22. luukku

Joulu on hiipinyt kotiimme pikkuhiljaa syksyn aikana. Ensimmäisenä tulivat lisävalot sekä kynttilät luomaan valoa tähän pimeään aikaan. Ja, lisävaloa onkin tarvittu, syksy kun on ollut pitkä ja kurainen. Uskallanko sanoakaan ääneen, ennusteet näyttävät nyt mukavilta, meillä täällä lännessäkin saattaa olla jouluna valkeamaa. 

Samalla kun kynttilöitä on poltettu ja pihapuuhun on ripustettu ulkovalot, on ULKO-OVEMME saanut koristeekseen kranssin ja sisällekin on tullut muutama joulukukka. Eucalyptuksesta taivutin kranssin takanreunalle ja kuistille asettelin muutaman joulukukan. Ruokapöytä saa vielä oman leikkookukkakimppunsa ja sen jälkeen kotimme on kukkienkin osalta valmis joulunviettoon.Joulukukat saivat ympärilleen sammalmaton ja amarylliksen tukikeppinä toimii kanelitanko. Mikä tuokin ihastuttavan kanelintuoksun kuistillemme ja toivottaa vieraat tervetulleiksi. Kanelintuoksu kun kuuluu niin joulun tunnelmaan. 

Vielä joulukuusi ei ole päässyt meillä sisälle, vaan kuusi tuodaan perinteisesti aatonaattona olohuoneen paraatipaikalle. Tänään onkin listalla joulukuusenvalojen tarkistaminen, jotta huomenna ei tule harmillisia yllätyksiä kuusta koristaessa. Joko teillä on kuusi nostettu sisälle ja kuuluvatko kukat jouluunne?

Vielä tänään jaksetaan ahertaa töissä, ehkäkin hieman jo jouluisissa tunnelmissa. Meillä niin kuin monessa muussakin työpaikassa järjestetään joululounaita tai puurohetkiä, jonka jälkeen lähdetään joulunviettoon. 

Kaisa


Kommentit

 1. Kauniita kukka juttuja 💕 kukat kuuluu isona osana jouluun 🤗 olen myös laittanut useampaan asetelmaan amarylliksien kanssa sammalta tänä vuonna isoihin lasipurkkeihin ⚘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammaleesta saa kyylä mukavasti asetelmille pohjaa ja muutenkin luonnonmateriaalit sopivat niin jouluasetelmiin!

   Poista
 2. Mahtava kanelitanko! Meillä on vasta kolme hyasinttia ja pelkään, ettei ne ehdi avautua jouluksi.. Kauniita ne ovat nupullakin, mutta sen tuoksun tarvitsisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tänään auennut tuo hyasintti oikein kunnolla! Toivotaan että teidänkin avautuu jouluaattoon mennessä.

   Poista
 3. Teillä on niin kaunista ja ihana idea tuo sammalmatto joulukissa. Sydämellistä joulua teidän perheelle <3

  VastaaPoista
 4. Kaunista, mistä oletkin tuon pitkän kanelitangon löytänyt? Mä en löytänyt tänä vuonna edes niitä pieniä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanelitanko löytyi Turkulaisesta kukkakaupasta. Harmittaa kun vain yhden ostin.

   Poista
 5. Upein tukikeppi, mitä olen koskaan nähdyt! Mahtava idea:) Kauniita jouluisia juttuja olet laittanut<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo tukikeppi oli kyllä kiva löytö, harmi kun en enempää ostanut kuin yhden.

   Poista
 6. Ihanan näköistä <3 Hyvää joulua sinne <3

  VastaaPoista
 7. Kyllä joulukukat ja erilaiset kukka-asetelmat kuuluvat meidänkin kodin jouluun. Aito kuusi on tuotu tupaan joka vuosi viimeistään aatonaattona, mutta nyt kun joulua ei enää vietetä isommalla porukalla täällä meillä, niin kuusi on jäänyt kokonaan hankkimatta.
  Muutamia havunoksia on korkeassa maljakossa joulun tuoksua tuomassa, sekä kolme valkoista hyasinttia, joista yksi lyhdyssä, toinen lasimaljakon sisällä, kuten sinullakin, ja kolmas osana jouluista kukka-asetelmaa :)
  Teillä on todella kaunista ja ihanan jouluista! Rauhallista ja rakkaudentäyteistä joulunaikaa sinulle ja läheisillesi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joulu meni nopeasti, ihanasti poikein riemusta nauttien!

   Poista

Lähetä kommentti