Itsensä huijaamista?

Tuossa postailin runsaasta karkin syömisestäni. Ei se nyt mikään ongelma ole, mutta pakko myöntää, että liikaa karkkia syön.

Entä, jos ns vaihtaisi karkit kuivattuihin marjoihin ja pähkinöihin. Ja, söisi enemmän kunnon ruokaa ja napostelisi vähemmän. Ehkä helpommin sanottu kuin tehty!

Tein pähkinöistä ja marjoista tuollaisen sekoituksen, sen sijaan että olisin kaatanut kulhoon säkillisen irtokarkkeja. Kulho on tyhjentynyt samanlaisesti kuin ennenkin, eikä pelkästään minun napostelustani.
Jälleen yksi askel kohti terveellisempiä elämäntapoja. Irtokarkkipussia en ole sitten Karkkipäivä postauksen jälkeen itselleni ostanut. Saa nähdä kuinka käy, kun pääsiäinen tulee suklaamunineen.

Onko tämä vain itsensä huijaamista? Pystynkö korvaamaan karkit näillä kuivatuilla marjoilla ja pähkinöillä? Ja, onko siihen pakottavaa tarvetta?

Mutta, nyt näin. Saa nähdä kuinka mun käy!

Oikein mukavaa viikonloppua!

Kaisa


Kommentit

 1. Tulin kurkkaamaan uteliaisuuttani kun mulla myös heikkous irtareihin! Nyt 5 viikkkoa diettiä takana ja vain kerran viikossa namipäivä...luulin etten pysty tähän mutta kuivatut karpalot ja pähkinät ovat nyt pieninä annoksina suurta herkkua :D
  Taidampa liittyä samantien lukijaksi, tuu vastavierailulle ;)

  Maiccu
  http://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun poikkesit ja tulen varmasti käymään myös vastavierailulla. Ja, tervetuloa lukijaksi!
   Irtokarkeista olen pystynyt olemaan erossa, mutta tulevaa pääsiäistä ja suklaata mietin. No, jos hiukan syö! :)

   Poista
 2. Pähkinät ja kuivatut marjat/hedelmät on niin hyviä!
  mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niin on maukkaita. Ja, nykyään kun niitäkin on niin paljon tarjolla erilaisia.

   Poista
 3. Jos pystyy edes joskus korvaamaan herkut terveellisemmällä vaihtoehdolla, niin sekin on jo hyvä :o) itselläni totaalikieltäytyminen vain kasvattaa halua syödä enemmän makeaa ;o) voi tätä naisen elämää! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Mulla menee hyvin karkkien kanssa mutta nostapa sipsikulho pöydälle niin mun on joko häivyttävä siitä vähin äänin tai muuten hyökkään kyynerpää taktiikalla kulhon kimppuun enkä löysää siitä ennenkuin se on tyhjä. Meidän neidistä tulee samanlainen sipsi hirmu kuin äidistään. Tsemppiä meille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä napostelun vähentämimen on vaikeaa. Vaikka sanotaan, että syö enemmän kunnon ruokaa niin ei tarvitse napostella. Niin, tämä ei auta minulla. Aina tuntuu olevan kolo herkuille. :)

   Poista
 5. Meillä on koko perhe ollut eräänlaisessa karkkilakossa tai on ainakin vähennetty karkin syömistä reilusti. Karkin sijaan mäyssäämme xylitolipurkkaa. Toistaiseksi lakko (tai karkin vähentäminen) on pysynyt aika hyvin aisoissa...
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan vähentämistä, ei sitä kokonaan voi lopettaa. Vaikka nyt olenkin ollut ilman karkkia, niin kyllä varmasti huomenna kun mennään kylään, hiukan hetkuttelen. :)

   Poista
 6. Ihania herkkuja nuo pähkinät ja siemenet. Karkki on vaan niin hyvää mutta petollista myös :D. Itsekin yritän niitä just nyt vähän vältellä ;) Kivaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se, kun kerran on niin hyvää. :) Ja, kyllä välillä täytyy hiukan herkutellakin. Mutta, jos nyt hiukan saisin vähennettyä!

   Poista
 7. Todella terveellinen vaihtoehto karkeille. Kun ottaa selvää mitä kaikkea epäterveellistä karkit sisältävät on helpompi vaihtaa ne pähkinöihin ja marjoihin. Olen ollut mieheni ohella Vhh:lla kolmatta vuotta ja tätä myötä myös karkit ovat vaihtuneet erilaisiin pähkinöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ja, kyllä nuo pähkinät ja marjat on ihan hyviäkin.
   Mukavaa kun poikkesit blogissani, tervetuloa toistekin!

   Poista
 8. Pähkinät on niin hyvä ja terveellisiä! Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 9. Täällä ilmoittautuu toinen sokerihiiri =) Mä en pysty syömään vain yhtä tai kahta karkkia vaan vedän niitä kaksin käsin lisää. Parempi olis vaan olla ilman herkkuja niin pysyis makean mussutus kurissa. Mä syön monesti suolapähkinöitä ja rusinoita makeenhimooni ja ne on kyl auttanut =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se, kun ei voi syödä yhtä karkkia, kun on saatava koko säkillinen. Joo, nuo pähkinät kyllä on hyvä makeanhimoon!

   Poista
 10. Minä olen myös armoton karkkihirmu ja nyt viimeisten kahden viikon aikana olen selkesäti yrittänyt vähentää herkkujen syöntiä. Tuo pähkinäkulho onkin hyvä idea, anankin terveellisempi vaihtoehto :) Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähentäminen on hyvä juttu. Itse en ainakaan kokonaan pysty lopettamaan.
   Kiva kun löysit blogiini, toivottavasti viihdyt mukana!

   Poista
 11. Jee, hyvä hyvä! Tuo trail-mix on tosi hyvää ja joskus jopa taltuttaa makeanhimoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on tosi hyvää. Ja, huomattavasti terveellisempi vaihtoehto kuin karkit!

   Poista
 12. Näissä foodinin marjoissa ei vissiin ole lisättyä sokeria? Eli hyvä vaihtoehto karkille :) Mutta monissa kuviatuissa marjoissa on, jolloin ne äkkiä yltävät samoihin kalorilukemiin kuin karkki, toki jos ei tarvitse linjojaan vahtia niin sitten edelleenkin karkkia parempi vaihtoehto varmaankin. Itse tykkäisin pähkinöitä syödä myös, mutta täytyy niitä napostella varoen, kun ovat hurjan tuhtia tavaraa :) Mutta siis, ainoa mikä itsellä estää napostelunhimoa edes vähän, on se, että syö mahan kunnolla täyteen kunnon ruokaa muutaman kerran päivässä. Maha täynnä on paljon helpompi vastustaa kiusauksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tämä on itselle lähinnä tälläinen karkin vähentäminen. Täysin en koskaan varmastikaan lopeta, eikä ole niin tarvekaan.
   Joo, tuota on moni sanonut että syö enemmän. Mutta, eipä tunnu auttavan tähän napostelijaan! :)

   Poista

Lähetä kommentti