Onni

Onko onni sitä, että saa uuden takin tai valaisimen? Onko onni sitä, että saa viettää vuoden ulkomailla? Onko onni sitä, että saa palkankorotuksen? Onko onni sitä, että...

Tuota äskeistä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Mutta, tulenko onnellisemmaksi kun saan tuon uuden takin? Tulen, ainakin hetkellisesti. Kun on pakkasta ja saan pukea päälleni lämpimän takin. Tai, kun keittiöön saapuu uusi valaisin? On mukava syödä, kun näkee mitä syö. Ulkomailla on mukava olla ja koko vuoden, mahdollisesti lämmintä ja ei tarvitse mennä aamulla töihin. Työnantaja ilmoittaa että saan palkankorotuksen, nyt minulla on mahdollisuus matkustaa ja ostaa uusi auto.

Entä sitten kun tulee huominen ja vedän tuon eilen saamani uuden takin päälleni. Olenko edelleen onnellinen? Aamupuuro maistuu hyvältä, kun valaisin on päällä. Mutta, mutta...

Arki nostaa päätään ulkomailla, rutiinit syntyvät. Rantahiekka on taas kuumaa, täytyy mennä sisälle, selkäkin on palanut. Rahat on loppu, olen kuluttanut kaikki. Vaikka, juuri sainkin lisää palkkaa. Töissä on kiire, liikaa töitä. Milloin on loma?

Onko onni sitä, kun saan jotakin? Olenko onnellinen vain silloin kun haaveilemani toive toteutuu?

Tällaisia ajatuksia tuli mieleeni eilen. Mitä onni on?
 

Samalla kun mietin mitä onni on, seurasin lasteni ilakointia pihalla. Mikä onni, kun maa on valkoisenaan. Pakkaslunta on kiitettävästi. Lumikasasta saa rakennettua majan. Pihalla, äidin kukkamaan poikki menee hyvä mäki, hiukan kun väistelee pihakoivua. Mäki on aika hurja, tömähdys ja pyllyyn sattuu hiukan. Mutta, nauru kaikuu!

Sukset on kaivettu esille. Isommat tekevät pellolle ladun. Pienemmälle riittää talon kiertäminen ja mikä ilo, kun saa suksilla laskettua pienestä lumikasata alas. Äiti on tehnyt lämmintä mehua ja tarjoileee sen ulos, pihamajan rappusilla nautittavaksi.

Pakkanen on taas kiristymään päin. Sormissa tuntuu hiukan kylmältä. Ei haitta, vielä en mene sisälle. Ulkona kun on niin ihanaa!

Palatakseni tuohon alkuperäiseen aiheeseeni. Mitä onni on? Onni on iloa, tyytväisyyttä, yhdessäoloa, muistoja ja rakkautta! Onni on niitä elämän pieniä asioita, joista tulisi nauttia täysillä!

Onnen täyteistä alkavaa viikkoa teille kaikille!

Kaisa


Kommentit

 1. Minulle onni on juuri niitä elämän pieniä iloja <3 Tämän aiheen ympärille muodostui blogini teemakin. It´s the little things that make life big!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Ja, kuinka onnellisia lapset olivatkaan taas aamulla, lunta sataa lisää. :) Joten, tämänkin päivän iltaohjelma valmiina. Pääsee kolaamaan, eipä tarvitse lähteä jumpalle kun tulee liikuntaa ihan omalla pihalla. Mukavaa maanantaita!

   Poista
 2. Onni koostuu mielestäni (loppujen lopuksi) pienistä arkisista asioista. Niiden onnellisten asioiden oivaltaminen tekee meidät takuulla onnellisemmaksi. Mielestäni onni ei ole materialistista vaan henkistä....sellaista ihanaa sisäistä hyvänolon tunnetta, joka saa suupielet ylöspäin...onnellista maanantaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ja, suunpielet nousivat ylöspäin aamulla veljeksillä, lunta lisää! Eipä siinä itsekään voinut olla myrtsinä. :) Mukavaa maanantaita!

   Poista
 3. Minulle onni on juurikin nuo asiat, joita ei voi rahassa mitata. Mies, lapset, kaikki rakkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni on pieniä asioita! Kunhan vaan muistamme pitää niistä kiinni ja olla kiitollisia. Kiva kun löysit blogini! Toivottavasti viihdyt mukana!

   Poista
 4. Hyviä ajatuksia. Aina okkeksi välillä herää tajuamaan ne OIKEAT onnen lähteet. Ehkä se uuden hankkiminen on enemmän mielihyvän kuin ikuisen onnen tavoittelua, ainakin itsellä. Eilen sain itse taas herätyksen, kun pienintä piti käyttää sydänultrassa jonkun virtausäänen takia. Kaikki oli hyvin, mutta yhtä hyvin olisi voinut olla jotain ongelmaa. Kaikki on niin pienestä kiinni loppujen lopuksi. Ihanaa viikonjatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onneksi kaikki oli pienellä kunnossa. Olkaamme onnellisia että olemme perusterveitä! Ja, kiva kun piipahdit blogissani, tervetuloa toistekin!

   Poista
 5. Hienoja ajatuksia ja tärkeä kysymys, joka on aina silloin tällöin hyvä esittää itselleen. Yleensä kun asiaa alkaa miettimään, sitä huomaa miten valtavan paljon onnea tuovia asioita elämästä löytyykään. Itselläni ne ovat myös enimmäkseen pieniä, arkisia asioita, mutta rakkaimpieni hyvinvointi ja perusterveys on yksi sellainen iso ja tärkeä asia, joka saa minut tuntemaan suurta onnea ja kiitollisuutta. Joka päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä on hyvä välillä pysähtyä miettimään, miten onnellinen ja onnekas olenkaan. Ja, lasten onni pysäyttää. Kuinka onnelliseksi lapset tulevatkaan kun sataa lunta, käydään yhdessä hiihtämässä tai juodaan lämmintä mehua ulkona sekä paistetaan makkaraa. Lapset ovat hyviä opettajia/muistuttajia, kuinka pieni asia tuokaan onnen. Tuo perusterveys ja hyvinvointi tuo myös onnen. Olkaamme näistä kiitollisia!

   Poista

Lähetä kommentti