Mitä viedä tuliaisina kun menee jouluna kylään?

Mitä viedä tuliaisina kun menee jouluna kylään? Tämä varmasti askarruttaa useampaakin meistä. Joululahjat on annettu jo aikaisemmin, jotta saa aattoiltana aukaista. Mutta, kun menee kylään joulupäivänä tai tapaninpäivänä, mitä viedä mukanaan. Kukkia, konvehteja...
 
No, siitä se idea sitten syntyi. Tehdään itse konvehteja tai oikeastaan lajitelma!
KOTI JA KEITTIÖ 12/2015 -lehdessä oli kirjoitus Tonttujen karkkipajasta. Miten ihanaa on kun jouluna saa tehdä karkkeja lahjaksi, makeita houkutuksia.
 
Tästä poimimme meille uudeksi karkiksi Kookoslumipallot. Karkit oli helppo valmistaa, ehkä vaikein osuus oli löytää kaupasta kaikki tarvikkeet. No, nyt tiedän mistä hyllyvälistä löydän kun varmastikin saan tehdä vielä uuden annoksen kotiin jouluna syötäväksi. Koe maistot on siis suoritettu ja kiitettävän arvosanan saivat.
 
KOOKOSLUMIPALLOT (n 26 palloa)
 
4 1/2dl kookoshiutaleita
3tl kookosöljyä
3rkl vaahterasiirappia
2rkl kookoskermaa
300g valkosuklaata
 
Mittaa osa kookoshiutaleista ja kookosöljy tehosekoittimeen. Vatkaa kunnes seos on voimaista. Lisää vaahterasiirappi ja kookoskerma. Sekoita hyvin.
 
Lisää loput kookoshiutaleet ja sekoita.
 
Muotoile massasta pieniä palloja. Ja, laita ne jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
 
Sulata suklaa. Ja, anna jäähtyä. Kasta kookospallot suklaaseen. Koristele kookoshiutaleilla. Anna jähmettyä viileässä.
Vanhana reseptinä (lapsuudestani) teimme riisimuromakeisia. Nimesimme tuotteen uudelleen, muistuttamaan tuotoksiamme. Sekä, jo aiempina vuosina tekemiämme jääsuklaita, jotka myös saivat uudet nimet, muottiensa mukaan.
 
SUKLAARIISIKUUSET
 
125g kookosrasvaa
4rkl kaakaojauhetta
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
8dl riisimuroja
 
Sulata kookosrasva ja anna jäähtyä. Lisää loput aineet. Sekoita hyvin.
 
Nostele makeisvuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa.
 
SUKLAASYDÄMET
 
250g valkosuklaata
125g kookosrasvaa
1/4dl tomusokeria
 
Sulata suklaa sekä kookosrasva. Sekoita keskenään ja lisää tomusokeri sihdin läpi. Sekoita tasaiseksi. Kaada annosmuotteihin.
 
Anna jähmettyä jääkaapissa. Irrota makeiset vuoista.
 
SUKLAASIMPUKAT
 
300g tummaa suklaata
150g kookosrasvaa
 
Sulata suklaa ja kookosrasva. Sekoita keskenään. Kaada annosmuotteihin.
 
Anna jähmettyä jääkaapissa. Irrota makeiset vuoista.
Pakkasimme konvehdit tuollaisiin pahvisiin leivosrasioihin. Niissä konvehdit on helppo kuljettaa ja kiva antaa tuliaisena. Konvehdit ovat aika makeita, joten tämä määrä riittää hyvinkin useammalle kahvittelijalle.
 
Eilen saimme nauttia auringonpaisteesta ja pojat pääsivät pappan kanssa hakemaan kuusta. Useampi pienempi kuusi löysi jo paikkansa sisältä, mutta pääkuusi odottaa vielä ulkona. Ja, jälleen pojat olivat valinneet komean kuusen. Pientä huonekalujen siirtämistä on ensin tehtävä, jotta kuusi saadaan asetettua paikoilleen. Mutta, ehkä jo tiistaina pääsemme koristelemaan.
 
Viikonloppu on ollut muutenkin hyvin onnistunut jouluvalmistelujen suhteen. Olemme yhteistuumin aloittaneet siivousta ja tehnyt loppuja jouluvalmisteluja. Paketit on paketoitu ja pipareita leivottu jo kolmannen kerran. Jouluntarjottavat päätetty ja kauppalistaa kirjoitettu. Vaikka ulkona sataa ja tuuleekin, on kaikilla joulumieltä.
 
Pari työpäivää ja sitten pääsenkin rauhoittumaan joulunviettoon muun perheen kanssa. Tämä joulu onkin odotettu, mieheni on joulun ja koko lasten joululoman kotona. Tällaista ei olekaan ollut viime vuosina. Joten, joulunpyhiä ja yhdessäoloa odotammekin kovasti. Niin kuin keskimmäinen lapsistamme sanoi "Olemme saaneet parhaan joululahjan. Isä on kotona!"
 
Oikein rauhallista alkavaa viikkoa! Enää muutama yö jouluun, jännittävää...
 
KaisaKommentit

  1. Aivan loistava "kylävieminen", varsinkin, kun ne on vielä itse tehty. Siellä tuntuu jouluvalmistelut olevan jo aika hyvässä mallissa. Niin täälläkin. Teillä on kyllä tiedossa ihana joulu, kun saatte olla koko perhe yhdessä. Lapsen suustahan kuulee AINA totuuden :) Muutaman päivän rypistys ja päästään nauttimaan joulurauhasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, totuus tulee lapsen suusta. Ja, lapsen lausahdukseen voin kyllä itsekin liittyä. Mieheni kun kotiutui viime yönä, tuntui että on jo joulu. Eli, kaikki on valmista. No, jos kaupassa nyt vielä kävisi, saisi jääkaappi vielä hiukan täytettä. :)

      Poista

Lähetä kommentti