"Äidin kasvimaalla...


... raparperin alla sammakolla koti oli kultainen. Vilpas lehtikatto, alla multamatto, hirsiseinä vihreä ja punainen. Hämärä, vihreä, sammakon mielest on viihtyisä. En mä siedä kuumaa, sammakko se tuumaa raparperin lehden alla hymyillen. 

Äiti puuron laittoi, raparperin taittoi, seinähirret rusahtaen katkeaa. Sammakko se loikki pihanurmen poikki, viinimarjapensaan alle katoaa. Ai, ai, hyi, säikähtyi äiti ja kirkaisten perääntyi. 
Yksi varsi jäikin, hyvähän on näinkin. Sammakko se päivänvarjon siitä saa."

Äitini kasvimaalta löytyy suurehko raparperipuska. Omalla pihallani kun raparperi ei oikein viihdy. Onko liian kuivaa vai mistä johtuu? Onneksi tästä puskasta voi taittaa raparperin ja vielä jääkin muutama päivänvarjo.

Raparperi on maistuva herkku näin alkukesällä. Niinpä leivoin raparperipiirakan, kun saimme vieraita. Ja, resepti on jälleen helppo sekä hyväksi todettu.

RAPARPERIPIIRAKKA

0,5l raparperipaloja
100g voita
2dl sokeria
3dl piimää
4dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta

Kuori ja paloittele raparperit. Toiset myös huuhtelevat, itse en ole huuhdellut.

Sulata voi. Sekoita pieneen määrään vehnäjauhoja sooda sekä leivinjauhe. Lisää sulan voin joukkoon. Kaada myös loput vehnäjauhot, sokeri ja piimä. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina voidellulle vuoalle. Ripottele pinnalle raparperipalat. Pinnalle voi ripotella maun mukaan myös hiukan fariinisokeria.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30min.
Piirakan kanssa sopii hyvin vaniljakastike tai vaniljajäätelö. Ja, hyvä seura kruunasi tämänkin kahvihetken.


 Kaisa

Kommentit

  1. Maukkaan näköistä. Minä tein mökillä kanssa vähäisistä raparpereistamme piirakan. Se tosin vähän ruskistui uunissa liikaa, eikä näin ollut "blogikelpoinen". Juhannusvieraillemme se kyllä maistui ja hävisi päiväkahvin aikana.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti