2. luukku

Illan hämärässä, otsalamppujen valossa kävimme pienellä metsäretkellä. Olipa aika jännittävä reissu. Mitä pidemmälle metsässä kävelimme, sitä jännittävämmäksi retki kehittyi, löydämmekö vielä takaisin autolle? No, tottakai löysimme, mukavaa oli ja todettiin että täytyypi ottaa uudestaan tällainen retki pimeässä, vain otsalamput otsalla.

No, mutta miksi me sitten lähdimme metsään. Pikkujoulukuusi oli jäänyt hakematta ja onhan tänään joulukuun ensimmäinen lauantai, perinteikäs pikkujoulupäivä. Kuusi tuotiin heti illalla sisälle ja kuopus pääsi koristelemaan kuusen muutamalla joulupallolla sekä tähdellä.
Kuusi jäi olohuoneeseen odottamaan, kun kuopus lähti illalla jännittyneenä nukkumaan. Mahtaakohan se tonttu käydä meillä yöllä? 

Tänään vietämme pienimuotoisia pikkujouluja perheen kesken, perinteitä noudattaen. Sauna ja pikkujouluisia herkkuja napostellen.  Ja, näyttää siltä että isäkin palaa tänään kotiin työreissultaan, joten meillä onkin edessä oikein mukava ilta koko perheen voimin.

Onko teillä tapana viettää pikkujoulua ja käykö tonttu tuomassa pikkupaketit?

Kaisa

Kommentit

 1. Kiva pikkukuusi. Vois itsekin tänään käydä katsomassa löytyiskö tuosta pihamaalta sellaista. Meillä ei ole mitään pikkujouluja ja olenkin miettinyt josko järjestäis sellaiset ihan perheen kesken <3 Suloinen pieni kuusenkoristelija siellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkujoulut on mukava perinne lapsuudestamme, jota olemme jatkaneet oman perheemme kanssa. Koristelija oli kyllä innokas koristelija ja jännittynyt! :)

   Poista
 2. Ihanaa, että isä palaa työreissultaan. Omassa lapsuudessa tontut aina toivat, mutta meidän lapsilla on aina käynyt joulupukki. <3 Ihana kuusi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pojat ovat taas isää odottaneet ja illalla odotus palkittiin. Ihanaa kun ollaan koko perhe taas kotona! <3

   Poista
 3. Meilläkin on pijilla oma kuusi..siinä vaan killuu mitä ihmeellisimpiä koristeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnettäköön että annoin koristeet kuopukselle. Muuten kuusta ei olisi välttämättä näkynyt lainkaan, kun koristelija olisi ripustanut kaikki koristeet kuuseen. :)

   Poista
 4. Suloinen pikkukuusi! Meillä ei ole vietetty kotona pikkujouluja mutta aivan loistava idea :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on vietetty myös tänään pikku joulua, kiva perinne mieheni puolelta. Laitoin hieman joulukoristeita ja koristelin eilen ostamani kuusen muutamilla koristeilla. Illalla saunomisen aikana tonttu oli käynyt salaperäisesti tuomassa kaikille pienet lahjat. Illan päätteeksi katsottiin vielä yhdessä TV:tä ja vain olla köllöteltiin. Ihania hetkiä... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkujoulut on ihana perinne. Ja, rento yhdessäoleminen se on parasta! <3

   Poista
 6. Ihailen teitä bloggaajia, jotka jokaisena joulukuun päivänä teette postauksen.
  Kaunis pikkukuusi. Pikkujoulut jäivät tänä vuonna viettämättä, pikkuväki ei ollut silloin kyläilemässä. Eli perinnettä ei ole.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti