7. LUUKKU


Ei joulua ilman pipareita ja piparintuoksua. Eikä tämä joulukaan tee siinä poikkeusta, vaan jo marraskuun alussa otimme varaslähdön ja teimme ensimmäisen annoksen piparitaikinaa. Tänä vuonna oli etsittävä uusi resepti, koska gluteeniton ruokavalio on otettava huomioon.

Mutta, gluteenittomuus ei ole este vaan piparitaikinakin saatiin onnistumaan. Taikinaa ei ollut lasten niin helppo leipoa kuin tavallista, mutta kun kaulin taikinan valmiiksi oli kuopuksenkin mukava painaa omat piparinsa.



GLUTEENITTOMAT JOULUPIPARIT

2tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl pomeranssinkuorta
1tl neilikkaa
0,5tl maustepippuria
0,25tl suolaa
1dl sokeria
1dl siirappia
100g margariinia tai voita
1 kananmuna
5,5dl gluteenitonta jauhoa
1tl ruokasoodaa

Kiehauta sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa kokoajan sekoittaen. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen huoneenlämpöinen rasva, kananmuna ja jauhot joihin on sekoitettu ruokasooda. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kovettumaan jääkaappiin (mieluiten anna kovettua seuraavaan päivään). Kaulitse taikina ohueksi levyksi kevyesti jauhotetulla pöydällä ja ota levystä muotilla pipareita (taikinan saa kaulita melko ohueksi, sillä piparit kohoavat hyvin uunissa).
Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia.


Piparit tuntuvat todella kevyiltä, mutta hyviä olivat. Piparikippo on tyhjentynyt jo muutamaan otteeseen niin glögin kuin homejuustonkin kaverina!

Kaisa

Kommentit

  1. Täälläkin on leivottu yksi erä gluteenittomia pipareita jo 😊 tosin valmistaikinasta, mutta oikein hyviä tuli. Olivat myös todella helppoja työstää joka oli yllätys itselle. Taisi olla moilasen taikina, jos en väärin muista. Meillä kun täytyy vielä olla myös kananmunaton.

    Ihanaa päivää 💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä tuon valmistaikinan suhteen.
      Mukavaa alkavaa viikonloppua! <3

      Poista
  2. Kuulostavat ihanilta. Täälläkin leivottiin ja niistä tuli kyllä aika rumia, mutta hei kaikki on syöty. Sydämellistä viikonloppua Kaisa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, eikös maku ratkaise? :)
      Ihanaa viikonloppua <3

      Poista
  3. Suosittelen kokeilemaan myös gluteenittomia raakapiparikakkusia/palleroita, mihin muotoon ne haluaakaan :) Maistuu hyvin myös pakkasesta otettuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin etsiä resepti näihin palleroihin. Kiitos vinkkauksesta!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Totta. Ja, miten ihana tuoksu valtaakaan kodin kun pipareita leivotaan! <3

      Poista
  5. Itsetehtyjä pipareita ja vielä gluteenittomia. Hyvä sinä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tässä yritetään saada jouluksi herkkuja, vaikka gluteenittomia täytyykin olla. No, leivonnaiset ei aina niin kovin kauniita ole ollut, mutta maku on kyllä ollut kohdallaan!

      Poista

Lähetä kommentti