Mitäs nyt kuuluu tehdä


Täällä on oltu uuden tilanteen edessä, kun mies lähti poikien kanssa merelle ja minä jäin kaupunkiin töihin. Miesten pakatessa tavaroita, havahduin että en ole ollut yksin kotona sitten esikoisen syntymän jälkeen. Samalla mietin, että mitäs nyt kuuluu tehdä, kun jään yksin kotiin. No, ei siinä kauaa mennyt kun olin laittanut viestiä naisporukkamme viestiryhmään sekä ystävälleni ja jo suunnittelimme ohjelmia illoiksi. 

Sen sijaan että olisin lyhentänyt to do -listaani, lähdinkin ystävien kanssa syömään ja parantamaan maailmaa. Ja, kyllä se maailma parani taas huomattavasti. Naurulihakset olivat koetuksella ja silmistä vuosi vesi. Oli kyllä niin piristävä ilta, jälleen totesimme että pitänee kokoontua useammin.

Jos nauru sai myös silmät vuotamaan lähes lammikoiksi saakka, oli ulkona myös aikamoisia lammikoita. Pitkä helle- ja kuivajakso päättyi täällä meillä Raumalla rankkasateeseen ja sai puita katkeamaan sekä katuja ja kellareita tulvimaan. Me emme tätä rankkasadetta oikein huomannutkaan naurumme lomasta, vasta kun kotiin ajelimme saimme käyttää kiertoreittejä useammassa kohtaa, kun kadut olivat poikki. 

Tänään ystäväni kysyi, mitenkä olen osannut olla yksin kotona. Hyvinhän tämä on sujunut, kun olen järjestänyt itselleni ohjelmaa ja tavannut ystäviä. Mutta, on myös myönnettävä että odotan huomista ja sitä kun miehet palaavat kotiin. Ehkä näin alkuun yksi vuorokausi olisi riittänyt minulle, miten olla yksin kotona.

Nämä vuorokaudet ovat varmasti tehneet meidän koko perheelle hyvää, etenkin minulle. Pojat kasvaa ja minun on hyväksyttävä että minua ei enää tarvita kaikkeen. Joten, jos lapsilla on kasvunpaikkoja, on myös meillä aikuisilla. Ja, epäilen että varsinkin meille äideille tulee niitä kasvunpaikkoja kun lapset kasvavat ja itsenäistyvät.

Hyvin on selvitty uudesta tilanteesta, naurulihaksia treenaamalla!

Kaisa

Kommentit

 1. Näin se vain menee, että lapset kasvaa tohinalla ja sitten huomaakin, että miten nopeaa se aika meneekään. Oma aika on kuitenkin joskus hyväksi meille kaikille, ja ihana sitten kun on taas sutinaa ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aika menee niin nopeasti. Täytyy nauttia jokaisesta hetkestä kun lapset vielä pieniä ja tarvitsevat minua!

   Poista
 2. Aluksi tyhjä talo tuntuu niin hiljaiselta. Itselläkin ollut opettelemista mitä tehdä kun lapset eivät ole kotona. Ystävät ❤️

  VastaaPoista
 3. Ihan oikein teit, kun unohdit todo-listan ja keskityit omaan itseesi. Alkuun minäkin mietin aina miten yksinolon ja sen tunteen, ettei tarvi kokoajan olla 'palvelualtiina' pärjää, mutta pian jo odotan niitä hetkiä. Nykyään lasten muutettua omilleen ja Juniorin ollessa jo pian 15v, taidan saada olla omissa oloissani enempi kuin 'palvelualtiina', mutta olen kuitenkin aina tavoitettavissa....välillä kyllä olen sanonut, etten sitten enään joka risaukseen reagoi enkä muuttele omia suunnitelmia joka naukaisuun ;)
  Myös e äidit tarvitsemme omaa aikaa vaikka vain tajutaksemme, että jälkikasvu kasvaa ja pärjää hetkittäin myös ilman meitä. Se lienee tarkoituskin ;)
  Mahtavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei sitä äidinkään tarvitse aina olla vaan suorittamassa vaan voi sitä ollakin ja treenata naurulihaksia!

   Poista
 4. Meillä kun pyörii pääsääntöisesti meriarki 6 viikkoa ja lomaa 6 viikkoa, niin loman jälkeen ottaa aina muutaman päivän jotta saa sen meriarjen pyörimään sutjakkaasti. Kuudessa viikossa kerkeää tottua, että toinen puolisko on lähellä koko ajan ja sitten yhtäkkiä ei fyysisesti olekaan. Se ikävä on musertava. Mutta on ihanaa, että ikävöi ja päivä päivältä se seuraava loma tulee sitten lähemmäs <3
  Mukavaa elokuuta :)

  VastaaPoista
 5. Välillä tekee niin hyvää olla yksikseen muutama päivä.
  Minä olen ollut yksin kotona jo juhannuksesta asti kun muu perhe lähti Suomeen, joten nyt on melkoinen ikävä omaa perhettä ja arkea!
  Toki olen ollut töissä ja tavannut ystäviä paljon, joten se helpottaa aina asiaa. =)
  Nyt alkoi vihdoin kesäloma ja laukku pakattu pohjoista kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OI, ihanaa näet perheesi pitkästä aikaa! <3

   Poista
 6. Ihan mahtavaa, että olet treffannut kamuja. Sillä usein tulee tehtyä älyttömyyksiä, kuten suursiivottua, kun muu perhe on poissa. ;) Ihanaa elokuun alkua Kaisa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en lähtenyt siivoamaan tai muutakaan. Yhden työn tein. :) Matot piti pestä, vein ne pesulaan! :)

   Poista
 7. Ystävien kanssa vietetyt hetket on aina niin mukavia ja voi sitä naurun määrää:) Lapset kasvavat niin hurjaa vauhtia ja se "irtautuminen" äidin roolista on vaikeaa, mutta sitten joskus kun se aika tulee vastaan on ihana huomata että lapset kyllä maailmalla pärjää♥ Mukavaa alkanutta elokuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irtaantumista täytyy harjoitella, vuosi vuodelta lapset tarvitsevat vähemmän minua. Ja, kyllä lapset pärjäävät!

   Poista
 8. Kuulostaa ihanalta! Tuollainen tekee varmasti hyvää. Harvassa ovat ne hetket, kun minäkään olen yksin kotona, ehkä muutaman kerran vuodessa, jos mies lähtee lasten kanssa vaikka ruokakauppaan.:D Siitä omasta ajasta kyllä nauttii. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehellä ja pojilla oli ollut mukava reissu, joten saattaa olla että tulevaisuudessa minut jätetään useammin kotiin! :)

   Poista
 9. Kuulostaa niin kivalta. Ystäville pitää yrittää varata allakasta aikaa ja nyt sinulla oli siihen hieno mahdollisuus. Ja nauru pidentää ikää.
  Oma aika tekee hyvää kaikille. Ja jälleennäkeminen on mukavaa!
  Ihanaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa just hyvältä! Naurulihaksia treenaamalla selviää monesta asiasta :) Minua on oikein harmittanut, kun ystäville on jäänyt viimeisen vuoden aikana niin vähän aikaa. Nyt kesällä paikkailin tilannetta ja yritin nähdä urakalla kaikkia kavereita. Kyllä siinä parannettiin kunnolla maailmaa ja nauru oli herkässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naurulihasten treenaamista tulisi vaan harrastaa useammin. Jää valitettavasti helposti arjen kiireissä!

   Poista
 11. Aikaa on hyvä joskus ottaa itselleen, unohtaa kiireet ja rästityöt. Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä jokainen tarvitsee aikaa itsekseen!

   Poista

Lähetä kommentti