18. LUUKKU


"Onko minun pakettini jo paketoitu?" Kysyi kuopus ja etsi katseellaan pakettia valtavasta lahjakasasta joulupukin tuvasta. Pakettia jossa kuopuksen nimi olisi lukenut, ei löytynyt. Hieman harmissaan ja murheissaan kuopus lähti jatkamaan kierrostaan tonttunäyttelyssä, kun hän huomasi että pukin rekeen oli jo pakattu runsaasti lahjoja "Paketti on varmasti tuolla!"Kuopuksen kummitäti kutsui meidät kylään ja Satakunnan Museon tonttunäyttelyyn. Näyttely olikin mielenkiintoinen ja taidokkaasti toteutettu. Tonttujen sekaan näyttelyssä oli piilotettu pieniä hiiriä erilaisiin paikkoihin, mikä sai pidettyä pienen näyttelyvieraan mielenkinnonn yllä. Kulkiessamme näyttelyn pisteeltä pisteelle, "kilpailimme" kuka ensimmäisenä löytää tontun.

Mietimme myös näyttelyä kiertäesämme, mikä tonttu kukin meistä olisi. Kuopus osoitti minut tuvan joulumuoriksi ja isänsä itse joulupukiksi, isoveljiksi osoitettiin tonttu verstaalta sekä tonttu rumpujen takaa ja kuopus itse on tonttu luistinradalta. Kummitätiä ei näyttelyn tontuista löytynyt, koska ei ollut tonttua joka ajaisi punaisella autolla.

Vaikkei kummitätiä tontuista löytynytkään, oli päivä mukava naapurikaupungin joulua ihastellen ja kummitädin seurasta nauttien! Kiitos ihanasta päivästä!

Kaisa

Kommentit

 1. Täällä oli aivan ihana luukku ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OI, kiitos! <3 Tuo tonttunäyttely oli kyllä hieno.

   Poista
 2. Ihana joulupostaus! Ja mitä tonttuja :) Tuolla varmasti viihtyy niin lapset kuin aikuisetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattoi olla että olisimme kummitädin kanssa voineet viettää aikaa näyttelyssä pidempäänkin. ;)

   Poista
 3. Ihana kuopus, joulu on kyllä lasten juhla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana seurata kuopusta, hän kun odottaa joulupukkia niin tosissaan! <3

   Poista
 4. Voi, suloista kuopusta!
  Mainio tonttunäyttely!

  Lempeää joulun aikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän oli kyllä suloinen vierailija näyttelyssä, Ja, pohdinnat on kyllä mainioita!

   Poista

Lähetä kommentti