17.12.

Minne nämä kaikki vuodet ovatkaan kuluneet? Juurihan me vasta tapasimme. Näin sinut ensimmäistä kertaa, olit niin kaunis, täydellinen. Sinussa oli jotakin todella tuttua, niin kuin olisimme tunteeneet jo pidempään.

Sain sinut aivan lähelleni, rinnalleni. Ihoni sinun ihoasi vastaan. Tunsin kuinka sydämesi löi, kuulin hengityksesi. Tuoksuit ihanalle. Olit pehmeä, silkkinen, lämmin. 
Nyt olemme saaneet kulkea yhdessä kymmenen vuotta. Olet opettanut minulle enemmän kuin missään yliopistossa voisi oppia. Mistään kirjasta ei saa niin paljon tietoa, kuin sinulta olen saanut.
Tänään vietämme sinun,  esikoisemme 10-vuotis syntymäpäivää. Näin äidistä tämä tuntuu aika hurjalta. 10 vuotta, on jo aika paljon. Rippikoulu, autokoulu... - ovat lähempänä, kuin tuo hetki jolloin tapasimme ensimmäisen kerran.

Vaikka 10 vuotias on vielä pieni, olet jo aika iso. Enää et tarvitse äitiä joka hetki, ainakaan läsnäolevana, onneksi puhelimella saa helposti yhteyden. Ja, niin iso että saan sinusta mukavan juttukaverin illalla sohvannurkkaan. Toivonkin että nämä ihanat hetket jatkuvat, on hienoa kun saan jakaa kanssasi ajatuksia ja ihmetyksiä elämästä. 
Hyvää syntymäpäivää sinulle rakas lapseni!

Tämä korkeakoulu jatkuu edelleen. Olen ilokseni saanut kuulla jo, kuinka NOLO toisinaan olen. Ja, samallahetkellä niin korvaamaton. Vaikka välillä tuo korvaamaton, tarkoittaakin pyykinpesijää, ruoanlaittajaa, taksinkuljettajaa. On noita korvaamattomia hetkiä myös paljon muita. Juuri tuo, kun istumme vierekkäin sohvannurkalla, pienemmät ovat jo nukahtaneet. Ja, mietimme sekä pohdimme elämän suuria kysymyksiä. Nämä hetket ovat korvaamattomia, arvokkaita. Hetkiä joita ei voi millään mittarilla mitata tai millään rahamäärällä korvata/ostaa. Voisikin sanoa, että kuuluvat A -luokan hetkiin. 

Emme suuremmin vietä tänään syntymäpäiviä. Juhlanaika on vasta tammikuussa, kun joulu on vietetty ensin rauhallisesti. Mutta, kahvit keitämme ja syömme varmasti suklaakakkua, lempikakkuasi.

Näissä mukavissa ja hieman tunteikkaissa tunnelmissa vietämme tätä torstaita! 
Ja, toivotankin teille kaikille lukijoille myös oikein mukavaa torstaita.

Kaisa

Kommentit

 1. Pikkuserkulle onnittelut Keikyästä <3!

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja tunteikas kirjoitus. Tosiaankin, mihin nämä vuodet menevät? Äiti-lapsi- suhde muuttaa muotoaan vuosien myötä, mutta on ikuisesti pysyvää eikä häviä minnekään...<3
  Syntymäpäiväonnittelut päivänsankarille!

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja koskettava kirjoitus ♥
  Onnea esikoisellesi, sekä sinulle yhteisestä 10-vuotisesta taipaleestanne :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti