Etelä-Suomi sightseeing

Vietimme mukavan viikon Etelä-Suomessa. Viikko oli säiden puolesta hyvinkin vaihteleva. Mutta, pukeutumisestahan tämäkin kaikki on kiinni. Onneksi olin taas varannut vaatetta uimapuvusta tuulipukuun. Reissu oli mukava ja paljon taas nähtiin sekä koettiin. Vietettiin öitä hotelleissa sekä mökillä. Treffattiin ystäviä ja sukulaisia. Ja, syötiin hyvin!

Linnanmäellä on ns huvipuiston lisäksi myös Merimaailma Sea Life. Kuvaaminen täällä oli entistä hankalampaa (minulle), koska salamaa ei saanut käyttää. Mutta, paikka oli hieno ja jälleen paljon katsottavaa sekä tutkittavaa. Onko meressä todellakin näin paljon elämää? Pysäyttävin kokemus oli tuo lasitunneli, jossa kalat (hai jne.) uivat ns aivan pääsi yläpuolelta. Ja, elämysaltaalla sai koskea merisiiltä.
Huvipuiston puolella kävimme tietysti myös. Koululaiset isänsä kanssa kiersivät heille suunnatuissa laitteissa ja minä pienimmän kanssa hänelle tarkoitetuissa. Ja, voi tätä iloa. Itse kauhuissani katson vierestä. En ole koskaan viihtynyt tällaisissa laitteissa, pelkästään katsoessani kieputtimia saan huononolon. Toistaiseksi vielä pärjään Kotkot -junassa ja Vankkuripyörässä. Pienoiskaruselliin sain isommat suostuteltua menemään pienimmän kanssa (pituusraja tuli itselläni vastaan). Ja, tämä oli ehkä pienimmän suosikki.


Korkeasaari on paikka, joka sopii mielestäni kaikenikäisille. Pienin juoksi häkiltä häkille ja yritti silittää kaikkea näkemäänsä. Koululaiset lukivat tietoruudut ja pohtivat, onko Amurintiikeri todellakin noin suuri. Kissalaaksossa oli juuri päiväunet, joten suurin osa lepäili. Mutta, pieni orava viihdytti meitä tempuillaan, roikkuessaan häkeissä. Visentti oli ehkä hieman pelottavakin, kokonsa puolesta. Käärmelaaksossa vietettiin kansainvälistä käärmepäivää, muutama käärme oli näytillä ja niitä olisi saanut myös silittää. Tämä tilaisuus ohitettiin aika nopeasti. Matkan Korkeasaareen taitoimme vesibussin kyydissä.

Helsingistä ajoimme Nauvoon mökille KLIK. Aamulla sai herätä lintujenlauluun sekä raikkaaseen meri-ilmaan. Vesi oli lämmennyt uimakelpoiseksi ja metsämansikat sekä mustikat kypsyneet. Matka lauttarantaan roskia viemään taittui mukavasti kävellen maitokärryjä työntäen.

Nauvon kirkonkylällä ja vierasvenesatamassa kävimme kävelyllä sekä täydentämässä jääkaappia. Kylällä on katettu tori, jossa myydään kukkia, vihanneksia, käsitöitä... Rannassa on kojuja, joissa myydään vaatteita, koruja, kenkiä, laukkuja... Jotakin tarttui myös minun mukaani. Useampi ravintola ja kahvila takaavat sen että nälissään ei pois tarvitse lähteä. Veneilijöitä sekä mökkiläisiä oli runsaasti, tunnelma oli rento ja iloinen. Pitsihuvilan rauha ja miljöö, kadotti jälleen kiireen sekä hektisyydeen. Lapset eivät kaivanneet TV tai pelikonsolia, eikä myöskään me vanhemmat. Saunottiin, uitiin, syötiin, juteltiin, pelattiin mölkkyä, kerättiin marjoja ja pujotettiin heinään. Yhdessäolo, parasta lomassa!
Yksi, kaksi, kolme ja heittää. Kivien heittäminen veteen on poikien työtä! Isoinkin innostui kun kyseessä oli pituusheitto!


 Turussa vietimme sateista päivää kouluvaateostosten merkeissä. Illalla lähdimme vielä kiertämään kansainvälisiä suurmarkkinoita Aurajoen rantaan. Kyllä Turku on kaunis paikka. Hieman koin ikävääkin, vanhaan opiskelukaupunkiini. Ilta oli kaunis ja lämmin!
 Lomamme ehkä odotetuin päivä oli koittanut. Nimittäin vierailu Muumimaailmassa. Kuopus on kovin innostunut Muumeista ja näin hän on myös odottanut koko kesän, koska pääsee kylään Muumitaloon. Koska Muumitalo on korkea, oli hän ajatellut että talossa on hissi. Aikamme etsimme ja kiersimme taloa, kunnes hän tokaisi "Ei hissiä!" Hissiä ei löytynyt, mutta hahmot löytyi. Oliko sää karsinut vierailijoita, ehkä. Tilaa oli juosta ja halata hahmoja!

Koululaisia ei Muumimaailma enää kiinnostanut, joten he menivät Naantalin kylpylään uimaan ja saunaan lämmittelemään. Päivä kun oli kylmin ja sateisin.

Tämä kuopuksen ilo ja onni päästä vierailemaan Muumimaailmaan, oli jotakin niin aitoa ja hienoa katsottavaa. Kylmyys ja sade unohtuivat!

Nyt jo kotona ja katseet kohti syksyä. Nautitaan vielä auringosta ja mahdollisista lämpimistä päivistä. Ja, mikäs tässä on töitä miettien. Kun taskussa on jälleen roppakaupalla mukavia muistoja!

KaisaKommentit

  1. Olettepa saaneet paljon kokemuksia ja elämyksiä reissullanne, jokaiselle jotakin. Syksymmällä on mukava palata muistelemaan mennyttä kesää ja kivoja reissuja...

    VastaaPoista
  2. Reissu oli aika ohjelmoitu, mutta mukava. On totta, että syksyllä/talvella on mukava muistella lomaa! Mutta, nyt nautitaan vielä kesästä ja valosta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti