Joulukalenteri

Tänä vuonna halusin tehdä lapsille erilaisen joulukalenterin kuin aikaisempina vuosina. Tai, paremminkin halusin laittaa yllätykset esille eritavalla.

Aikaisempina vuosina yllätykset on sujautettu joulusukkiin, joista sitten jokainen on saanut joka päivä hakea yllätyksenä. Tänä vuonna näin pinterestissä puisen joulukuusen jonka oksille oli ripustettu koristeita.

Pyysin mieheltäni apua, jospa hän hieman avustaisi minua projektissa. Varastosta löytyi lautaa ja pyörökeppiä. Mieheni teki kuuseen jalan ja yhdessä suunnittelimme oksille paikat. Mies porasi reijät ja sahasi oksat sekä kokosi. Minun tehtäväkseen jäi enää maalaaminen.
Olemme keränneet ja pesseet maitopurkkeja syksyn aikana. Puhtaista purkeista kun saa mukavasti tukevat pienet laatikot askarreltua. Koululaiset leikkasivat purkit sopiviksi ja taittoivat kannet. Täytimme mieheni kanssa laatikot ja sinetöimme teipillä. Lapset pääsivät paketoimaan meidän kanssa täytettyja laatikoita. Kovasti yrittivät "helistellä" ja arvuutella mitä kopasta löytyy.

Laatikot numeroitiin ensimmäisestä adventista jouluaattoon. Jokaisessa paketissa on sisällä siis kolme yllätystä. Joten, lapset saavat aukaista paketteja yhdessä. Mielenkiinnolla seuraan miten avaaminen onnistuu, onko vuoropäivät vai yhdessä? Ja, sujuuko sovinnossa. Toivottavasti, tontut kun  kurkkivat. 

Osa paketeista löysi paikkansa oksilta ja osa on lattialta. Adventtina on hieman isompi paketti ja näistä yllätyksistä vastaa Mamma ja Mummu. Kaikki paketit eivät vielä ehtineet kuvaan, mutta huomenna aamulla kalenteri on valmiina. Eli, jännittävää on tiedossa.

Kuuseen laitoimme tähden lisäksi ihastuttavat pallovalot. Ja, valokuvaaminen oli jälleen erityisen hankalaa. Tuo "oranssi" -pallo on kuparinen. Uusi ns väri meidän kodissamme, tykästyin valtavasti. Ei tiedä vaikka tuo kupari olisikin meidän kodin väri valkoisen lisäksi tänä jouluna. Tai, sitten annan tämän "väri-iloitteleun" pysyä tässä kalenterissa ja yläkerrassa.

Huomenna onkin jo ensimmäinen adventti, joten kalenterin avaaminen voi alkaa!

Rauhallista ja tunnelmallista adventin aikaa!

Kaisa

Kommentit

 1. Hienon kalenteri olette yhdessä tehneet ja voin kuvitella, miten jännittävää jokainen aamu voi olla...
  Oikein ihanaa joulun odotusta teille kaikille! <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Jotain uuttakin on välillä kiva tehdä, rikkoa perinteitä. :) Joulusukat ilmestyvät varmasti myös ennen joulua, ehkä niistäkin voi ilmestyä jotain yllätyksiä!

  VastaaPoista
 3. Onpa kivan näköinen kuusi<3 Hih, nauratti tuo väri-iloittelumeininki :)
  Ihanaa adventin aikaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Projekti kuusen ympärillä on ollut kyllä mukava ja olen lopputulokseen tyytyväinen. Ja, niin vaikutti olevan lapsetkin. Ainakin ensimmäisenluukun avattuaan!
   Joo, varsinaista väri-iloittelua. :) Adventtia myös sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti