61°10,90N 21°23,57E

Kukko kiekuu, kanat kaakattaa, lampaat määkii... Tämän voi vaikka tulkita: Tervetuloa Päivärantaan!

Olen ilokseni saanut teiltä lukijoilta kysymyksen: Minne lapsiperheen on mukava tehdä päiväretkiä Rauman saaristossa? Joten, postaus suunnitelmistani poiketen, esittelen teille kesänmittaan lisää meidän suosimiamme retkikohteita.
Päiväranta on Rauman kaupungin omistama saaristolaistila Nurmeksessa. Kesävieraita ilahduttaa kanat ja kukko, sekä useampi lammas aivan rannan tuntumassa. Pihalla on tilaa vaikka pelata tai vaan nauttia kauniista pihapiiristä keinussa istuen. Pihamaalle on mm rantautunut vanha soutuvene, Annan ballerina. Nykyään vene palvelee kukkamaana.
Vanhan navetan nurkalla on kasvihuone, jossa kasvaa mm tomaattia. Sisälle navettaan kun kurkkaa löytää lisätietoa Päivärannan ja lähialueiden historiasta.
Isommat lapset heittelivät uistinta kun pienin meni päiväunilleen. Varsinaista kalaonnea ei tällä kertaa ollut, mutta meduusoja saatiin napattua kiinni.
Kesä kuivaa minkä kasteleekin, niin kuin pienimmän sandaalit laiturinnokassa. Vesi ja ranta on vaan niin kiinnostava, kuin magneetti, vetää puoleensa kaikki pikkuiset. No, onneksi ei pahemmin kastunut tai loukannut.
Päivä oli mukava ja aurinkoinen. Päiväranta, kanat ja lampaat jäivät odottelemaan seuraavia vieraita!

Kaisa
Kommentit

  1. Vaikka oleilemme samoilla nurkilla ja mökki sijaistee samassa saaristossa, en ole tainnut koskaan käydä tuolla. Tiedän kyllä paikan, mutta en ole koskaan retkeillyt sinne. Kartussa ja Pinokarissa on kyllä tultu käytyä... ja sitten ihan muuten vaan eri saarissa ns. päiväretkillä rantautumassa. Kiva postausaihe muuten tuo saaristokohteiden esittely. Hyviä veneilykelejä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Mukavia saarikohteita on runsaasti, itse katson kohteita tällä hetkellä lapsiperheen näkökulmasta. Ja, varsinkin kuopuksen. Kallioiset rannat ovat kauniita, mutta hieman hankalia (ei kovin turvallisia) pienelle. Mutta, lapset kasvaa ja sen myötä myös kohteet osittain varmasti muuttuvat. Aika näyttää missä seuraavaksi vierailemme!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti