Kevättä kohden

Viime viikolla saimme viettää hiihtolomaa. Vaikka loma kuluikin perheessämme sairastellen, ehdimme nauttia kauniista auringonpaisteesta. Kävelytiet olivat auringon sulattamia, pajunkissat olivat puhjenneet ja linnunlaulunkin kuuli.

Loppuviikolla satoi lunta, talvi tuli takaisin. Isoisälläni oli tapana sanoa: Uusi lumi on vanhan surma! Joten, tämä vanha sanonta lohduttakoon minua ja muita kevään odottajia. Kyllä se kevät nyt tulee. Lumi sulaa ja ruoho alkaa vihertämään. Oi, sitä odotan!

Toin sisälle pari oksaa kirsikkapuusta. Lämpimässä silmut ovat paisuneet ja kohta aukeavat oikein kunnolla. Mahdanko saada puhkeamaan oikein kunnolla kukkaan?

Oikein tarkkaan kun katsoo, huomaa muutaman kukan jo puhjenneenkin. Kukat ovat niin pieniä ja hentoja vielä.
Maaliskuu on alkanut ja päivät ovat pidentyneet jo hurjasti. Viime viikkoinen loma latasi akkuni ja nyt jaksaakin taas aamuheräämiset sekä työpäivät erilaisella reippaudella. On ihanaa, kun aamulla töihin mennessä on valoisaa ja vielä töiden jälkeenkin ehtii lenkille valoisaan aikaan. Ihanaa!
 
Keväinen aurinko on myös hyvin armoton, näyttää jokaisen sormenjäljen ikkunoissa ja esittelee villakoirat sänkyjen alta. Koti odottaa siis oikein kunnon siivousinspiraatiota. Katsotaan jospa tulevana viikonloppuna saisi aloitettua, huone kerrallaan.

Jään seurailemaan ja odottelemaan silmujen puhkeamista täyteen kukkaloistoonsa!

Kaisa

Kommentit

 1. Ihanat kuvat <3!

  Niin se kevät vain tulee <3 Valoisuus on kyllä niin piristävää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se kevät tulee kohisten. Ihanaa!

   Poista
 2. Kyllä se kevät tekee tuloaan, ja ihanan valoisaa :)
  Mies yllätti tilaamalla meille siivoojan, puhdas koti odottaa siis <3
  Taidan poiketa hakemaan kukkia kotiin mennessä...
  Kivaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo miehet osaa yllättää. Nautihan puhtaaasta kodista!

   Poista
 3. Kevätaurinko on niin armoton paljastamaan kodin tahroja, mutta parempi kun ei stressaa niistä niin kauheasti. Tämä valoisuuden jo huomaa selvästi ja energiaa tulee kummalisesti lisää. Pitäisi varmaan itsekin käydä hakemassa joku oksa kotiin, ovat niin kauniita... :)
  Mukavaa maaliskuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei stressiä. En ole yksin likaisten ikkunoideni kaanssa. :) Huone kerrallaan, ei tunnu työ ylitsepääsemätömältä!
   Oksat ja niiden aukeavat silmut on niin kauniita, vihreää sisälle!

   Poista
 4. Aivan ihanat oksat - pitääpä muistaakin hakea oksia maljakkoon. Pajunkissoja ei ole täällä vielä näkynyt, mutta ihan pian varmaan jo niitäkin. Kevät tulee aina niin kohinalla, ihanaa!
  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevät tulee kohisten, ulkona ihana keväinen tuoksu. Nautin niin ulkoilusta ja kevät auringosta! Viikonloppuja!

   Poista
 5. Ai että oletkin kerennyt hakemaan oksia sisälle <3 Minunkin on pitänyt, josko saisin tänään aikaiseksi :) Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kasvaa tuossa pihassa vanhoja puita, jotka eivät tuota varsinaista satoa. Niistä toisinaan leikkaan oksan sisälle, kotia koristamaan. Ja, tervetuloa lukijaksi, toivottavasti viihdyt matkassa mukana. Viikonloppuja!

   Poista
 6. Maaliskuun valo ja ensimmäiset hiirenkorvat oksissa!
  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Odotan niin kovasti että luonto herää täyteen kukoistukseensa. Viikonloppuja!

   Poista
 7. Aivan ihanaa kun on kevät/talvi paremmalla puolen ja pimeä syksy on mennyttä kalua.
  Meidän kirsikkapuu on niin pieni etten raski siitä oksia katkoa maljakkoon vaikka rakastankin luonnon antimia maljakossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös itse istuttamiamme puita, joista en raski leikata. Mutta, noista vanhoista jotka eivät enää tuota satoa, niin raskin leikata. On tämä kevät vaan ihanaa, joka päivä tuntuu päivä pitenevän. Mukavaa kun vierailit blogissani, tervetuloa toistekin!

   Poista
  2. Kiitos, miehän tulin heti uudestaan kun pääsin reissusta kotia ja pääsi ihan oikealta koneelta katselemaan sivujasi. Tervetuloa Suortuvaan <3

   Poista
  3. Kiva! Ja, kyllähän täällä saa vierailla, kiva kun viihdyt. Tulen vastavierailulle varmasti!

   Poista

Lähetä kommentti