Kipsimunat

Hieman on asetelmat pöytien päällä muuttuneet. Esille olen nostanut hiukan enemmän keväistä ilmettä ja nyt myös pääsiäistä. Rappujen alla olevalle pöydälle olen asetellut lampaat sekä lasten kanssa askarrellut kipsimunat.
 
Kipsimunia oli mukava tehdä ja jokaisesta kun tuli erilainen. Kipsinauha on muutenkin mukava materiaali. Kekseliäisyys on vain rajana, mitä siitä keksii tehdä.
Pöydällä komeilee myös esikoiseni tekemä kello. Poika sai joululahjaksi lehtisahan sekä kellokoneiston viisareineen. Ja, äidillehän hän sitten teki kellon. Suunnittelussa on hyvin otettu huomioon, mikä on äidin sisustustyyli.  
Ja, totta. Pöydällä on myös tekokasvi, inhokkini. Mutta, tässä pimeässä nurkassa kun ei menesty mikään aito kasvi. Kuitenkin tämä nurkka kaipaa mielestäni kipeästi tuota vihreää. Joten, ainut vaihtoehto on tällainen tekokasvi. Toisaalta sopii hyvin minulle, viherkasvien hoito kun ei ole vahvinta osaamistani.
 
Kaisa


Kommentit

 1. Mieki haluan tehdä kipsimunan. Mistä siihen löytyy ohjeet ja matskut ja onks se vaikeaa?
  Oi kello on kyllä ihanin mitä olen nähnyt. Taitava lapsi siellä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ostin kipsinauhaa apteekista ja pätkin sitä sitten sopiviksi paloiksi (n 25cm). Pojat kastelivat nauhan ja silittelivät ilmapallon (täytettiin hiukan vedellä) päälle limittäin (n 4 pätkää/muna). Kipsi kuivuu nopeasti. Oli kiva askartelu!
   Munia on helppo ja nopea tehdä. Ei muuta kuin apteekista kipsinauhaa ostamaan ja illalla askartelemaan! :)

   Poista
  2. Kiitos ohjeesta. Tuota haluan kyllä kokeilla vaikka mitä lie siitä tuleekaan.

   Poista
  3. Varmasti tulee hyviä. Leikkasin nuo pätkät hiukan vinoon, tuli reunasta tuollainen epätasainen.

   Poista
 2. Kivalta näyttää!
  Hieno tähtikello!
  Mukavaa päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 3. Oi olette ehtineet tekemään noita munia. Olen niihin törmännyt blogeissa ja miettinyt, että olisi kiva kokeilla.
  Kello on hieno ♡
  Kivaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, munia on näkynyt monessa blogissa. Kipsinauha on mukava materiaali ja käy moneen askarteluun. Eikö olekin hieno kello! :)
   Mukavaa päivää myös teille!

   Poista
 4. Kipsimunat ovat ihastuttaneet varsinkin tänä vuonna :) nyt jäi kuitenkin kokeilematta mutta toivottavasti vaikka ensi pääsiäiseksi sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä kaikkea ehdi kokeilemaan, vaikka kuinka haluaisi. Pääsiäinen tulee ensi vuonnakin ja kipsistähän voi tehdä vaikka mitä. :)

   Poista
 5. Täältäpä löytyi myös hieno kipsimuna. Itse tein tosiaan kipsijauheesta, joka minulla olikin jo valmiiksi kotona kipsimaalin teon jäljiltä. Apteekin kipsistä on ehkä vähän helpompi tehdä, uskoisin.
  Onpa taitavasti tehty kello!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kipsinauha on kyllä näppärää ja ehkä helpompi käyttää, varsinkin lasten kanssa.
   Ja, tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 6. Minunkin piti kokeilla kipsimunien tekoa, mutta en tässä hässäkässä ehtinyt. Ovat kyllä kivan näköiset. Teillä näköjään samoja pääsiäiskarkkeja kuin meilläkin, tosin ovat huvenneet tänään jonnekin...eli se siitä karkkilakosta.
  Kellosta päätelleen asuu teillä ainakin kätevää porukkaa, vaikka ei viherpeukaloa olisikaan... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei sitä kaikkea ehdi tehdä. No, meillä pojat syövät noita karkkeja, suklaata kun joudutaan enemmän säännöstelemään (allergia). Itselläni tämä karkinsyömisen vähentäminen on pysynyt.
   Kiiitos! Joo, viherpeukaloa meiltä ei löydy, mutta taitavia puusepän alkuja kyllä! :)

   Poista

Lähetä kommentti