Pizza grillissä

Ystäväni suosituksesta, mekin kokeilimme tehdä pizzaa grillissä. Onhan tänään perjantai, perheemme vakiintunut pizzapäivä!

Ajatuksena oli että siirrämme keittiön kokonaan ulos ja teemme valmistelut kokonaan grillillä sekä kaasuliedellä. Ilma ei vaan suosinut tänään meitä, vähänväliä ripotteli vettä, välillä aika runsaastikin. Joten, pohjat tein valmiiksi sisällä sekä keitin kastikkeen.

POHJA

2,5 dl kädenlämpöistä vettä
3/4 tl suolaa
ripaus sokeria
25 g hiivaa
3 rkl oliiviöljyä
7 dl durumjauhoja

Hiiva kädenlämpöiseen veteen. Joukkoon suola ja sokeri. Jauhoja pikku hiljaa, ensin sekoittaen, sitten vaivaten. Kun puolet jauhoista lisätty, vaivaa joukkoon oliiviöljy. Ja, loput jauhot. Taikinaa pitää vaivata, jotta saadaan hyvä sitko. Taikina ei saa olla kovaa, muttei liian löysääkään. Jätä taikina kohoamaan.
Kun taikina kohonnut, jaa kolmeen osaan ja kauli pizzakiven kokoisia pohjia. Itse leikkasin pizzakiven kokoisia (ei paperinreunat kärähdä) leivinpapereita, jonka päälle pohjat laitoin. 
Taikinan kohotessa tein kastikkeen pohjien päälle sekä paistoin jauhelihan (ja maustoin) ja pilkoin muut täytteet.
KASTIKE

1 sipuli
loraus oliiviöljyä
1 prk tomaattipyreetä
1 tlk (500g) paseerattua tomaattia
ripaus sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria
oreganoa

Pilko sipuli pieneksi ja laita kattilaan öljyn kanssa, kuullota hieman. Lisää tomaattipyree sekä paseerattu tomaatti. Mausta mielesi mukaan. Kiehauta ja anna sitten hautua pienellä lämmöllä.

Pohjat saavat olla aika ohuita, tulee hyvä rapeus. Pohjan päälle levitimme ensin kastiketta ja sen jälkeen juustoraastetta. Ja, lopuksi jokainen sai täyttää pizzansa oman mielensä mukaan.

Pizzakivi oli hetken grillissä, ennen kuin laitoimme pizzat kypsymään. Paistoksi riitti 6 minuuttia ja rapeapohjainen pizza oli valmis. Ja, kun jokainen oli saanut tehdä itse pizzansa, valita täytteensä, ei huomiseksi jäänyt syötävää!

Pizzat saivat siis meidän perheessä hyvän vastaanoton. Joten, näitä voimme suositella ja teemme varmasti toistekin!


Pizzakiven mukana tuli selkeät ohjeet kiven hoidosta sekä paistamisesta. Pohjan sekä kastikkeen reseptin löysin Vappu Pimiän KLIK resepteistä. Tosin hieman niitä muutin, meidän perheen makutottumusten (ja mitä kaapista löytyi) mukaan.

Pizzat valmistuivat grillissä todella nopeasti. Joten, odottelua oman pizzan saamisen suhteen ei juurikaan tullut. Ohjeessa neuvottiin että pohjan voisi laittaa paistumaan suoraan kiven päälle. Mutta, ainakin näin kun jokainen saa tehdä oman pizzansa, tuntui näppärältä tuo leivinpaperi siinä välissä.

Sadekin rauhoittui ja pääsimme täyttämään sekä paistamaan pizzat ulkona. Ja, tietenkin myös syömään sateen ropinaa kuunnellen!

Mukavaa viikonloppua!
Kaisa

Kommentit

  1. Meillä pizzakivi on vielä kokeilematta, mutta tämän jutun perusteella kyllä innostui. Jos vaikka seuraavalla kerralla, kun olemme mökillä. Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kokeilemaa. Todella helppoa ja tosiaan nopeasti kypsyivät. Meillä ainakin sai hyvän vastaanoton!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti