erityisen mukava tulla kotiin, kun ulko-ovella vastassa oli ihana tuoksu, uunikalaa. Tämän reseptin mies oli napannut mukaansa pääsiäisenä kun olimme ruokailemassa ystäviemme luona. 

UUNIKALA JUUREKSILLA

Lohifile
Smetana
Tilli
Suola
Mustapippuri

Laita lohifile uunipellille nahkapuoli alaspäin. Ripottele merisuolaa kalalle ja sen jälkeen levitä smetana, tilli sekä mustapippuri. Kala uuniin 180 astetta ja n 1h.

Peruna
Porkkana
Bataatti
Sipuli
Öljy
Suola

Kuori ja paloittele juurekset, keitä lähes kypsiksi. Levitä lähes kypsät juurekset uunipellille. Lisää pilkottu sipuli joukkoon. Ripottele juuresten ja sipulin päälle öljyä sekä suolaa. Laita pelti uuniin 200 asteeseen grillivastuksille ja anna olla n 15min. 

Kala oli hyvää ja juurekset lisukkeena maistui koko perheelle. Toivottavasti mies yllättää toistekin ja saamme nauttia tästä terveellisestä herkusta!

Mitenkäs siellä? Onko teidän viikko ollut normaali vai onko ohjelmassa ollut poikkeuksellisen enemmän menoa?

Aurinkoista lähestyvää viikonloppua!

Kaisa

Kommentit

 1. Tuolla tavalla valmistettu kala on niin hyvää, kuuluu ihan ehdottomasti meidän perheen suosikkkeihin :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uunikala on kyllä hyvää ja terveellistä, liian harvoin vaan tulee kalaa syötyä!

   Poista
 2. Herkullista ruokaa mies on siellä kokkaillut! Nam!
  Meillä tykätään myös kovasti uunilohesta.
  Mukavaa viikonloppua!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kala oli kyllä hyvää ja ihanaa kun mieskin on innostunut ruoanlaitosta!

   Poista
 3. Ihana mies sulla kun ottaa kopin silloin kun "vaimo on vähän väsynyt" ♥ Tämä viikko oli poikkeuksellisen aktiivinen ja samanlaisena jatkuu ensi viikkoon. Kaipaan myös paljon palautumisaikaa ja kun tiedän että on tälläinen touhukkaampi putki, varaan pari täysin iltamenoista tyhjää päivää jotta jaksan. Herkullinen kalaresepti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä kyllä pärjäisi, ellei vuoroin kumpikin paikkaisi toisen kiireissä tai väsymyksissä! Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 4. Vuorotyöläisenä uskon tietäväni mistä puhut. Muistutan nuupahtanutta tulppaania ihan jokaisen iltavuoron jälkeisessä aamuvuorossa :D Niiden välissä kun ei ehdi eikä pysty viittä tuntia enempää nukkumaan. Minun kipparini laittaa meillä nykyään enemmän ruokaa kuin minä, mikä on todella huomaavaista, kun itse on ihan kuitti raskaiden työpäivien jälkeen :)
  Ihanaa että sinullakin on siellä arkeasi jakamassa noin osallistuva ja osaava mies ♥
  Leppoisampaa ja levollisempaa tulevaa viikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskeluaikoina tein vuorotöitä, mutta ei työ sopinut minulle, juurikin tämän rytmin vuoksi. Kroppa reakoi ja oli hyväksyttävä, että minun on tehtävä töitä ns 8-16.
   Kyllä miehet on ihania, kun hoitavat taloutta siinä samassa kuin naisetkin, tasa-arvoa. Ja, ihana kun pääsee valmiiseen pöytään, ruokakin maistuu paljon paremmalta.
   Ihanaa viikkoa sinulle Ansku! <3

   Poista

Lähetä kommentti