Juhannussauna

Perinteisesti juhannusta vietetään mökillä tai saaressa. Mutta, juhannus kaupungissa, ei sekään ole huono vaihtoehto. Me vietämme tänä vuonna juhannusta kaupungissa ja kotinurkissa. Perinteinen torireissu on tehty ja nyt vaan nautitaan seurasta sekä grillin antimista. Yksi juhannuksen kohokohdista on varmasti saunominen. Tai, ainakin meillä. Saunassa voi käydä vaikka useampaankin otteeseen.
Saunan lämmittäminen on jo oma ohjelmansa. Meillä kun on pihasauna, eli saunalle pitää aina lähteä puita lisäämään. Ei voi siinä ruoanlaiton sivussa puita lisäillä. Mutta, on niin tunnelmallista.

Kiukaaksi valitsimme tällaisen tunnelimallin. Puita ei tarvitse kantaa löylyhuoneeseen saakka, vaan lisääminen onnistuu kammarin puolelta. On osoittautunut hyväksi valinnaksi. Löylyhuone pysyy siistinä eikä tarvitse mennä kuumaan puita lisäilemään. Eikä, myöskään häiritse löylyttelijöitä.

Kiuas toimii myös ns takkana kammarin puolelle. Varsinkin talvella saunaa lämmittäessä voi samalla nauttia tulenloimusta.


 
Koivunoksat haimme lasten kanssa. Vihtaa emme niistä saaneet aikaiseksi, mutta tuo tuoksu riittää meille. Katsotaan tuoko mieheni saunaan tullessaan vihdan.
Lauteeet ja löylyhuoneenpaneelit ovat lämpökäsiteltyäkuusta. Löylyhuoneessa meillä on tuollainen "laveri" jonka päällä irrallisia jakkaroita sekä yksi penkki. Jokainen saa siirtää penkkinsä kiinni seinään tai juuri siihen kohtaan missä haluaa istua.
Yksi penkeistä on tällainen vaalea. Koska, löylyhuoneenovenkarmit sekä ikkunankarmit ovat myös tällaiset vaaleat. Mielestäni tämä penkki tekee huoneesta kokonaisuuden. Joskus on kiva hieman leikkiä väreillä.

Sauna on lämmin, joten ei muuta kuin pyyhe kainaloon ja saunomaan.

Tunnelmallista Juhannusta!


Kaisa

Kommentit

 1. Kivan näköinen sauna teillä. Viimeksi, kun olen käynyt teillä ei saunasta ollut tietoakaan. Noh, viime vierailusta taitaakin olla jo aikaa...! Juhannukseen kuuluu ehdottomasti saunominen, oli sitten missä vain... :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Onpa viime vierailustasi vierähtänyt aikaa!

  VastaaPoista
 3. Tulin heti kurkkimaan teidän pihasaunaa. Mua kiinnostais tämä enemmänkin ja heitänkin sulle nyt toiveen saunapostauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Yritän toteuttaa, ulkokuvia hiukan heikosti saa, terassi kun kaipaa ensin öljyä! ;)

   Poista

Lähetä kommentti