Jouluvalot

Lapset ovat kovasti tiedustelleet, koska heidän huoneisiin laitetaan jouluvalot. Perinteikkäästi koululaisilla on joulutähdet ikkunoissa ja lisäksi ovat saaneet itse laittaa valonauhaa. Tänään vihdoinkin oli aikaa jouluvalojen ripustamiselle.

Paperitähdet olen ostanut isommille heidän ollessaan pieniä. Aluksi jouluvalojen laittaminen oli minun juttuni, laitoin koska olivat mieleeni. Pari vuotta sitten ajattelin että ei laiteta enää, tähdetkin kun ovat kokeneet kovia. Repeämiä on teippailtu useampaan otteeseen. Mutta, lapset ihmettelivät missä heidän valot ovat. Valoista oli siis tullut heille tärkeät ns perinne. Tietenkin valot laitettiin ja laitetaan juuri niin kauan kun lapset niitä toivovat.
Valonauhat pojat "piilottivat" paperipusseihin. Nyt pientä tunnelmavalaistusta on useammassa kohdassa, myös heidän huoneissaan. Ja, huomaatteko? Pojat ovat saaneet kaktukset voimaan hyvin huoneissaan, elossa ovat edelleen. 

Kyllä tämä jouluvalojen asentaminen toi vaan mukavaa tunnelmaa tähän pimeään vuodenaikaan. Ja, joulu tulee päivä päivältä lähemmäksi. Jouluvaloperinne on mielestäni ihana. Ja, onhan meillä muitakin perinteitä, meidän perheen omia. Toivottavasti onnistumme pitämään niistä kiinni ja mahdollisesti luomaan jonkin uudenkin.

Kaisa

Kommentit

 1. Kivan näköistä. Olikos näissä paperitähdissä valmiiksi pitkä johto vai oletko joutunut virittelemään jatkojohtoa? Meillä jouluvaloissa on jouduttu aina virittelemään jatkojohtojen kanssa, kun vanhassa talossa pistokkeita on aina väärässä paikassa tai liian vähän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näissä oli valmiina pitkät johdot. Mitä sanoisin, n 4m. Jos jatkojohtoja tarvittaisiin, olisi jäänyt jo pois käytöstä. En pidä johdoista näkyvillä! ☺ Nämä on kyllä kivat ja valaisee myös mukavasti.

   Poista
  2. Mistä olet onnistunut löytämään noin pitkillä johdoilla varustetut tähdet? Ikeasta? Minä löysin viime jouluna sähköliikkeestä sellaista jatkojohtoa, jossa on vain pieni pistoke. Se jää vielä sopivasti verhojen taakse. Aina parempi, jos ei tarvitsis pelata jatkojohtojen kanssa ollenkaan... ;)

   Poista
  3. Olen ostanut valot 9 vuotta sitten. Ja, en Raumalta, jostakin valaisinliikkeestä. Silloin vaatimuksena oli juuri tuo pitkä johto. Asuttiin silloin asunnossa jossa pistokkeita oli todella vähän. Eli, vaatimus oli pitkäjohto. En valitettavasti pysty enempää nyt neuvomaan. Tähdet eivät kuuluneet samaan settiin.

   Poista
  4. Tämä riitti oikein hyvin. Sähkö-raumasta ainakin tekevät peruslampun johtoa vaikka millä mitalla ja tuon paperisen version voi ostaa erillisenä...ehkä meilläkin joskus on näitä paperitähtiä...;)

   Poista

Lähetä kommentti