Jäälyhtyjä

 
 
Pakkanen on paukkunut tällä viikolla, välillä aika hurjissakin lukemissa. Aurinko on näyttäytynyt, ilmassa on ollut hyvinkin keväistä säätä. Kunnon pukeutumisella on voinut nauttia tästä kauneudesta, valoilmiöistä. Tai, sitten on voinut vetää villasukat jalkaan ja käpertyä vilttiin, sohvannurkkaan nauttimaan takkatulesta.
 
Nyt jos koskaan on ollut sopiva hetki tehdä jäälyhtyjä. Meillä täällä etelässä ei lunta juurikaan ole, luomassa talvista tunnelmaa. Jäälyhdyt ovat jäätyneet nopeasti, niitä on tullut lähes liukuhihnalta.
 
Jäälyhtyjä voi jäädyttää vaikka millaiseen astiaan ja jokainen kappale on erilainen. Tänä vuonna meillä on jäädytetty perinteisten ämpäreiden lisäksi,  pari lyhtyä saavissa sekä yksi rikkoutunut pallokin pääsi jäälyhdyn muotiksi.
 
Aurinko valaiseen päivällä ja nämä jäälyhdyt loistavat pimeällä. Oikeastaan, lumi antaisi vain plussan tähän kauniiseen tunnelmaan.
 
Joten, nauttikaamme tästä kauneudesta, auringonsäteistä ja jääkiteiden säihkeestä. Mukavaa viikonlopun jatkoa!
 
KaisaKommentit

 1. Olosuhteet ovat olleet mitä parhaimmat näille jäälyhdyille. Jäätaidetta ja tunnelmaa pihoihin. Vielä saamme nauttia (?) hetken tästä kylmästä ja täällä poika odottelee jo lunta saapuvaksi...ei kuitenkaan ihan "Merikarvialaisittain". Oikein ihanaa sunnuntaita ja mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan millaiseksi sää muuttuu tulevalla viikolla. Jospa mekin saisimme hiukan lunta. Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. Jäälyhdyt on kyllä ihania! Ja nyt niitä tosiaan saa täällä etelässäkin.
  Hyvää sunnuntai iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hauska idea tuo pallo! Lyhdyt ovat kyllä kauniita!
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo pallon jäädyttäminen oli kummipoikasi käsialaa. Ja, pallon "kuoriminen" olikin haaste. Hyvin hän siitäkin selviytyi. Pallo vaan jäätyi niin paljon/nopeasti, että lyhtyyn mahtuu vain tuikku. Joten, lyhdyn paloaika on aika lyhyt.

   Poista

Lähetä kommentti