Näitä ei kaupasta saa

Meillä on pihalla pihakalusteet, joita ei kaupasta saa. Nimittäin esikoiseni tekemät. Pihakeinu on jo muutaman vuoden vanha, mutta kestävää tekoa. On siis säilynyt syksyn myrskyt ja talven pakkaset.

Viime kesänä valmistui pieni ihastuttava penkki terassille. Siinä on hyvä pienten istua ja juoda mehut pihakutsuilla.
 Keinun rakentaminen lähti äidin haaveesta. Haaveilin, että olisi kiva kun pihallamme olisi keinu jossa aikuinenkin voisi keinua. Eipä aikaakaan kun pihalta kuului vasaran pauke ja sahan suhinaa. Suunnitelmat olivat selvät. Ei siinä pahemmin isän apua tarvittu.

Keinu löysi paikkansa paraatipaikalta, kuistimme edestä. Helteellä keinu on mukavasti hieman varjossa. Pienet nokosetkin siinä voi ottaa.

Tarpeesta lähti penkin rakentaminen. Pienillä ei ollut tarpeeksi istumapaikkoja, joten esikoisemme/isoveli ratkaisi tämän "ongelman". Ja, hyvä näin. Penkki on ollut kovassa käytössä. Eli, erittäin tarpeellinen.

Mikä puuseppä tästä 10 vuotiaasta mahtaakaan isona tulla? No, onneksi sitä ei vielä tarvitse tietää, eikä minun (äitinä) tarvitse sitä päättää. Voin vain olla ylpeä hänestä! Kaikki ovet ovat avoinna lahjakkaalle lapselle!

Kaisa


Kommentit

  1. Teillä tuo rakentaminen tuntuu ja näyttää kulkevan voimakkaasti suvussa ;) Mahtaakohan olla pojasta vielä arkkitehdiksi...?!Ja on se hienoa, että saha ja vasara pysyy käsissä. Harvinainen taito tässä nykyisessä pleikkareiden maailmassa.

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä pysyy vasara kädessä meidän pojilla. Ja, on todellakin hienoa että tekevät jotain muutakin kuin pelaavat vain pleikkaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti