SYYSKUUN EKA


Elokuu vaihtuu syyskuuksi ja perinteikkääksi muodostunut kooste kuluneesta kuukaudesta jäi postaamatta. Mietin, postaanko nyt syyskuun ekana, mutta päädyin siihen että antaa postauksen olla ja yritetään postailla kuukausipostaus taas syyskuussa.

Kulunut viikonloppu on ollut täynnä mukavaa ohjelmaa. Perjantaina lähdimme laivaristeilylle vanhempieni ja sisarusteni sekä perheiden kanssa. Kun kahdeksan aikuista ja kahdeksan lasta lähtee risteilemään yhdessä, on tiedossa menoa ja meininkiä. Risteily sujui mukavasti ja jo seuraavaa risteilyäkin suunniteltiin.Tänään pakkasimme tavarat reppuun ja lähdimme retkelle saaristoon. Ajatuksena oli, jospa löytäisimme tyrnejä pakastettavaksi. Ilma oli ihanan aurinkoinen ja lämmin syystuuli puhalsi hiuksiini kun istuin paatin kannella.

Rannalla kävellessämme löysimme monennäköistä tutkittavaa sekä kerättävää. Kivienkoloissa luikerteli niin käärmeitä kuin matojakin. Saappaat oli hyvä olla jalassa, niin luikertelijoiden kuin rantavedenkin puolesta.Tyrnejä löytyi juuri sen verran, kun olin haaveillutkin. Useamman puskan parissa oli jo käyty keräämässä tyrnejä. Mutta kun oikein tarkaan katsoi, löytyi heinikosta pieniä tyrnipuskia joissa kasvoikin isoja sekä mehukkaita marjoja.

Retki saareen oli onnistunut. Parin viikon päästä on varmasti puolukatkin kypsiä, joten uusi veneretki on tiedossa. Ja, olisihan mukavaa jos metsäretkeltä löytäisi sieniäkin kotiin tuomiseksi. 


Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

Kaisa

Kommentit

 1. Tänä vuonna loppu kesä ja alkava syksy on ollut säiden puolesta todella hieno. Pidän syksystä, kun illat pimenevät ja jalkaan voi laittaa villasukat. On lupa kotoilla ja hyggeillä…tosin oma aikataulu näyttää syksyn osalta (jälleen) kiireiseltä.
  Ihanaa alkanutta syyskuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on jo hiukan fiilistelty syksyä, takkatulesta nauttien villasukat jalassa!

   Poista
 2. Tyrnit, herahti vesi kielelle. Mikä kumma on tuo "esihistoriallinen" toukka? Järisyttävän iso. :0)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukasta en kyllä tiedä mikä on, iso se ainakin oli. :)
   Tyrnit on niin hyviä ja terveellisiä!

   Poista
 3. Ihana yhteinen retki teillä ja siinä yhdistyivät huvi ja hyöty. Tyrnejä meilläkin oli jossain vaiheessa kun niitä anopilta saatiin nyt ei ole ollut vuosiin. Se on oikea vitaamiinipommi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyrnit on kyllä niin terveellisiä, onneksi sain kerättyä edes hiukan pakastimeen. Saapi sitten talvella napostella! :)

   Poista
 4. Merellinen, tosi mukavan kuuloinen ja näköinen viikonvaihde teillä takana! Te saitte saalistakin, mutta me "jouduimme" tyytymään merimaisemien ihasteluun ;) Siskoni kanssa emme löytäneet sieniä, emmekä marjojakaan. Saaristossa lienee ollut vieläkin kuivempaa kuin mantereella. Ehkäpä tilanne on viikon tai kahden kuluttua jo toinen :)
  Mukavaa viikon jatkoa sinne teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppuviikolla satoi niin kovasti että sieniä on ainakin nyt löytynyt täältä meiltä päin. Toivottavasti myös sinä löydät vielä sieniä ja marjojakin. Terveellistä ja hyvää ruokaa luonnosta.
   Nautitaan kauniista syyspäivistä! <3

   Poista

Lähetä kommentti