TYTTÖJEN MAAILMA


Eilen pääsimme viettämään siskoni tyttärien syntymäpäiviä. On aina mukava vierailla heillä ja seurata millaista on kolmen tytön perheessä, kieltämättä hieman erilaista kuin kolmen poikalapsen perheessä. Joka kerta opin jotain uutta tyttöjen maailmasta. Tai, eihän tyttöys ole minnekään muuttunut, mutta millaisilla leluilla nykyään tytöt leikkivät ovat minulle hyvin vieraita.



Eilen pääsin tokaluokkalaisen kauneushoitolaan ja manikyyriin. Kuin ammattilaisen ottein hän lakkasi ensin kynteni, jonka jälkeen oli lakan kuivattamisen aika. Pöydällä ei ollut munakelloa, vaan aikaa tarkkailtiin tietenkin kännykällä ja tarkkaan tuo aika katsottiinkin.

Kun lakka oli kuivunut, oli vuorossa kuvan valitseminen kynteen. Vaihtoehtoina oli niin sydämiä kuin yksisarvisiakin. Sormi laitteeseen ja rauhallinen painallus, jonka jälkeen kynttä koristi valitsemani kuva. Vielä päällyslakka ja olin valmis lähtemään hoitolasta jatkamaan juhlia.


Tänään olenkin nauttinut laitetuista kynsistäni sekä kauniista syyssäästä. Ja, kun oikein mietin, niin ei tuo tyttöys ole minnekään muuttunut omasta lapsuudestani. Tytöt ovat samanlaisia kuin ennenkin, vain maailma jossa he elävät on muuttunut. Itselläni oli lapsena kampaamotavaroita, fööniä ja papiljotteja. Siskontyttärellä on manikyyrisetti. Molempien hoitoloista sai hyvää palvelua. Pitäisikö miettiä yhteisen hoitolan perustamista?

Kaisa


Kommentit

Lähetä kommentti