67°46,85N 17°35,47E

Tänään vietetään Kansainvälistä majakkapäivää. Itse emme valitettavasti pääse tänään vierailemaan yhdellekään majakalle. Mutta, tässä lupaamani postaus poikien kesäiseltä reissulta. Yksi heidän kohteistaan oli Isokarin majakka, joka sijaitsee selkämeren eteläosassa ja kuuluu Kustavin kuntaan.
 
Valkoinen rakennus kalliolla, on vanha luotsitupa.
 
Majakkasaarella ei ole enää ns miehitystä, vaikka onkin edelleen toiminnassa ja sen valo syttyy kesäöinä hämärän tultua.
 
 
Isokari kuuluu Selkämeren kansallispuistoon.Saarella on kesäisin mahdollisuus päästä opastetulle kierrokselle sekä majoittua. Saaressa toimii kahvila sekä perinteinen vierasvenesatama.

Merimatka saarelle oli ollut hieman tuulinen. Mutta, onneksi miehistö ei pienestä tuulesta ole moksiskaan. Vierailu saarella kannatti. Paljon oli nähtävää ja tutkittavaa, jälleen ainakin poikalasten mieleen. Tänne mennään uudelleen ensi vuonna, silloin minä ja pieninkin päästään kuulemma mukaan.  

Kaisa ja pojat

Kommentit

  1. Meidän perinteinen majakkareissu Kylmäpihlajalle jäi tänä kesänä tekemättä. Olisi kyllä hienoa käydä joskus katsomassa muitakin majakoita. Nekin ovat omalla tavallansa Suomen (merenkulun) historiaa...Nyt kuitenkin toivutaan koko päivän kestäneestä jalkapalloturnauksesta. Kivaa oli...ja lämmintä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä on kesää jäljellä ja ensi vuonna on uusi kesä. Ei sitä voi ehtiä kaikissa mukavissa paikoissa käymään joka kesä! Tuonne Isokariin järjestetään myös veneretkiä ja siellä voi tosiaan yöpyä. Meidän pojat on innostuneita juuri tällaisissä kohteissa käymään. On hiukan tutkimista ja miettimistä, historiaa!

      Poista

Lähetä kommentti