3. LUUKKU


Joulukuu vaihtui hyvinkin jännittävissä tunnelmissa, kun ennen ensimmäistä päivää oli suoritettava useampi salainen tehtävä. Juolusukkien täyttäminen kun kuuluu perinteisiimme, niin kotona omille lapsillemme kuin kummilasillemmekin. 

Olen ommellut kummilapsillemme aikoinaan joulusukat, jotka näin jouluksi joulukalenterinomaisesti sitten käyn täyttämässä. Tai, toimitan sukkaan täytteen, jonka sitten toivomme heidän vanhempien täyttävän sukkiin. Mutta, aina on yhtä jännittävää, ehtivätkö täytteet ajoissa perille. Toki täytteet voisi postittaa jo aikaisemminkin, mutta itse haluan että täytteet tulevat vasta pari päivää ennen kuin sukkaan aloitetaan kurkkimaan.

Jo useampana vuotena olen sukkiin piilottanut lakritsipatukoita, joita syksyn mittaan hamstraan kaupoista. Toisinaan lakritsien ostaminen herättää kaupoissa hilpeyttä, kun lasken niitä 24 pusseihin karkkihyllyjen välissä. Joskus toki kaupoista löytyy avaamattomia koppia, joita voin sitten ostaa ilman laskemista. Ja, kun saavun kassalle useamman pussin kanssa ja ilmoitan kassalla, että jokaisessa pussissa on 24 lakritsaa. Perään vielä tokaisen, että saa tarkistaa. No, eipä ole kertaakaan kukaan alkanut laskemaan pusseja ja tarkistamaan onko lakritseja ilmoittamani määrä. Kysyneet kyllä ovat, mihin näitä kaikkia tarvitsen. 

Millaiset joulukalenterit omilla lapsillamme on tänä vuonna, selviää seuraamalla blogini joulukalenterin avaamista!

Lakritsan makuista maanantaita!

Kaisa

Kommentit

 1. Täällä olikin hauska tarina luukussa 😄 ihana perinne 😊

  Uuden viikon iloa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteistä on hyvä pitää kiinni, ainakin tällaisista! ;)

   Poista
 2. Lakritsi on kyllä hyvää! Ihanaa joulukuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakritsi on oma lempparini ja aika helppo kun sopii lähes kaikille!

   Poista
 3. Ihana perinne!
  Meillä oli lapsilla monta vuotta sukat, johon ilmestyi yllätykset.
  Tänä vuonna en enää laittanut, kun ovat jo sen verran isoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne lapset kasvaa ja perinteet jäävät osittain taakse!

   Poista
 4. Vautsi, mullekin maistuis lakukalenteri:) Me luovuttiin joulusukista nyt kun pojat jo alkaa olla teinejä, vielä eivät ole niitä muistaneet kaivata:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lakritsikalenteri on kyllä kiva. Itselläni on lakritsit ihan kaapissa, sieltä käyn salaa napostelemassa! ;)

   Poista
 5. Meillä on Mikki -hiiri joulusukkana, ostin tuolta Amerikasta ja sitten löytyi vielä kaapin perukoilta tyttöjen oikein vanha seinälle laitettava kalenteri, jossa on pieniä pussukoita. Niihin pitäisi nyt vielä keksiä mitä laittaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisia pieniä pussukoita on ihana täyttää ja vielä mukavampi päästä avaamaan sekä kurkkimaan mitä niistä löytyykään!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja, kyllä on ollut mieluinen perinne niin pienemmille kuin isommillekin!

   Poista

Lähetä kommentti