Paketit jakoon...

Viikonloppuna vietimme kuopuksen 3-vuotis syntymäpäiviä. Sankari oli toivonut paloautoa lahjaksi. Nyt meillä onkin koko asemallinen autoja sekä itse palomiehellä asusteet. Olemmekin saaneet viettää kulunutta viikkoa paloautojen "ujelluksessa", milloin missäkin on tulipalo jota koko asema lähtee sammuttamaan. Mukava seurailla palomiehenalun leikkejä.
 
Tarjoilut olivat sankarin toiveiden mukaiset, helppoa ja nopeaa, lähes sormiruokaa. Kinkkupiirakkaa, ruissipsejä lohitäytteellä, coctailtikuista tehty siili sekä jäätelöpuikkoja ja karkkikulhot. Ja, itse olen tyytyväinen kun kaikille maistuu. Ehkä jatkossa tästä tuleekin menu juhliimme, maistuu niin aikuisille kuin lapsillekin.
Olen perinteisesti jakanut joulupaketit näin kun vieraat lähtevät pois syntymäpäiviltä. Ja, tein nytkin niin, vaikka onkin vasta joulukuun alku. Joulumuistamista ei sen enempää oltu paketoitu, vaan sujautettu pieneen paperipussiin, johon sai lisättyä myös hieman makeisia sekä kummilapsille joulukalenterin täytettä. Pussiin ripustimme pakettikortin, joita olemme maalanneet yhdessä.

Joulumuistaminen oli tänä vuonna puuhelmistä tehty pannunalunen. Tämä projekti osoittautuikin mukavaksi tehdä lasten kanssa yhdessä, kaikille oli jotain tekemistä. Kuopus pujotteli helmiä innoissaan ja partiolainen sai opettaa pikkuveljelle merimiessolmun tekemistä. Keskimmäisen sorminäppäryys oli valttia, kun nauhanpäät piti pujottaa ja piilottaa.
 
Näin saatiin joulumuistamiset lähtemään eteenpäin. Joku voi ajatella ja ehkä kauhistellakin, miksi näin aikaisin. Itse olen ajatellut, jospa nämä meidän paketit olisivatkin tällaisia joulunodotus paketteja. Jokainen voi halutessaan käyttää saamaansa lahjaa jo aattona.
 
Ja, onhan se kiva saada lahjoja muulloinkin kuin pelkästään jouluaattona!
 
Kaisa 


Kommentit

 1. Minulle ei ainakaan tullut mieleenkään ihmetellä joulumuistamisten antamista jo nyt. Teillä oli juhlat, joten mikäs sen kätevämpää kuin jakaa "paketit" samalla, ja siinähän se joulumielikin pikkuhiljaa alkaa hiipimään itse kunkin mieliin ja sydämiin. Lahjoja on aina kiva saada, ja minusta niitä on vielä kivempi antaa :)
  Ihana ajatus ja ihana toteutus ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuo antamisenilo se on parasta! Meillä kun vietetään syntymäpäiviä näin joulun alla, olen kokenut tämän joulumuistamisten jakamisen samalla hyvänä järjestelynä. Vältyn yhdeltä aika suurelta "operaatiolta" jouluviikolla, kun muistamiset on jaettu jo aikaisemmin. Niin kuin aikaisemmassa postauksessa kirjoitinkin, nautin kun saan joulukuussa vain "olla". Hössötykset (paketit on hankittu, kortit askarreltu) on tehty. Nyt vain keskitytään pipareiden leipomiseen jne. Ja, kyllähän tuo normaaliarki pyörii tässä samalla harrastuksineen ja joulujuhlineen.
   Joten, nautitaan tästä joulun odotuksesta rauhallisesti ja stressittömästi! Tänään suunnitelmissa onkin pipareiden leipomista, viikon ainut vapaailta harrastuksista ja kuljettamisista!
   Kiitos Ansku kommentistasi!

   Poista
 2. Hyvät ovat olleet tarjoilut synttäreillä. Luin virheellisesti ensi, että coctailtikuista teit SILLIN ja vähän ihmettelin sitä...pienen oikolukemisen jälkeen asia kyllä selvisi minullekin.
  Ihanan lahjan olitte tehneet, eikä lahjan antamisen ajankohdassa ollut minun mielestäni mitään ihmeellistä. Itse asiassa, hyvin käytännöllinen tapa olla asian kanssa ajoissa liikkeellä ja jakaa kaikille samalla lämmintä joulumieltä... <3
  Meillä leivotaan piparit perinteisesti itsenäisyyspäivänä...Tunnelmallista loppu viikkoa ja toivottavasti ehdit hengähtää aina jossain välissä...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tarjoilut olivat kyllä hyvät. Jos mittarina menekki! Ja, tuo SIILI on niin suoraan omasta lapsuudestani ja syntymäpäiviltä. Voin suositella! :)
   Kiitos! Jotenkin tässä on oppinut organisoimaan näitä juttuja. Mieheni tulee juuri jouluksi kotiin, mutta esim tähän pakettien jakamiseen ei hänestä olisi tänä vuonnakaan apua. Joten, paketit jaettiin jo nyt!
   Leivoimme tänään pipareita. Ja, nyt nautinkin glögistä sekä uusista pipareista. Tämä tuoksu mikä on vallannut kotimme on ihana!
   Kyllä tässä ehtii hengähtämään ja rauhassa ottamaan! Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista

Lähetä kommentti