Tuumasta toimeen

Toisinaan on töitä, joita siirtää ja siirtää tuonnemmaksi. Tehdään sitten joskus kun on aikaa. Tai, jännittää, osaanko minä, suoriudunko tehtävästä.
 
Vaihdoimme viime kesänä paattia. Paatti vaikutti hyvältä, toimivalta, siistiltä. Tietenkin oli kohtia, joita ajattelimme että uusimme tässä vuosien mittaan. Mutta, mitään välttämätöntä/pakollista ei ostovaiheessa havaittu.
 
Mutta, kuinka kävikään. Ensimmäiset veneretket paljastivatkin, että aikaisemmalla omistajalla on ollut paatissa eläimiä. Ja, tuota karvaa on paatin materiaaleissa, kaikkialla. Ja, meillä kun keskimmäinen on astmaatikko, ei tämä yhtälö oikein ole toimiva.
 
Joten, veneilykausi jäi hyvin lyhyeksi. Edessä oli paatinnosto ja selvittely, minne saamme paatin talveksi, kuivaan sekä lämpimään. Kaikella on tapana järjestyä, niin tälläkin kertaa. Säilytyspaikka löytyi ja alkoikin paatin ehostaminen.
Paattia oli jo osittain kunnostettu, eli kaikki seinämateriaalit eivät enää olleet alkuperäistä materiaalia. Nämä alkuperäset olivat juuri tuollaista kangaspintaista, jotka olivat keränneet itseensä kaiken mahdollisen karvan. Joten, nämä alkuperäiset materiaalit revimme pois, sekä teimme hieman pohjatöitä.
Onneksi saimme revittyä nämä vanhat pois helposti ja palaset olivat lähes ehjät. Kun tänään vihdoinkin tartuimme tuumasta toimeen ja aloitimme tämän projektin, uusien materiaalien paikoilleen laittamisen. Vanhoista paloista saimme siis hyvät kaavat, joiden mukaan oli helppo leikata uudet palaset. Toki palasia piti hieman sovittaa ja leikata, mutta ilman vanhoja paloja, työ olisi ollut varmasti paljon haastavampaa.
 
Näin, kun teimme mieheni kanssa ko työtä ensimmäistä kertaa, projekti käynnistyi hyvin. Ja, saimmekin tänään tehtyä takakajuutan kokonaan, seinät ja katon. Työnjälkeen olemme hyvinkin tyytyväisiä. Tästä on hyvä jatkaa etukajuuttaa kohden.

Seuraavana haasteena, tuon etukajuutan lisäksi, on patjojen uusiminen sekä päällystäminen. Eli, etsinnässä onkin verhoilija.
 
Huomenna alkaakin taas koulut ja lomailut on lomailtu hetkeksi. Joten, toivotankin kaikille koululaisille oikein mukavia koulupäiviä. Nautitaan kirpsakoista pakkaspäivistä!
 
Kaisa


Kommentit

 1. Mukavan ja (haastavan tuntuinen) projekti. Näköjään tuo veneily on koko vuoden harrastus, vaikka vesille päästään vasta keväämmällä. On varmasti mukava tehdä yhdessä tätä hommaa ja nyt ainakin tietää, mitä paattiin on remontoitu. Tämän jälkeen paattinne on varmasti entistä ehompi...ja teille vieläkin rakkaampi. Mukavia "puuhasteluhetkiä" ja tosiaankin...arki palaa vähitellen... Kirpakkaa pakkaspäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on tämä mukavaa puuhaa. Vaihtelua normaliin työhön, pääsee tekemään käsillään jotain näkyvää. Vielä on jäljellä hukan ehostamista. Mukavaa torstaita!

   Poista
 2. Jee, tosi hyvältä näyttää! Olette olleet ahkeria ja minun on nyt heti ihan pakko myöntää tuntevani kateuden piston tuosta lämpimästä, kuivasta hallista. Meillähän on sama projekti edessä, mutta ulkona, säiden armoilla. Kyselimme hallisäilytystä jo pari talvea sitten, mutta hinta oli niin "suolainen" että se piti unohtaa.

  Mitä enemmän paattia ehostaa, kunnostaa, fiksailee ja putsailee, sitä rakkaampi siitä tulee, voin omasta kokemuksesta sanoa näin. Siinä myös oppii tuntemaan paatin jokaista pientäkin yksityiskohtaa myöten :)
  Voi että, tässähän ihan itsekin innostuu kun katselee kuvia uuden, entistä ehomman kuosin saaneesta paatistanne. Tuskin maltan odottaa että pääsemme oman paattimme elähtäneiden kuosien kimppuun =D
  Täällä on tänään pakkasta reippaat -27 ja vähän jännittää lähteekö auto käyntiin iltavuoron jälkeen työpaikan pihalta, siellä kun ei pistokepaikkoja ole keikkalaisille.
  Noh, ensi maanantaina nämä pakkaset kuulemma jo hellittävät, ties kuinka paljon kelit muuttuvatkaan, ties vaikka mentäisiin taas äärilaidasta toiseen ;)
  Mukavaa torstaita sinulle Kaisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, tuo hallisäilytys oli ns välttämätön projektimme suhteen. Projektit kun etenevät vain silloin kun mies kotona, joten säidenmukaan ei voida mennä. On totta että tällaisista säilytyspaikoista joutuu maksamaan todella kovia hintoja. Meillä kävi onni, sukulaissuhteiden kautta saimme hallipaikan paatille täksi talveksi.
   Kyllä tämä paatin ehostaminen on mukavaa puuhaa ja saa sellaisen kuin itse haluaa. Suunnitelmissamme vaan oli ehostaa pikkuhiljaa, olisi ollut ns ystävällisempää kukkarolle. No, ei voi mitään. Nyt tulee sitten kerralla laitettua kuntoon. Ja, niin kuin yleensä, tässäkin projektissa hieman nälkä kasvaa syödessä. :) Vielä on tekemistä, mutta onneksi kesään on vielä aikaa.
   Meillä mittari näytti -27, kun kurvasin töihin. Saa nähdä tosiaan miten kelit muuttuvat. Toivottavasti autosi käynnistyy illalla ja pääset turvallisesti töistä kotiin. Mukavaa työpäivää!

   Poista

Lähetä kommentti