Asuntomessut 2018

Tänään ajelimme Hannas Home -blogin Hannan kanssa Poriin ja asuntomessujen pressipäivään. Lapsena asuntomessut kuuluivat isäni työn vuoksi joka kesäiseen kesälomareissuumme. Myöhemmin messuilla olen vieraillut oman perheeni kanssa, mutta nyt on mennyt pari vuotta kun en ole messuilla käynnytkään. Olikin mukava vierailla messuilla naapurikaupungissamme.

Matkalla keskustelimme, mitä ja mihin kumpikin haluaisi erityisesti keskittyä messuilla. Itse olin miettinyt jo ennen messuille lähtöä, että haluaisin päivittää keittiötämme, mutta varsinaista ideaa millaisen keittiön haluan en oikein tiedä. Joten, itse lähdin ensisijaisesti katsomaan messukohteiden keittiöitä. 

Keittiö tarjonta tuotti pienen pettymyksen, oli kiiltävää ja matta valkoista, mustaa ja puuta. Eli, hyvin samoilla pelkistetyillä keittiöillä mentiin kuin ennenkin. Toki keittiöiden tekniikka on vuosien myötä kehittynyt, mutta näin ulkoisesti ei mitään erityistä uutta ollut mielestäni havaittavissa. Eli, keittiöremonttia ei meillä nyt ainakaan heti olla aloittamassa.

Useammassa kohteessa oli käytetty heiniä, oksia ja muita luonnonmateriaaleja sisustuksessa. Perinteiset väliovet oli korvattu liukuovilla, mikä toikin varsinkin pieniin makuhuonesiin runsaasti lisätilaa.

Asuntomessuilla oli hyvin edustettuna kotikaupunkini Rauma, niin sisustustuotteissa kuin sisustuksissakin. Joten, päätinkin nostaa esille tässä postauksessa kolme kohdetta joissa näkyy raumalainen kädenjälki. 

Messujen ehdottomasti mielenkiintoisimmasta sisustuksesta vastasi Raumalta lähtöisin oleva sisustussuunnittelija Paula Hellberg. Paulan käsiala näkyi aistiesteettömässä sisustuksessa Talo Haltiattaressa. Sisustus oli toteutettu tiiviissä yhteistyössä niin perheen kuin SAMK:n esteettömyyden ja saavutettavuuden tutkimusryhmän kanssa. Sisustuksessa oli keskitytty aisti ystävälliseen värimaailmaan sekä kalustevalintoihin, tekemällä sisutuksesta perheen näköinen ja heille toimiva.


Itselleni tärkeää on, että sisustus luo kokonaisuuden ja on yhtenäinen. Materiaalit ovat yhtenäiset sekä sisustuksesta löytyy punainenlanka. Messujen yhtenäisimmästä sisustuksesta vastasi Raumalainen Johanna Närvä Sisustustalo Kodinonnesta, kohde OPn Kotoisassa. Asukkaiden kaunis taulu oli tuotu olohuoneen seinälle, joka toimi kodin sisustuksen punaisenalankana. Sisustus oli mietitty tarkaan niin eteisestä kattoterassilla ja saunatupaan saakka. Yläkerran aulan seinää koristi perhekuva perheenjäsenten nimillä, kirjaimet Raamiin valikoimasta. Kohde oli nimensä mukainen kotoisa kokonaisuus.


Raumalaista osaamista oli myös nähtävillä Goto Gloriassa kiintokalusteissa sekä sisustustaulussa. Kiintokalusteet olivat Gloria-Keittiöistä Toni Nurmelta ja sisustustaulu oli RaumRomeParis -tuotemerkiltä, nuoren Iiro Kosken käsialaa.
Kiitos Hanna mukavasta päivästä!

KaisaKommentit

 1. Vastaukset
  1. Oli mukava käydä ja nähdä kunnolla sisustamasi kohde. Hyvin olit onnistunut! <3

   Poista
 2. Viime vuonna kävin Mikkelin asuntomessuilla. En ole vielä päättänyt miten käy tuon Porin kanssa. Hyvin samanlaista sisustusta näyttää tänä kesänäkin olevan. Olet poiminut kivoja kuvakulmia ja kohteita messuilta. Tuo taulu, jossa on perheen jalat ja nimet seinällä, on kiva idealtaan! Ja nuo koivualustat, joiden päällä kukat, on myös nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aika samanlaista sisustusta on ollut nyt useampana vuonna messuilla. Mutta, kyllä aina jotain uutta vinkkiä messuilta löytyy! ;)

   Poista
 3. Kiva postaus! 😊 Ja hei kiitos itsellesi, oli mukava päivä!

  VastaaPoista
 4. Minun olis tarkoitus mennä tulevana torstaina...ja olen niin ylpeä noista raumalaisista kohteista. Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava käydä näissä raumalaisten kohteissa! Hyvä raumalaiset!

   Poista
 5. Saa nähdä tuleeko tänä kesänä messuilla käytyä, matkaa on kuitenkin melkoisesti. Aina niistä saa inspiraatiota kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aina messuilta jotain uutta vinkkiä löytyy!

   Poista
 6. Kiva kurkistus messuille!
  Tykkäsin aina käydä asuntomessuilla kun vain pääsin, mutta nyt on työt pitäneet minut täällä monta vuotta tuohon aikaan.
  Ideoita ja kauniita sisustuksia on aina ilo seurata!

  Kaunista heinäkuun viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kiva lukea asuntomessuista, sillä en näillä näkymin ole itse menossa. Teillä on varmasti ollut kivavreissu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava reissu oli ja paljon kaunista katsottavaa!

   Poista
 8. Hih pelkään, jos menisin messuille, niin tulisi himo uudistaa koko koti tai pahimmassa tapauksessa himo muuttaa uuteen kotiin. Ihania tunnelmia. Kivaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten totta, että messuilla voi olla vaikutuksena koko kodin uudistaminen. ;) Vaikka meillä ei keittiöremontti nyt etene, niin jotain muuta ideaa kyllä löysin! :)

   Poista
 9. Hei...!!! Miten mulla on mennyt ohi, että Porissa tänä vuonna messut. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei muuta kuin viettämään mukavaa kesäpäivää messuille! ;)

   Poista
 10. Ensivierailulla blogissasi...voi kun en pääse asuntomessuille tänä vuonna..kauniit on kuvasi sieltä. p.s liityin lukijaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit vierailemaan blogissani. Toivottavasti viihdyt mukana!

   Poista
 11. Mä odotan kovasti messuille pääsyä tänäkin vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla oli kyllä mukava päästä käymään. Ja, varsinkin kun messut ovat naapurikaupungissa ja kotikaupunkinikin hyvin edustettuna.

   Poista
 12. Kiitos oli mukava nähdä kuvia messuilta mihin itse en pääse käymää. Tosi mielenkiintoisia kohteita olet kuvannut ja kyllä messuilta aina jotain ideaa löytyy jos ei muuta. Sinunkin kuvista minä löysin hyviä ideoita. Meillä on mökillä parhaillaan menossa laajennus, joten kaikki ideat on tervetulleita. Kiitos sinulle,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että kuvistani löytyi vinkkiä sinulle. Ja, vaikka tuntuukin että en messuilta löytänyt vinkkiä keittiömme muutokseen, niin muita vinkkejä kyllä löysin! :)

   Poista
 13. En ole muuten koskaan käynyt asuntomessuilla. Olisi kiva käydä, mutta näiden blogien kautta vuosittain olen päässyt tunnelmiin mukaan. Ihana tuo Raum, Rome, Paris -taulu! Siinä on otetta.

  Täkäläisittäin katsellen sisustukset näyttävät vähän värittömiltä, amerikkalaiset sisustavat väreillä enemmän. Keittiöt ovat meillä olleet nyt muutaman vuoden valkoista ja harmaata. Mä haluaisin tämän omankin keittiön enemmän siihen suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kaipaan väriä hieman sisustukseen, tätä valkoista kautta on kestänyt jo aika pitkään. Tuolla Raum, Rome, Paris -merkillä on laajentunut valikoima tuotteita. Itse tykkään myös kovasti!

   Poista
 14. Moikka, nyt vasta tänne piipahdin ja kiitos sinulle kauniista sanoistasi ja erityisen onnistuneista kuvista. Kauniita kesäpäiviä ja ihania pimeneviä iltoja❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kohde oli kyllä kaunis ja ehjä kokonaisuus.

   Poista

Lähetä kommentti