13. LUUKKU


Minun jouluni ehdoton herkku on taatelikakku. Joulunalla mietinkin kovasti, miten minun nyt käy kun gluteeniton ruokavalio rajoittaa hiukan syömisiäni. Mutta, eipä tässäkään auttanut muu kuin ottaa vanha resepti esille ja testailla miten kakku onnistuu gluteenittomasta jauhoseoksesta. 


TAATELIKAKKU

1pkt kivetöntä taatelia
2dl vettä
200g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl kermaviiliä
1tl vaniljasokeria
2tl ruokasoodaa
3,5dl gluteenitonta jauhoseosta
2rkl konjakkia

Pilko taatelit ja keitä pehmeäksi vedessä. Kun taatelit on pehmeitä, nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon voi sulamaan.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermaviili. Sekoita jauhot, sooda ja vaniljasokeri sekaisin. Lisää jauhoseos kananmunavaahdonsekaan. Lisää lopuksi taateli-voiseos ja maun mukaan mausteeksi konjakkia. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan.

Paista kakkua ensin n 30min 175asteessa ja sitten vielä n 30min 160 asteessa.
Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluastialle.


Kakku onnistui hyvin ja näin jouluni herkku löytyy myös tänä vuonna kahvipöydästmme, nyt vain gluteenittomana. Pikkuhiljaa gluteenittomataineet tulevat tutuiksi ja näin myös reseptivalikoimani laajenee. Saa nähdä mitä herkkuja vielä keksinkään tehdä joulupöytäämme!

Kaisa

Kommentit

  1. Hyvältä näyttää! Kauniit kuvat!❤️
    Oletko tehnyt kakun silikonivuoassa, kun pinta on kiiltävä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, silikonivuossa olen kakun tehnyt. Nykyään käytän oikeastaan vain silikonivuokia. Niistä saan paremmin leivonnaiset irtoamaaan! :)

      Poista
  2. Herkulliseltä näyttää!
    Mekin nautimme jouluisin äidin tekemää taatelikakkua, voi nami <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämäkin resepti on alkujaan äidiltäni, tänä vuonna tosiaan hieman muokkasin jotta onnistui gluteenittomana!

      Poista

Lähetä kommentti