Ovikranssi

Tarkoituksenani oli laittaa postausta ko aiheesta jo ennen joulua. Mutta, silloin tuntui että ulkona oli liian pimeää ja mustaa. Nyt viikonloppuna ulkoilimme omalla pihalla valoisaanaikaan ja ilmakin oli kaunis. Joten, pulkkailun lomassa otin kameran esille ja sainkin ikuistettua taloamme/pihaamme talviasussa. Ei ilma nyt mitenkään aurinkoinen ollut, mutta taivaalta sateli ihastuttavasti pieniä lumihiutaleita. Ja, pakkasta oli muutama aste, täydellinen ilma ulkoiluun.

Innostuin edellisenä syksynä tekemään itse ovikransseja mustikanvarvuista. Silloin tein kransseja lähes 20 kappaletta, jotka annoin joulukukkasena ystäville. Viime syksynä askartelut olivat hieman erilaisia, pannunalusia. Mutta, itselleni tein ovikranssin  myös viime syksynä. 
Ensin pyöräytin pajusta pyöreän "kehikon", johon sitten lähdin sitomaan ohuella rautalangalla hieman kuivuneita varpuja. Kun kranssi oli valmis, suhautin varpuihin ensin valkoista ja sitten hopeaa maalia. Mielestäni kranssi onnistui hyvin ja on itse tehty. 

Pikkuhiljaa myös kranssin saisi ottaa ovesta pois, mutta vielä kranssi on paikallaan. Viime vuonna laitoin kranssin säilytykseen puukatokseen. Kranssi säilyi ihan hyvin (maalikin pysyi), mutta lintu oli tehnyt pesänsä kranssiin. Joten, pesän hyljättyään, heitin kranssin pois. Katsotaan miten nyt käy, ehkä tuonne samaan paikkaan en kranssia nyt laita säilytykseen.
Myös lyhdyissä palaa edelleen kynttilät. Hiukan kun mennään pidemmälle keväässä, kannan lyhdytkin säilytykseen. Odottamaan tulevaa syksyä. Toisaalta, polttelen lyhdyissä kynttilöitä myös kesäisin terassilla, varsinkin viime juhannuksena kynttilät loivat ihanaa tunnelmaa, muuten niin sateiseen keskikesän juhlaan.

Tästä ihastuttavasta ilmasta (mikä nyt on jo kadonnut vesisateen myötä) nautti koko perheemme. Teimme lumitöitä ja taas lumitöitä, välillä satoi lunta oikein sakeasti. Kelkka oli kovassa käytössä, kun lumihiutaleet leijailivat ja putosivat pikku poskille.
 
Tällä viikolla on siis lumet saaneet väistyä, kun vettä on satanut kiitettävästi. Oliko tämä talvi nyt tässä? Katsotaan "Vielä on talvea jäljellä...", ainakin kun kalenteriin katsoo. On pakko myöntää, että haaveet keväästä puhkenevine kukkineen ja kesän lempeät merituulet ovat pikkuhiljaa hiipineet ajatuksiini tämän viikon aikana. Mutta, yritetään olla positiivisia ja ajatella, että vielä lunta voisi tulla. Ainakin meillä, talvilajien harrastaminen jäi pahasti kesken.

Kaisa

Kommentit

 1. Hieno kranssi! Kyllä tosiaan on harmi, kun vesikelit tuli etelään. Talvilajit jäi vähäiselle.
  Hyvää torstai-ilta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy toivoa jospa saataisiin vielä kunnon lunta.

   Poista
 2. Täältä ropisee kehuja hienosti sidotusta kranssista. Se on ihanan tuuhea ja kaunis.
  Mä en haluaisi vielä tehdä tilaa keväälle, sillä talvilajit jäivät todellakin kesken. Meillä oli suunnitelma (ja on vieläkin), että joku viikonloppu mentäisiin jäitä pitkin mökille, mutta eihän tuonne ole mitään asiaa. Onneksi meillä on sentään Posion reissu tiedossa. jos vaikka siellä sitten talvi jatkuisi...Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nautitaan vielä talvesta ja toivotaan hiihtokelejä.

   Poista
 3. Meidän ovea koristaa tänäkin vuonna samainen kranssi :) Hyvin säilyi kesän yli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että olet saanut kranssin säilymään.

   Poista
 4. Onpa kaunis tuo kranssi! Anna vain vielä olla ovessa. Talvi jatkuu. Maaliskuu on vasta ensimmäinen kevätkuukausi.
  Ja harmi, että lumet ovat lähteneet. Olikin niin upea talvi, varmaankin joka puolella Suomessa. Teillä pikkuneiti on nauttinut talvikeleistä.
  Meillä taitaa olla samanlainen ulko-ovi, valkoisena.
  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En vielä maltakaaan tuota kranssia ovesta pois ottaa. Eikä se nyt varsinaisesti joulukranssi olekaan (ei joulukoristeita lisätty), vaan talvikranssi. ;) Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 5. Oi, onpa kaunis kranssi! Minullakin sisääntuloa koristaa vielä talvikranssi ;) Se on niin kaunis, etten raaski heittää sitä pois. Onhan se ehkä aika jouluinen, kun on havuista tehty, mutta olkoon. Maaliskuussa sitten, kun kevät oikeasti koittaa, se saa lopulliset lähtöpassit =D
  Talvikelejä täälläkin vielä hartaasti toivotaan takaisin! Kerran ehdimme jäälle auringonpaisteessa kävelemään, lumikenkäilyyn ei vielä ole ollut riittävästi lunta. Noh, ehkä sitä vielä saadaan enemmän kuin ehkä haluaisimmekaan ;)
  Keleistä huolimatta kivaa viikonlopun jatkoa sinulle ja perheellesi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pidän kranssia vielä hetken ovessa ja toivon että saan säilöttyä kranssin tulevaan talveen.
   Mukavaa alkavaa viikkoa ja lupailtuja pakkasia odotellen!

   Poista
 6. Kaunis kranssi! Itse en yleensä ole kransseista juuri välittänyt, mutta tällaisen voisin hyvin laittaa meidänkin ovea koristamaan. Pidänpä mielessä, jos osaisin itsekin jonkinmoisen ensi talvea varten väkertää :)
  Harmittaa ihan tosissaan, kun nää vesisateet alkoi ja lumet katosivat. Kuten joku tuossa yllä sanoikin, talvilajit jäivät ihan kesken. Jospa tuolta vielä joku lumipyry semmoisen kivan pikkupakkasen siivittämänä tulisi ennen maaliskuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse en myöskään aiemmin ole niin kransseista välittänyt, mutta tämä on hieman erilainen ja malli koristanut oveamme jo kahtena talvena. Varmasti onnistut kranssin tekemisessä.
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista

Lähetä kommentti