Ilo pienistä asioista

Palasimme tänään kesälomareissulta. Tai, toisin sanoen perinteiseltä "huvipuisto" -kiertueelta. Reissussa on kyllä aina mukava olla, mutta kyllä on kiva tulla kotiinkin.
 
Varsinkin kun kotona tai pihalla oli odottamassa yllätys! Nimittäin kukkivat pionit, hieman sateen hakkaamat. Vietämme viidettä kesää uudessa kodissamme. Olen ostanut joka vuosi yhden pionin pihallemme. Nyt ensimmäisen kerran pionissa on kukkia!
Lapset kun ovat parhaita opettajia. Jälleen kerran sain oppitunnin heiltä tai paremminkin kertauksen. Aiheena: Ilo pienistä asioista. Ja, opettajana 2,5 vuotias.

Miten suuren ilon tuokaan vierailu Linnanmäellä ja pääsy KotKot -junaan (ilmainen ja tarkoitettu pienille). Samalla kun isommat viilettävät heidän laitteissaan. Tai, kun pääsee itse ohjaamaan autoa karuselliin.

Ja, tästä kaikesta vanhemmat saivat suuret kiitokset ja halaukset lapseltaan. Vanhempien silmäkulmat kostuivat, tämän pienen iloa seuratessa. Toisinaan kun perheessämme on tilanne, että lasten toiveet ovat hyvin erilaiset. Ja, yleensä pienin "joutuu" kulkemaan paikoissa, jotka ovat isompien toiveita. Kuten tämä Linnanmäki. Onneksi täältä löytyi myös laitteita joihin pieninkin pääsi.
Eli, paljon on opittavaa meillä vanhemmilla. Otettava ilo irti elämästä ja pienistä asioista. Nautittava tästä hetkestä mikä on käsillä. Vaikka toisinaan tuntuu väsyneeltä lapsiperheen arjessa, on muistettava tämä kaikki ilo mitä lapset tuokaan. Ja, kun tuo ilo on niin aitoa.
 
Mutta, nyt iloitsen aidosti näistä pioneista sekä siitä että olen onnistunut hoitamaan ja kasvattamaan nämä kauniit kukat!
 
 
Mukavaa alkavaa viikkoa!
 
 
Kaisa

Kommentit

  1. Olen vähän kateellinen noista pioneista. Minulla on vasta tänä kesänä tullut mieleen, että niitä voisi istuttaa omallekin pihalle, tosin vasta ensi kesänä. Minulla on villiviinikin vielä istuttamatta...
    Se on totta, että lapset taitavat olla niitä parhaita "elämän opetuksen" antajia. Sen huomaa ihan tässä arjessakin. Taito tarttua hetkeen ja nauttia siitä!!!Siinäpä meille aikuisille opeteltavaa... :)

    VastaaPoista
  2. Pionit ovat mielestäni todella kauniita. Moni on vaan varoitellut että ovat haastavia kasvattaa. Tästä johtuen olenkin ostanut taimia yhden kerrallaan. Jos, vaikka kasvattaminen ei onnistukaan. Mutta, nyt näyttää siltä että ainakin yksi voi hyvin ja on kasvanut tuollaiseksi "puskaksi". Niin, ja kukkii. Hieman tuo sade on hakannut. Kauniita ovat!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti