Kesäinen iltapäivä Raumalla


Kesä ja heinäkuu on saapunut kaupunkiin. Keskustassa saa nauttia nuorten katusoittajien musiikista ja turistit ovat elävöittäneet kaupunkikuvaamme. Kaupunkijuna Kake pöristelee pitkin katuja ja tunnelma keskustassa on muutenkin iloisen leppoisaa. Kuopus on tiedustellut useampana päivänä, voitaisiinko mekin mennä Kaken kyytiin.Opiskelukaverini lapsineen saapui Raumalla ja kuopus sai toimia oppaana. Joten, nyt pääsettekin opastetulle kierrokselle kotikaupunkiimme. Mitä kuopus haluaa esitellä turistille?

Kierros alkoi Vanhasta Raumasta Raatihuoneen edestä, jossa toimii kaupunkijunan pysäkki. Kaupunkijuna kiertää ensin katuja Vanhassa Raumassa, josta matka jatkuu kohti vierasvenesatamaa ja Poroholmaa. Poroholmassa on mahdollisuus jäädä pois kyydistä ja tulla seuraavalla kyydillä takaisin keskustaan. Jaloittelemme hetken ennen kun juna jatkaa matkaansa. Poroholmassa on runsaasti katsottavaa, vanhoja purjeveneitä joissa toimii nykyään ravintoloita tai mahdollisuus pulahtaa hiekkarannalta uimaan. Ehdimme ihastelemaan vanhaa autoa, joka juuri parkkeerataan rantakahvilan eteen.


Junamatka saa vatsat kurnimaan ja onkin hyvä suunnata kahvilaan. Ehdoton suosikkimme on Kaffebar kuninkaankadulla. Palvelu on iloista ja laajasta valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Salaatista vastapaistettuun munkkiin tai täytetystä patongista jäätelöön. Tunnelma kahvilassa on rento ja sisustus kuin mummolassa. Näin kesäisin sisäpihalla on iso terassi ja takapihan kautta kahvilaan pääsee liikuntarajoitteinenkin tai lastenrattaat. Tämä kun on harvinaista Vanhan Rauman kaupoissa ja liikkeissä.


Vatsat täynnä on hyvä lähteä kävelemään ja ihmettelemään Vanhan Rauman kapeita katuja. Yhden talon seinässä on suurempi taulu ja merkillisiä kirjaimia. Mitään en ymmärrä, sanoo kuopus joka opettelee parhaillaan lukemaan. Kyseessä on Kitukränn ja Suomen kapein katu. Leveyttä kadulla on vain 213cm. Katu on kävelykatu eli moottoriajoneuvoilla ei kadulle ole mitään asiaa.


Kierros ja päivä on hyvä päättää leikkipuistoon, jossa lapset saavat rauhassa käyttää loputkin energiansa ennen kotiin lähtöä. Tämä uusittu Kaunisjärven puistoalue on tullut Raumalla tarpeeseen ja onkin hyvin suosittu lapsiperheiden keskuudessa. Puistosta löytyy niin perinteiset keinut ja hiekkalaatikot sekä kiipeilytelineet ja liukumäet kuin trampoliinia. Leikkipuiston vieressä on senioreille oma  puistoalueensa liikuntavarusteineen ja rollaattoriparkkeineen. Puisto on esteetön, joten jokainen pystyy nauttimaan puiston tarjoamista palveluista.

Joten, jos olet vielä menossa Porin asuntomessuille tai muuten lomailet Länsi rannikolla, niin piipahda Raumalla ja tutustu ihastuttavaa kaupunkiimme. Aikaisemmin olen kirjoittanut kaupungistamme ja kesän kohokohdasta Pitsiviikosta seuraavissa postauksissa:


Päivä oli mukava ja täynnä ohjelmaa, uni maittoi jokaiselle kun kotiin pääsimme mukavan ja aurinkoisen päivän jälkeen!

Kaisa

Kommentit

 1. Voi miten kiva kierros❤ Mukavan näköisiä ja kuuloisia paikkoja! Tässä tuli paljon kivoja vinkkejä! Aurinkoista kesäpäivää💕🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierros ja päivä oli kyllä mukava ja vauhdikas.
   Mukavia kesäpäiviä myös sinulle!

   Poista
 2. Aivan ihana retki teillä ♥ Raumalla täytyy ehdottomasti joku kesä piipahtaa ja näistä postauksista saa tosi kivoja vinkkejä! Aurinkoa viikonloppuusi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja, tervetuloa Raumalle, täällä on tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille!

   Poista
 3. Ihana päiväretki hyvän oppaan kanssa!
  Kaunis vanha Rauma. <3
  Onpa kiva tuo pieni ja turvallisen näköinen tramppa leikipuistossa! =)

  Leppoisaa kesäviikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opas oli kyllä mitä mainioin. Hyvää kuntoa vaati että pysyi matkassa mukana! ;)

   Poista
 4. Ihan apostaus ja Rauman kierros <3 Tämä nyt on edelleeen listalla, pakko päästä käymään:D
  Mukavaa sunnuntaita<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tervetuloa Raumalle, kun sellainen aika löytyy! <3

   Poista
 5. Antoisa retkipäivä teillä kauniissa, kesäkelissä ja kauniissa kotikaupungissanne ♥
  Tosi kiva postaus ja houkuttelee lapsiperheitäkin lähtemään retkeilemään Raumalle :)
  Leppoisia heinäkuun hellepäiviä teille sinne länsirannikolle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raumalla on paljon nähtävää ja koettavaa, kaikenikäisille jotakin! <3

   Poista
 6. Kiitos tourista :) Mekin olemme viettäneet upeita päiviä Raumalla, hyviä muistoja <3

  VastaaPoista
 7. Teillähän on ollut ihan huippuopas, jonka look on nappivalinta - merihenkinen asu ja Raum-Room-Paris reppunen selässä:) Kiva postaus rakkaasta Raumasta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opas oli kyllä aivan huippu ja seura muutenkin.
   Kiitos! <3

   Poista

Lähetä kommentti