Mitä lahjaksi?

Varsinkin kesä on juhlien aikaa. Usein kutsussa on jo maininta että, toivomme esim matkakassan kartuttamista. Mutta, usein vieras haluaisi kuitenkin viedä jotain konkreettista, jotain pysyvää.

Tässä yksi vinkki. Lukeutuu niihin ns parhaisiin lahjoihin joita olen saanut.Sain äidiltäni lahjaksi tällaisen keittokirjan, kun muutin pois kotoa. Kirjaan äitini oli kirjoittanut lempiruokieni ja leivonnaisten reseptejä valmiiksi. Niitä reseptejä joita voi kutsua myös "Maailmanparhaat" tai "Meidän äiti tekee parhaat". Olen myös itse kirjoittanut kirjaan lisää reseptejä, niitä tuttuja joita olen teillekin jakanut.

Säilytän kirjaa keittiössäni ns paraatipaikalla, aina saatavilla. Siitä on helppo tarkastaa ohjeet. Pidän leipomisesta ja ruoanlaittamisesta, mutta en lukeudu sarjaan "Kätevä emäntä". Kun teen jotain, mittaan aina kaiken ja tarvitsen juuri tuon reseptin. Noudatan ohjeita pilkulleen. 

Tämä lahja on siis ollut korvaamaton elämässäni äitinä ja vaimona!  


Kirjasta löytyy mm tämän pannukakun resepti.

PANNARI

3 munaa
1dl sokeria
7dl maitoa
1tl suolaa
3,5dl vehnäjauhoja
100g voita
1tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmuna ja sokeri keskenään. Lisää maito, suola ja sihdin läpi vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi vielä sulatettu voi.

Kaada taikina pelille ja laita kylmään uuniin.

Paista 250 asteessa niin kauan kun uuni on lämmennyt. Kun uuni lämmin pudota lämpö 200 asteeseen. Paista pannaria yhteensä 60 minuuttia.

Päälle mansikkasosetta ja vaniljajäätelöä. Eipä tarvitse miettiä minne loput laittaa, kun pellillinen on kadonnut jo parempaan säilöön!

Kaisa

Kommentit

  1. Kiva lahjavinkki. Hyvä lahja vaikka itsenäistyvälle nuorelle. Täällä alan kohta leipoa mustikkapiirakkaa... :)

    VastaaPoista
  2. Totta tai lahjakortin lisäksi! Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti