Postikonttorilla

Postikonttoreilla riittää varmasti töitä näin joulun alla. Niin myös täällä meidän "postikonttorillamme". Vaikka maalasimme joulukortit yhteistuumin jo hyvissä ajoin marraskuussa, jäi tämä loppusilaus jälleen tänne viimeiselle viikolle, kun saa vielä lähettää kortit ns edullisemmin.
 
Vaikka mielestäni olen pitänyt aika hyvää kirjaa ystäviemme osoitteista, on jälleen muutama osoite hukassa. Onneksi nykyään on helppo tarkistaa osoitteet erinäköisistä palveluista. Tämä osoitteiden kirjoittaminen ja etsiminen, onkin tässä kohtaa se suurin operaatio.
 
Pidän siis perinteisten joulukorttien lähettämisestä postitse. Ja, vielä kun kortit on tehty itse, sitä mukavampaa lähettäminen on. Ja, minusta itse tehtyjä kortteja on myös mukava saada.
 
Tänä vuonna ostin kasallisen valkoisia korttipohjia, mustaa askartelumaalia ja ison pensselin. Levitin tarvikkeet ja jokainen pääsi näyttämään maalaajan taitonsa. Teimme useamman kokeilun ja lopputuloksena syntyi kasallinen kuusikortteja, joihin vielä liimattiin hyvän joulun toivotus. Korteista tuli mielestäni kivoja, yksinkertaisia. Ja, jokainen on hieman erilainen.
Joulukorttien mukana olemme jo kymmenen vuoden ajan postittaneet myös ns joulukirjeen. Kirjeen jossa lapset kertovat meidän perheen tekemisistä kuluneena vuotena. Samalla kun näitä kortteja kirjoitimme, luin nuo aikaisemmat kirjeet. Kyllä lapset ovat kasvaneet ja samalla tekemiset tietenkin muuttuneet.
Lähetettäviä kortteja kertyi jälleen aikamoinen kasa. Nyt vaan viemään postiin, jotta kortit löytävät perille ennen joulua.
 
Miten teillä, lähetättekö perinteisiä joulukortteja?
 
Rauhallista loppuviikkoa!
 
Kaisa
 
 

Kommentit

  1. En ole moneen vuoteen lähettänyt joulukortteja, mutta tänä vuonna ajattelin elvyttää vanhan perinteen. Syvärauman koulun vanhempainyhdistys teetätti todella kauniit kortit (Kempaksen piirtämä kuva ns. rantakoulusta)ja nyt ajattelin ilahduttaa ystäviä ja sukulaisia tällä kortilla. Tosin en ole vielä edes aloittanut postitushomma...kiireeksi vetää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdit vielä hyvin kirjoittamaan korttisi. Itse lähetän joulukortteja joka vuosi. Aivan joka vuosi en ole itse askarrellut. Mutta, tuo ns jonkin seuran tms tukeminen on hyvä idea.

      Poista

Lähetä kommentti