Vähitellen ja pikkuhiljaa

Vähitellen ja pikku hiljaa, ovat ajatukset yhä enemmän ja enemmän joulussa. Valoja on ripustettu sisälle sekä ulos. Sekä, mietitty tämän joulun lahjoja, väritystä sisustuksessa ja aaton ohjelmaa. Tänä vuonna mieheni on kotona, joten saamme viettää tulevan joulun yhdessä koko perhe. Ja, tästä johtuen joulu onkin erityinen meille. On nimittäin useampi vuosi siitä, kun mieheni on ollut koko joulun rauhassa kotona.

Jo useamman vuoden ajan on jouluperinteisiimme kuulunut, että valmistamme joululahjat itse lähisukulaisille ja ystäville. Toisinaan lahja on jotakin syötävää, toisinaan jokin käyttötavara tai sitten sisustuselementti. Tähän projektiin jokainen perheenjäsen saa osallistua omien taitojensa mukaan. Aina löytyy jokin työvaihe jokaiselle. On se sitten paketointia tai sahaamista, aina yhtä tärkeä.

Aloitamme tämän puuhastelun jo ajoissa syksyllä. Mietimme ja teemme kokeiluja, mikä olisi tänä vuonna hyvä lahja. Pyrimme valmistamaan lahjat hyvissä ajoissa, mielellään jo loka-marraskuussa. Jotta, joulukuussa voimme sitten keskittyä pelkkään rauhalliseen joulunodotukseen, leipoen ja kuunnellen joulumusiikkia. 

Omille lapsillemme sekä kummilapsille ostamme joululahjat jo syksyllä. Ja, tietenkin miehelleni ostan myös jotain ihanaa.  Joulukuussa kiertelen kaupoissa ja ihastelen kauniita ideoita joululahjoiksi. Toisinaan ostan jotakin ihanaa extraa lähimmilleni. Mutta, varsinaiset lahjat hankin siis jo aikaisemmin syksyllä. Koen lahjojen hankkimisen toisinaan hieman stressaavanakin, kaikkea kun tuntuu jo kotoa löytyvän, mitä kukin oikeasti tarvitsee. Tästä ns stressistä johtuen, haluan lahjojen olevan selvät jo hyvissä ajoin. Mutta, lahjojen antaminen kuuluu jouluun ja pidän siitä. Eli, lahjojen hankkiminen/miettiminen ei ole niin stressaavaa että  jättäisin sen kokonaan väliin.  
Kohta kolme vuotiaan hienomotoriikka, tokaluokkalaisen sorminäppäryys ja partiolaisen solmutaidot. Maito ja mehupurkkien pesemistä. Jokainen vuorollaan saa tarttua pensseliin ja näyttää taiteelliset taitonsa. Lopputulokset ovat täydellisiä, itse rakkaudella ja lämmöllä tehtyjä.

Näillä taidoilla ja näitä materiaaleja käyttäen, valmistetaan tänä vuonna meidän perheen joululahjat, joulukortit sekä yllätykset. Joululahjat, joilla muistetaan lähisukulaisia ja ystäviä. Joulukorteilla ilahdutetaan laajempaa ystäväjoukkoa. Ja, yllätyksiä kun on kiva saada ja antaa joulua odotellessa.  Lopputulos selviää aikanaan!

Mukavia jouluvalmisteluja!

Kaisa

Kommentit

  1. Mielenkiinnolla jään seuraamaan, mitä teidän lahjapajassanne mahtaakaan valmistua? Muutenkin kiva idea, että lahjan tekoon osallistuu koko perhe. Itsetehdyissä lahjoissa kun on tunnetta enemmän mukana...Kivaa yhteistä puuhastelua edelleen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on kiva puuhastella yhdessä. Ihana kun saan isotkin vielä mukaan projektiin. Lopputulos selviää varmasti myös täällä blogin puolella!

      Poista

Lähetä kommentti