13. luukku

Eilen postikonttorilla olikin aikamoinen kiire kun joulukortteja kuoriin pakattiin. Kortit olivat kyllä ajoissa valmiina ja tuo joulukirjekin tulostettuna, mutta osoitteet olivat hukassa. Alkusyksystä tietokoneeni hajosi ja suurinosa tiedoistoista saatiin pelastettua. Mutta, osa hävisi jonnekin bittiavaruuteen ja osoitteet olivat tuossa ryhmässä. Ei auttanut muu kuin jokainen osoite etsiä uudelleen. Nyt osoitteille on tehty uusi kansio ja varmuudeksi tallennettu vielä ulkoisellekin kovalevylle, Driven yms lisäksi.
Tänä vuonna korttejamme koristaa hama-helmistä tehty tähti. Tähtien tekeminen olikin mukavaa koko perheen puuhaa, kun toinen asetteli helmiä oli toisen tehtävänä silittäminen. Yksi teki rusetit ja toinen pakkasi kuoreen, kolmas liimasi postimerkin. Varsinainen korttipaja oikein liukuhihna työskentelynä. Tähtiä oli mukava tehdä ja sopivan haastava kuopuksellekin. Ohjeen tai mallin kortista löysin Pinterestistä. 
Kortit pudotettiin postin laatikkoon, toimitettavaksi eteenpäin ajoissa. Nyt vaan jäädäänkin odottelemaan millaisia kortteja posti meille tuo. Joulukorttien lähettäminen on minulle tärkeä juttu, mikä kuuluu jouluperinteisiimme. Lähetämme kortteja aika paljon ja aikaisempina vuosina olemme myös saaneet kortteja runsaasti. Usein korttien liitteenä on lasten kuvia, ihana seurata harvemmin nähtävien perheiden lasten kasvua. Ja, unohtamatta ystäviemme lemmikkejä ja tärkeitä harrastuksia, joulukortit ovat aina pieni päivitys kuluneesta vuodesta.

Mites teillä, tuliko lähetettyä kortteja ja oliko osoitteet tallessa?

Kaisa

Kommentit

 1. Tyylikäs kortti ja idea oikein kiva 🤗 tuollainen kortti varmasti ilahduttaa 🤗

  Ennen tuli askarreltua jonkin verran, nykyään valokuvista tehtyä. Itsellä tuppasi käymään vaan niin että innolla aloitin mutta innostus sitten lopahti. Ja loput meni valmis kortilla sitten. 🤗 vaikka niin tykkään askarrella niin tuo vaan toistui monena vuonna 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä askartelu sijoittuu pitkälti jouluun ja näihin kortteihin. Minusta on mukava lähettää itse tehty kortti ystäville. Ja, niitä on myös mukava saada. Eilenkin posti toi niin upean kortin, ystävä pienten lastensa kanssa tehnyt!

   Poista
 2. Onpa upeita kortteja, kerrassaan hienoja. Me tehtiin pari joulua sitten hamahelmistä tähtikoristeita ja juuttinauhalla ja helmillä niitä koristeltiin ja annettiin kummeille lahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hama-helmistä saa kyllä tehtyä vaikka mitä ja sopii materiaaliksi hyvin eri-ikäisille.

   Poista
 3. Ihanat kortit ja kivaa yhdessä tekemistä❤ Täälläkin on jo korttisavotta saatu valmiiksi ja kortit on matkassa:) Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 4. Tosi hauska idea tuo tähti! Minäkin askartelin kortteja ja joka vuosi saan Fonectasta etsiä osoitteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, täälläkin oli Fonecta kovassa käytössä. :)

   Poista
 5. Aivan ihania <3 Juuri viime viikonloppuna luovutin kaikki meidän hamahelmet ym. ystävän lapsenlapsille. <3 Ihanaa iltaa Kaisa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hama-helmet on kiva askartelutarvike. Kyllä ystävälläsi on nyt mukavaa puuhaa lastenlastensa kanssa. :)

   Poista
 6. Hienot kortit. Joulukortteja on kyllä niin mukava saada! Tänä vuonna en ehtinyt laittamaan lainkaan kortteja postiin. :(
  Minusta tuntuu, että olen näissä joulujärjestelyissäni ainakin viikon jäljessä, mutta silti minulla ei ole paniikista tietoakaan. Viikonloppuna teen oppilaiden todistukset ja vasta sen jälkeen suuntaan katseeni ja suunnitelmani kohti joulua. Pitäiskö olla huolissaan ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse yritän olla valmistelujen kanssa pari päivää edellä, saa sitten nauttia joulusta rauhassa. Saa nähdä onnistunko suunnitelmassani! :)

   Poista
 7. Kauniit kortit! Nykyään tulee lähetettyä enää muutama joulukortti. Se on kyllä sääli.
  Minulla on osoitteet vanhassa osoitekirjassa. Tuntuu vähän hassulta, mutta se toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ehkä itselläkin pitäisi olla tuollainen perinteinen osoitekirja, pysyisivät nuo osoitteet tallessa!

   Poista

Lähetä kommentti