21. luukku

"Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen, kun näin silmät tonttusen."

Kolme yötä enää ja sitten on joulu. Pitkään ja jännityksellä odotettu päivä koittaa. Monella saattaa tässä kohtaa viimeistään nousta stressi joulusta, itse en kyllä tänäkään vuonna koe stressiä joulusta kantavani. Olen tehnyt kaikki ne valmistelut, jotka koen tarpeellisiksi ja loput olen jättänyt toteutettavaksi mahdollisesti ensi jouluna. 
Kauppalista on kirjoitettu, joka helpottaakin suuresti kauppareissulla täpötäydessä marketissa. Koska ruokailemme jouluna myös muualla, on oma joulupöytämme muodostunut meidän perheen näköiseksi. Ja, pöytämme onkin hyvin kalapainotteinen, salaateilla väritettynä.

Joulumarkkinoilta hankimme perinteisesti silakoita, niin kuin tänäkin vuonna. Mutta, joulupöytämme "kunkku" mieheni savustaman savukalan lisäksi taitaa olla Appiukon-silakat. Niitä meillä syö koko perhe ja kuopus sanoikin että hän ei enää tarvitse lihapullia, silakat riittää.
Tiedustelin appiukolta, josko silakoita saisi jo pikkujouluna ja saanko hänen silakoitaan blogissa mainostaa, vastaus oli myönteinen. Saimme siis maistella silakoita jo alku kuusta ja ihan kuin olisivat loppuneet kesken, niin hyviä oli. Reseptinkin sain, mutta "hukkasin". Toivon siis, että appiukko vielä useamman vuoden ilahduttaa meitä silakkapaketillaan! Nämä silakat kun kuuluvat samaan sarjaan äitini SAARISTOLAISLEIVÄN kanssa, maistuvat parhaimmilta tietyn ihmisen tekemänä. 

Jos on joulu täynnä salaperäisiä lahjoja, ovat nämä tunteella tehdyt herkut minulle niitä parhaita lahjoja!

Kaisa

Kommentit

 1. Voi nam!
  Meilläkin on perinteenä vaarin silli, jonka oma vaarini aikoinaan teki joulupöytään. Nyt isäni tuo sitä tullessaan <3 Ihanaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana että isäsi on jatkanut vaarin perinnettä!

   Poista
 2. Itse en voi allergian takia kalaa syödä, mutta meidän joulupöytään se kyllä kuuluu ehdottomasti, koska muu perhe rakastaa kalaa:) Tuo on niin totta, että joku ruoka/herkku maistuu parhaimmalta juuri sen ihmisen tekemänä! Mukavaa joulunalus aikaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on kiva kun kaikilla on jokin spesiaali juttu jota tetee ja vaikka itse samaa reseptiä käyttäisi, ei maku ole sama! :)

   Poista
 3. Meillä myös on kalat pääosissa ja teen juuri listaa kauppareissua varten. Siskoni tekee carrysilakoita, mutta muut taidan nyt ostaa valmiina...laiskuuttani :)
  Mukavaa vuoden pimeintä päivää!

  VastaaPoista
 4. Voi että miten näyttää herkulliselta!
  Meillä jouluherkkuihin on aina kuulunut isäni valmistama lasimestarinsilli. Sitä kaipaan täällä Norjassa.
  Tämä joulu vietetään täällä ja vaikka suomalaisen joulukinkun lihakauppiaan kautta hankittua sainkin (ja isän ohjeella valmistan), jää to silli ikävän kohteeksi.

  Oikein hyvää joulua sinulle <3

  VastaaPoista
 5. Täytyykin muistaa kirjoittaa se kauppalappu tällä ketaa mukaan, ku muuten tuppaa aina jotain unohtumaan.
  Hyvältä näyttää sillit ja varmasti on hyviä.
  Oikein mukavaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä kauppalappu täytyy olla kun joulunalla kauppaan lähtee. Ilman lappua varmasti jotain unohtuu! :)

   Poista

Lähetä kommentti