4. luukku


Pojat lähtivät lähikentän tekojääradalle luistelemaan, joten päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja istua työpöydän viereen kirjoittamaan perinteistä joulukirjettämme. Mukillinen glögiä seuraksi ja koneelta joululauluja, hetki omaa aikaa ja tunnelma kohdillaan.
Esikoisen synnyttyä olemme kirjoittaneet kirjeen kuluneesta vuodesta joulukorttien liitteeksi. Kirjeessä on käyty läpi kulunutta vuotta, lasten kasvua ja heille mieleenpainuvimmat muistot vuodesta. Tänä vuonna koululaiset sanoivat, jospa kirjettä ei enää lähetettäisi. Kirje kun on ollut ikäänkuin lasten kirjoittama. Ymmärrän heidän ajatuksensa ja jo hetken ajattelinkin jättää 12. kirjeen kirjoittamatta.

Pari viikkoa sitten, tapasin sattumalta kaupungilla ystäväni äidin, joka kertoi heidän jouluaaton perinteestä lukea kirjeemme joulupöydässä. Hän kertoi kuinka odottaa taas kirjettämme ja kuinka hänen äitinsä liikuttuu kun ystäväni lukee kirjeen heille. Heille ei ole suotu lapsenlapsia, joten meidän lasten kuulumiset antavat mummollekin voimia.

Meidän perinteestä kirjoittaa joulukirje ystävillemme, on tullut perinnne myös ystäväni kotona. Toki hieman erilaiset perinteet, mutta molempien perinteiden jatkumiseen tarvitaan meidän joulukirje.
Tämä ystäväni äidin kertoma sai minut liikuttumaan, joten päätin että joulukirje kirjoitetaan ainakin vielä tänä jouluna. Kirje tosiaan on tänä vuonna hieman erilainen kuin aiemmin, koska kunnioitan koululaisten toivetta ja kirje ei enää ole heidän kirjoittama. Kuva kirjeeseen pojista edelleen tulee, mutta teksti on kuin täältä blogista. Eli, kortissa viittaus blogiin olisi korvannut paperisen kirjeen. Voi olla että perinne ystäväni kotona olisi katkennut tämän viittauksen myötä.

Onko teillä vastaavia perinteitä?

Kaisa

Kommentit

 1. Aivan hurmaava perinne, ja kuinka ilo kuulla kuinka se tuokaan iloa monelle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämä kirjeen kirjoittaminen on kiva perinne ja varsinkin kun kuulin ystäväni perheen perinteestä!

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta perinteeltä. Mitenkä tuollaisen palautteen jälkeen voisi olla kirjettä kirjoittamatta, etenkään heidän perheelle. Kyllä joulun aika vaan on niin parasta. Join eilen ensimmäisen glögin tälle joululle. Joululaulut ovat jo soineet tovin. Mukavaa viikkoa teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei kirjeen kirjoittamista voinut jättää kirjoittamatta! Kiitos ja mukavaa viikkoa myös teille!

   Poista
 3. Ihana perinne♥ ja kuinka paljon tuollaiset kirjeet iloa tuottavatkaan puolin ja toisin! Mukavaa joulun odottelua sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirje tuottaa kyllä paljon iloa ja on muisto tulevaisuudessa!

   Poista
 4. Voi, miten kaunis tapa teillä onkaan♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja, perinne jatkuu ainakin vielä tänä vuonna! <3

   Poista

Lähetä kommentti