Tallinnan joulumarkkinat

Kävimme viettämässä pidennetyn viikonlopun Tallinnassa, koko perheen voimin. Syksy on ollut pitkä, töitä, koulua ja harrastuksia. Oli mukava hetkeksi rauhoittua, ihastelemaan joulumarkkinoita hyvässä seurassa. Vaikka lunta ei maassa ollutkaan, oli tunnelma pikku pakkasen ansiosta hyvin jouluinen.
Torilla oli toinen toistaan ihastuttavampia kojuja. Myynnissä oli perinteisiä villasukkia ja -lapasia, oli joulukarkkia, glögiä sekä piparia. Oli myös kojuja joissa oli tonttuja ja lyhteitä, kynttilöitä sekä enkeleitä.
Mutta, tämän kojun eteen pysähdyin ihastelemaan erinäköisiä joulutuotteita. Suurinosa tuotteista oli lasisia. Useampi tuote jonka olisin voinut ostaa ja tuoda kotiin. Mutta, mitä uskallan ostaa? Minkä saan tuotua ehjänä kotiin? Ei ainakaan lasipalloja, joita oli useammassa koossa sekä mallissa. Mutta, jotain uutta joulukuuseemme.
Astuessani sisään kojuun, minua vastassa oli mukava vanhempi nainen joka kertoi että kaikki tuotteet ovat Virolaisen SHISHIn tuotteita. Koju oli täynnä toinen toistaan ihastuttavanpia tuotteita. Ihastuin erityisesti tähtiin, joita oli myös useampaa mallia. Lopuksi päädyin lumisiin lasitähtiin. Jokaiselle lapsellemme oma tähti. 

Pyysin paketoimaan tähdet oikein kunnolla, jotta saan kuljetettua kotiin Suomeen. Takakoppaan en uskaltanut pussia laittaa, vaan pidin sylissäni koko matkan kotiin. Tähdet saatiin siis turvallisesti ja ehjänä kuljetettua. Nyt vain odotamme, että lapset saavat ripustaa tähdet joulukuuseen.

Vielä ennen kuusen koristamista, edessä on perinteinen retki kuusimetsään parin viikon kuluttua, ihan vain miesten kesken. Oi kun sataisi lumi, olisi retki tunnelmallinen eväiden syömisineen kannon nokassa. Ja, tänä vuonna kuopuskin pääseen mukaan!

Mukavaa tulevaa viikonloppua sekä itsenäisyyspäivää!

Kaisa

Kommentit

 1. Minäkin haaveilen pääseväni joskus jonnekin joulumarkkinoille. Tuo Tallinnan joulutori vaikuttaa erittäin hyvältä vaihtoehdolta, varsinkin, kun meidän isäntä vierailee Virossa metsästämässä muutenkin monta kertaa vuoden aikana. Ensi vuonna taidetaankin yhdistää metsästys-ja joulutorimatka...!
  vallan ihastuttavat joulukoristeet tuossa pikku kojussa.
  Oikein mukavaa viikonlopun alkua ja hyvää itsenäisyyspäivää koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta, Turussa on myös ihastuttavat joulumarkkinat. Eipä sitä tarvitse sen kauemmas lähteä. Toki Tallinnassa on ehkä hieman ns isommat ja auki joka päivä. Hienot, en voi kieltää! Rauhallista viikonloppua!

   Poista

Lähetä kommentti