60°56,59N 021°22,18E

Perheemme yksi suosikki retkikohde on Pyhämaan vierasvenesatama ja uimaranta. Tänne lapset esittävät toiveensa, kun mietitään minne nokka suunnataan tällä kertaa. Pyhämaa on sopivan matkan päässä, joten välipysähdyksiä ei välttämättä tarvita.
Rannassa on Infopiste Rantsali, jonka palveluja on pyykinpesu, WC, suihku, pukukopit, grillikatos ja keittomahdollisuus sekä langaton internet. Kylältä löytyy myös kyläkauppa ja ravintola. Eli, täällä veneilijä voi viettää vaikka yön jos toisenkin.

Opastaulusta löytyy useampi kohde joissa voi myös vierailla. Selkeät opastekyltit ohjaavat suunnan. Meidän lasten ohjelmaan uinnin (tänään ei kyllä kukaan uskaltautunut uimaan) lisäksi kuuluu kyläkaupassa asiointi, jälkiruoan hankinta. Kauppamatka on tunnelmallinen, halki vanhan maalaismiljöön.
Uimarannalla on mahdollisuus pelata rantalentistä uinnin lomassa. Matala hiekkaranta sopii perheen pienimmillekin. Lähelle rantaa on ankkuroitu lautta, jonne isommat lapset voivat uida ja hyppiä sieltä turvallisesti veteen. Hiekalle on pystytetty myös keinut sekä kiipeilyteline.Kauppamatkan varrella on mielenkiintoista pysähtyä Pyhämaan Uhrikirkolla. Ainakin kesäisin kirkolla on päivisin opas, pääsee siis tunnelmoimaan vanhaan puukirkkoon.


Rannassa tuoksuu puhdas matto, mäntysuopa. Matonpesupaikat on sijoitettu aivan rannan tuntumaan. Rannassa on vanhoja vajoja ja muutama ruuhi. Vaikka palvelut ovat nykyaikaisia, voi aistia vanhaa tunnelmaa. Mukava retkikohde, voimme suositella.


Takana on jälleen mukava päivä. Nyt onnellisina ja hyvillä mielin kohti kotisatamaa!
Kaisa

Kommentit

  1. Olipa teillä mukava retkipäivä ja hieno retkikohde. Teillä viihdytään lomalla ilmeisesti hyvin myös vesillä...?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti